Otte råd til en afslappende ferie

Undgå stress, lav gerne aftaler med familien hjemmefra, send særønsker til hotellet inden afrejse, men vær ikke bange for at forhandle dig til et bedre hotelværelse. Tjek otte rejsetips fra Skov Rejser.

Er du blandt de omkring 800.000 danskere, der skal sydpå, så husk at nyde rejsen – og undgå stress og jag.

”Mange danskere er stressede i hverdagen og at få slappet ordentligt af på ferien. Sandheden er, at man kan få meget mere ud af ferien, hvis man indbyrdes i familien eller med sin resepartner afstemmer forventninger til rejsen hjemmefra. Man kan f.eks. tale om, hvad man skal undgå for ikke at stresse, eller hvor meget man vil lave på ferien. Det giver overblik og ro. Og så kan man bedre slappe af og nyde ferien,” lyder rådet fra Henrik Skov, stifter og partner hos Skov Rejser, der formidler rejser via tyske rejseudbydere.


Otte tips til at få mere ud af ferien

1. Husk at være nærværende på ferien. Sluk for de elektroniske hjælpemidler, drop alt arbejde og brug tid på familien.


2. Tjek ind på flyselskabets hjemmeside hjemmefra. Det er markant lettere end i lufthavnene, hvor du skal holde øje med børnene.


3. Brug hotellets personale så meget som muligt til at finde ture i området, bestille lejebil, restaurant osv. Receptionen og consiergen kender alt i lokalområdet, og de vil elske at hjælpe jer.


4. Få ro på. Skriv derhjemme ned hvad der stresser dig på rejsen, og hvordan du kan undgå den pågældende situation. Er du f.eks. bange for at glemme dit pas eller pung, så pak din bagage ved hjælp af en liste, så alt er med. Sæt gerne procenttal på, hvor realistisk dine frygtscenarier og få perspektiv på problemerne.


5. Stress ikke familien. Tal gerne med din familie hjemmefra, om de nu også er helt med på at indtage stakken af museer, kirker og bjerge. Måske kan en enkelt dag ved poolen være dét pusterum, der giver ferien balance.


6. Gør opmærksom på særønsker. Sørg allerede under bookningen for at gøre opmærksom på, hvis du har særlige ønsker. Så øger du muligheden for, at alt er, som det skal være.


7. Forhandl med hotellet. Lever dit værelse ikke op til forventningerne, så bed om et nyt i receptionen. Hotelpersonalets succeskriterie er tilfredse gæster, så de vil gøre alt for at hjælpe dig. Forhandl dig evt. til en opgradering, hvis du kan se, at der ikke er fuldt belagt.


8. Pas på dig selv. Nyder du nattelivet, så husk at indtage godt med vand og få de nødvendige salte, så du ikke dehydrerer i varmen. Brug godt med solcreme, hvis du skulle falde i søvn i solen efter en lang nat.


Kontakt

Kontakt Henrik Skov, Stifter og partner, fra Skov Rejser for spørgsmål.

Ring på +45 2192 2593 eller skriv til [email protected]

For pressemateriale (logoer, profilbilleder m.m.), se pressesiden