YouGov: Danskerne overser billige 'tyske' rejser

Ny YouGov-måling viser, at danskerne formentlig slet ikke kender til den rejseform, der kan sænke deres rejseudgifter allermest uden at forringe kvaliteten.

Sidder du og planlægger den næste rejse sydpå, og vil du gerne spare penge, så læs med her.

Ny undersøgelse blandt 1.004 danskere foretaget af YouGov viser, at flest danskere – hver tredje adspurgte - vurderer, at de nemmest kan reducere deres rejseudgifter ved at rejse i billige uger eller ved selv at booke rejsen.

Men der tager de fejl.

Sådan sparer du 40 procent

Den billigste rejseform går nemlig gennem tyske rejseudbydere, der i gennemsnit skærer 40 procent af prisen for rejser, der er helt sammenlignelige med danske rejseselskaber.

Det forklarer Skov Rejser, der er et af de få rejsefirmaer herhjemme, som arrangerer rejser for danskere gennem Hamborg Lufthavn.

‟Kun 4 procent kender ifølge YouGovs tal til det at bestille og rejse via tyske rejseudbydere. Det overrasker og fortæller, at rigtig mange danskere overser en oplagt mulighed for at spare tusindvis af kroner på deres rejser. Rejser en familie på fire afsted til et firestjernet hotel i Spanien, koster en tur på 14 dage omkring 25.000 kr. i Danmark. Ved at flyve fra Hamborg Lufthavn falder prisen med ét til 15.000 kr. Man sparer altså 10.000 kr. for præcis det samme hotel, værelse eller mad. De penge kan man så putte i sparebøssen eller bruge til at opgradere sit hotel, forlænge opholdet, eller hvad man nu har lyst til,” siger Henrik Skov, stifter og partner i Skov Rejser. *

280.000 flyver fra Hamborg Lufthavn

Hvert år flyver omkring 280.000 danskere afsted til udlandet fra Hamborg, viser en ny opgørelse fra Hamborg Lufthavn. Skov Rejser har specialiseret sig i charterrejser til bl.a. Egypten, Mallorca, de kanariske og græske øer, Tyrkiet samt Nordafrika.

Fakta: YouGov-undersøgelse

Hvordan kan du nemmest reducere dine rejseudgifter uden at gå på kompromis med dine rejseønsker?

Kilde: YouGov, foretaget blandt 1.004 danskere.

Fakta: Sådan rejser du på tysk

1. Gå ind på Skovrejser.dk og vælg mellem rejser fra mere end 70 tyske rejsebureauer, bl.a. TUI, Neckermann og Alltours.

2. Vælg selv dine afrejse- og hjemrejsedatoer. F.eks. 10 dage hvis du synes at 1 uge er for lidt og 14 dage for meget. I modsætning til i Danmark skal din rejse ikke vare en hel uge.

3. Du kan blive dækket af den danske rejsegarantiordning og købe en ekstra tysk rejseforsikring. Men uanset hvad er du altid dækket af den tyske rejsegarantiordning.

4. Herudover skal alle tyske rejsebureauer have deres egen forsikring, der dækker dit tab, hvis rejsebureauet, mod forventning, skulle gå konkurs. 

5. Kontakt www.Skovrejser.dk direkte hvis du har spørgsmål til din rejse.

Kilde: Skov Rejser

Metode

Interviewperiode & dataindsamlingsmetode

Undersøgelsen er gennemført i perioden 17. - 18. februar 2016 via internettet med udgangspunkt i YouGov Panelet.

Målgruppe

Undersøgelsen er gennemført blandt danskere i alderen 18-74 år. Der er udsendt invitationer via e-mail til personer, der opfylder disse krav i YouGov Panelet.

Data er indsamlet så det udgør et repræsentativt udsnit af den danske befolkning med udgangspunkt i målgruppen.

Vejning af data og materialets sammensætning: Data er vejet på dimensionerne køn, alder og geografi på baggrund af et ideal fra Danmarks Statistik, således at resultaterne er repræsentative for befolkningen i relation til ovenstående målgruppe. Offentliggørelse – af resultater: Ved enhver offentliggørelse af undersøgelsens resultater skal YouGov angives tydeligt som kilde. Forud for offentliggørelse af undersøgelsens resultater skal YouGov have pressemeddelelsen eller anden brug af resultaterne til godkendelse. Formålet hermed er alene at sikre, at vi analyseteknisk kan stå inde for brugen af resultaterne.

Ved pressemeddelelser skal dette ske i henhold til reglerne fra ESOMAR, hvorfor en tekst som følger skal inkluderes:

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1004 CAWI-interview med danskere i alderen. 

18-74 år, i perioden 17. - 18. februar 2016.

Tolkning af tabeller på baggrund af Chi2-test og T-test.

Talmaterialet i tabellerne er testet for signifikans. Der er foretaget to forskellige statistiske tests, Chi2-test og T-test.

Den anvendte Chi2-test Denne testform er repræsenteret i de vedlagte tabeller ved henholdsvis farven grøn eller rød. Hvis grøn er vist i tabellerne, er resultatet signifikant højere end totalen. Hvis rød er vist i tabellerne, er resultatet signifikant lavere end totalen. Der er valgt et konfidensinterval på 95 % Den anvendte T-test Denne test er repræsenteret i tabellerne ved blokbogstaver. Hvis et blokbogstav er vist i tabellerne, er resultatet signifikant forskelligt fra den kolonne, som blokbogstavet henviser til. Der er ligeledes i denne test valgt et konfidensinterval på 95 %. Family Lifecycle Pre Family Personen er 18-45 år og har ingen børn. Young Family Personen har hjemmeboende børn hvor yngste barn er 0-6 år.

Adult Family

Personen har hjemmeboende børn hvor yngste barn er 7 år eller ældre.

Active Empty Nesters

Personen er 46 år eller ældre uden hjemmeboende børn og er aktiv på arbejdsmarkedet.

Senior Citizens/In-active Empty Nesters

Personen er 46 år eller ældre uden hjemmeboende børn og er ikke aktiv på arbejdsmarkedet.

Se hele undersøgelsen

Se hele undersøgelsen, via Google Spreadsheets, ved at klikke her

Kontaktdata

For mere information om undersøgelsen, kontakt venligst: Research Consultant, Henrik Stavnsgaard Pedersen, YouGov, mobil 5360 1444, e-mail: [email protected]

* For mere information om priseksempler, kontakt venligst: Stifter og presseansvarlig, Henrik Skov, mobil 2192 2593, e-mail: [email protected]