Antal danske rejsende fra Hamborg Lufthavn sætter rekord

Markant billigere rejser til charterdestinationer som Mallorca, Tenerife og Egypten får stadig flere danskere til at flyve fra Hamborg Lufthavn, viser nye tal.

Muligheden for at spare i gennemsnit 40 procent på rejser til populære destinationer som f.eks. de kanariske øer, Grækenland og Egypten får stadig flere danskere til at stige på flyveren i Hamborg.

Nye tal fra Hamborg Lufthavn viser, at antallet af danske rejsende steg 12 procent fra 250.000 i 2014 til 280.000 i 2015.

Den helt afgørende grund til flere rejsende – fra især Jylland og Fyn - er prisen, fordi det er muligt næsten at halvere sine rejseomkostninger ved at rejse via Hamborg Lufthavn. Herudover vægter den høje grad af rejsefleksibilitet stadig tungere hos de rejsende. I Danmark tilbyder de fleste rejsebureauer kun rejser på en, to eller tre uger, men i Tyskland kan man booke en rejse 100 procent, som man har lyst. Skæve rejser på f.eks. 5, 9 eller 11 dage er ikke noget problem via Hamborg. Og netop fleksibiliteten omkring rejsedatoerne er noget, danskerne sætter enorm pris på, viser analyser af danskernes rejseadfærd,” siger stifter og partner i Skov Rejser, Henrik Skov.


Flest ønsker fleksibilitet

I en ny undersøgelse foretaget af YouGov blandt 1.004 respondenter svarer flest danskere – 52 procent -, at fleksibilitet omkring afgangs- og hjemkomsttidspunkt er det vigtigste, når de bestiller en rejse.

De flere danske flyrejsende skal desuden ses i lyset af, at Hamborg Lufthavn har fået flere lavprisruter hos bl.a. Easy Jet og Eurowings, oplyser Hamborg Lufthavn.


Væk med sprogbarrieren

Samtidig sørger et rejsefirma som Skov Rejser for, at de danske kunder hverken behøver at bekymre sig om tysk rejsejura eller tyske gloser. Her kan besøgende få information og en-til-en-rådgivning af kunderne på dansk om tyske rejser og forsikringer. Det skaber tillid og øger antallet af danskere, der booker tyske rejser, oplyser Skov Rejser.

‟Ved at fjerne sprogbarrieren og øge fleksibiliteten, når man køber online, rykker de mange gode tilbud og fleksible rejsetidspunkter pludselig tættere på danskerne. Det giver mulighed for at spare på sin rejse eller bruge de sparede penge på en endnu bedre ferie,” siger Henrik Skov.


Kontaktdata

* For mere information eller priseksempler, kontakt venligst: Stifter og presseansvarlig, Henrik Skov, mobil 2192 2593, e-mail: [email protected] - download logo og billeder på pressesiden.