Fordobling af regn sender flere danskere sydpå

DMI melder om dobbelt så meget nedbør de seneste tre uger sammenlignet med tidligere år, og det kan mærkes i rejsebranchen. Firmaet Skov Rejser sælger 50 procent flere charterrejser end normalt. Regnvejret fortsætter, varsler DMI.

Danskerne er trætte af det våde julivejr. Så trætte at tusindvis nu tager konsekvensen og booker en rejse med garanti for sol, 25 grader og en lyseblå swimmingpool.

Flere bookinger hos rejsebureauer
Rejsebranchen har ekstra travlt, og et af de steder man bedst mærker den sydende rejseinteresse, er hos Skov Rejser, der sælger charterferier via Hamborg Lufthavn.

‛Overvældende interesse’
‟Interessen er overvældende og helt klart forbundet med regnvejret, der bare bliver ved og ved. Folk frygter, at de spilder ferien, og derfor vil de afsted med det samme. I øjeblikket sælger vi 50 procent flere rejser end normalt på dette tidspunkt. Så vi jubler selvfølgelig over regnvejret, fordi det gavner vores forretning,” siger stifter og partner hos Skov Rejser, Henrik Skov. 

Charterferie i høj kurs
Ifølge Skov Rejser går danskerne især efter de klassiske charterferier, som de kender fra tidligere ferier. Det kan sagtens hænge sammen med det kedelige, danske sommervejr, forklarer han.

‟De mest efterspurgte feriemål lige nu er Spanien, Tyrkiet og Grækenland. Flertallet booker en familieferie med hotel, forplejning og adgang til vandet. Efter en måned med regnvejr tørster mange af os simpelthen efter varmt vejr kombineret med lækker mad og forplejning. Så det giver vi dem selvfølgelig,” siger Henrik Skov.

DMI: Næstvådeste periode i ti år
Ifølge DMI har Danmark siden den 13. juni haft dobbelt så meget nedbør som normalt. Kun i 2007 faldt der mere regn i samme tidsrum. Indtil videre er der faldet 29 mm nedbør i juli sammenlignet med 5 mm på samme tidspunkt sidste år. DMI varsler regnvejr over det meste af Danmark hele næste uge.

Billedtekst
Det er vand som det her, stadig flere danskere rejser sydpå efter.

Relevant information

Tjekliste: Det skal du have med på rejsen 
https://www.skovrejser.dk/vigtig-information/
Vil du vide mere om sommervejret? Tjek DMI's vejrarkiv 
http://www.dmi.dk/vejr/arkiver/vejrarkiv/

 

Billedemateriale