Seks klassiske turisttyper: Kan du kende dig selv? Tag testen

800.000 danskere rejser til udlandet i de kommende uger. Seks klassiske turisttyper går igen, forklarer danske Skov Rejser. Se hvem du minder om og få rejsetips med før afgang.

Skal du sydpå og svinge en paraplydrink i løbet af sommeren, så er der gode chancer for, at du tilhører én af seks turisttyper. Det forklarer partner og stifter af Skov Rejser, Henrik Skov.

- I forbindelse med vores arbejde rejser vi ofte ud til de destinationer, vi formidler. Her oplever vi, at de rejsende ofte tilhører en eller flere af seks arketyper. Er man opmærksom på sig selv og sine behov på rejsen, kan man meget bedre slappe af og nyde ferien. Det er det, det handler om, siger Henrik Skov hos Skov Rejser, der formidler charterferier gennem tyske rejseudbydere til bl.a. Grækenland, Tyrkiet, Egypten og De Kanariske Øer.


Se hvilken turist du minder om – få tips til rejsen

1: 24/7-forældrene

Vi kender dem alle: de multitaskende forældre, som med sved på panden både har ansvar for rødbedefarvede pas, flybilletter, barnevogn, bleskift, plaster på børnenes nyslåede knæ, toiletbesøg i lufthavnen, korrekt tempererede sutteflasker, bestilling af fritter og fisk samt ind- og udtjekning.

Rejsetips: Husk at være nærværende på ferien. Sluk for de elektroniske hjælpemidler og brug tid på familien. Sænk desuden stressniveauet. Tjek ind på flyselskabets hjemmeside hjemmefra (det er markant lettere end i lufthavnene, hvor du skal holde øje med børnene). Brug hotellets personale så meget som muligt til at finde ture i området, bestille lejebil, restaurant osv. Receptionen og conciergen kender alt i lokalområdet, og de vil elske at hjælpe jer.

2: Honeymoon-parret

Nygifte der ikke kan få armene ned over deres uforbeholdne kærlighed til hinanden og monumentale lykke. De to turtelduer, som hele tiden er inden for en armslængde af hinanden, er storleverandører af stjålne øjekast. 24/7-forældrene sukker og mindes en skøn, markant mere enkel familiekonstellation, som gav sved på panden af helt andre årsager.

Rejsetips:Tillykke! Nettet bugner med lokale romantiske oplevelser. Bestil et par af dem, så I også har det at se frem til – og fortsat god rejse.

3: Den nervøse

Er krøllejernet nu kommet med kufferten, der blev pakket allerede to dage før afgang? Ankommer vi i lufthavnen til tiden? Og kan hotellet garantere en uopbrydelig bankboks til mine smykker? Mange bliver urolige, før de skal rejse, og tænker i dommedagsscenarier. Desværre betyder det, at især rejsen til og fra ferielandet bliver en stressfuld oplevelse. Der er sjældent tid til at nyde ferien i fulde drag.

Rejsetip: Du har brug for ro til at nyde ferien. Derfor skal du have et overblik over rejsens stresspunkter. Skriv derhjemme ned hvad der stresser dig, og hvordan du kan undgå den pågældende situation. Er du f.eks. bange for at glemme dit pas eller pung, så pak din bagage ved hjælp af en liste, så alt er med. Sæt gerne procenttal på, hvor realistisk dine frygtscenarier og se ”djævlen” i øjnene. Få perspektiv på problemerne. Brug hotellets personale til at give overblik på destinationen. Ingen spørgsmål er for dumme.

4: Globetrotteren

Modsætningen til ’Den nervøse’ er Globetrotteren, som rejser fire til otte gange om året. Hverken forsinkelser, lufthuller på flyrejsen eller vandskade på hotellet giver rystende hænder. Globetrotteren spiller på hjemmebane i udlandet, interesserer sig for alt nyt og går på opdagelse fra skumring til solnedgang.

Rejsetips: Rejserobotten mangler ikke overskud, tværtimod. Derfor kan det være en idé at overveje, om rejsepartnere eller familiemedlemmer nu også er helt med på at indtage stakken af muséer, kirker og bjerge. Måske kan en enkelt dag ved poolen være dét pusterum, der giver balance i ferien.

5: Luksusdyret

Komfort og nydelse er i højsædet her. Vigtigheden af det helt rigtige hotelværelse med den optimale havudsigt samt badetøfler og morgenrobe til poolen kan ikke undervurderes.

Rejsetips: Sørg generelt for at du allerede under bookningen gør opmærksom på, hvis du har særlige ønsker. Så øger du muligheden for, at alt er, som det skal være. Men altså: Lever dit værelse ikke op til forventningerne, så bed om et nyt i receptionen. Hotelpersonalets succeskriterie er tilfredse gæster, så de vil gøre alt for at hjælpe dig. Forhandl dig evt. til en opgradering, hvis du kan se, at der ikke er fuldt belagt. 

6: Den sociale single

Er du super social og glad for at møde andre mennesker, så tilhører du nok denne kategori. De lokale barer er dit naturlige habitat, du er sandsynligvis sammen med andre ’festaber’ - og måske er du på udkig efter en lille ferieromance. Efter en aften ude fortsætter du gerne hjemme i hotelbaren. Dagen derpå ligger du til genopladning i poolområdet.

Rejsetips: Det lyder som en fest – husk at indtage godt med vand og få de nødvendige salte, så du ikke dehydrerer i varmen. Brug godt med solcreme, hvis du skulle falde i søvn i solen efter en lang nat.


Kontaktinformation

Stifter og partner i Skov Rejser, Henrik Skov

Telefonnummer: +45 2192 2593

E-mail: [email protected]

Download logoer, profilbilleder m.m. på vores presseside