Danskerne er vilde med Tyrkiet .webp

Danskerne er vilde med Tyrkiet

Danskerne strømmer til Europas store nabo mod syd. Tyrkiet dækker danskernes feriebehov bedst, siger rejseportalen Skov Rejser.

Tyrkiet er det helt store hit blandt prisbevidste, danske ferierejsende, der ønsker billige charterrejser med solgaranti og høj service. 

Det viser nye tal fra rejseportalen Skov Rejser, der i årets første fire måneder har oplevet en stigning på 10 procent i forhold til samme måneder sidste år. Dette på trods af, at flere danske rejsebureauer i øjeblikket klager over, at de mange solskinstimer i Danmark påvirker feriesalget negativt. 

Hos Skov Rejser er især charterferier til Tyrkiet populære, hvor næsten halvdelen af alle solgte rejser går til. Til sammenligning går mindre end 10 procent til Grækenland, som sidste år var et meget populært rejsemål. 

”Årsskiftet sidste år var præget af terrorfrygt, og det ramte Tyrkiet som rejsemål. Det sendte i stedet danskerne til Spanien og Grækenland," siger Henrik Skov, Skov Rejser stifter og partner.

Frygten for at rejse til Tyrkiet er ikke længere til at aflæse i feriebookingerne hos Skov Rejser. Det skyldes, at kunderne hos rejseportalen igen føler sig trygge ved at rejse til ferierbyer som Alanya, Side og Kusadasi, der i øjeblikket er top tre over tyrkiske feriedestinationer hos Skov Rejser.

"Vores kunder fortæller, at der ikke er noget at være bange for, og at de føler sig helt trygge på deres ferier til Tyrkiet - lige så trygge, som hvis de rejste til eksempelvis Grækenland eller Spanien" fortæller Henrik Skov, Skov Rejser stifter og partner.

Mere for pengene

Når danske turister rejser til Tyrkiet, er en af fordelene, at købekraften er høj. Og det er en af grundene til, at danskerne vælger Tyrkiet frem for andre destinationer.

”Generelt er priserne lavere i Tyrkiet end i de øvrige af danskernes favoritdestinationer, så du får meget for pengene. Det forstærkes yderligere af, at den tyrkiske Lira er faldet næsten 40% i forhold til den danske krone i løbet af et år,” fortæller  Henrik Skov,  Skov Rejser stifter og partner.

På grund af Nationalbankens fastkurspolitik overfor Euroen, kan du ikke drage fordel af de samme kursudsving, hvis du rejser til lande i Eurozonen, som fx Spanien, Italien eller Grækenland.

Ferie med hele familien

En af grundene til Tyrkiets stigende popularitet som feriemål skyldes også, at de tyrkiske resorts er indrettet til den måde, vi danskere gerne vil holde ferie på.

I dag, hvor vi i langt højere grad holder ferie med både børn og bedsteforældre, har vi fået mere brug for feriesteder, der er tilpasset de mange forskellige behov, der er, når tre generationer rejser sammen.

”Tyrkiet passer godt som rejsemål for den moderne familie, og de tyrkiske resorts har været gode til at lytte til markedet og tilpasse sig de rejsendes behov. Deres all inclusive-hoteller har en virkelig høj standard og har alle de faciliteter, børnefamilierne leder efter,” siger Henrik Skov,  Skov Rejser stifter og partner. 

Og når du først har været afsted én gang, tager du ofte afsted igen. Skov Rejser oplever, at en stor del af dem, der booker en rejse til Tyrkiet, er gengangere. 

”Når du er på ferie, vil du slappe af, have godt vejr og i det hele taget en god oplevelse. Det er ubesværet at være på ferie i Tyrkiet, og du kan selv bestemme, om du vil dase ved poolen, kigge på historiske seværdigheder eller tage i en af deres mange vandparker. Maden er god, og tyrkerne er både servicemindede og imødekommende,” siger Henrik Skov,  Skov Rejser stifter og partner. 

Kilder:

http://www.valutakurser.dk/forex/chart.aspx?id=474578

Kontaktinformation

Stifter og partner i Skov Rejser, Henrik Skov

Telefonnummer: +45 2192 2593

E-mail: [email protected]

Download logoer, profilbilleder m.m. på vores presseside

 

Faktaboks 1

- Hamborg Lufthavn er blevet kåret som den bedste regionale lufthavn i Europa 2018

- Det er fjerde gang, at Hamborg Lufthavn får prisen ved Skytrax World Airport Awards

- Hamborg Lufthavn vandt også prisen i 2011, 2012 og 2017

- På verdensplan er Hamborg Lufthavn kåret som den 25. bedste lufthavn her i 2018

 

Faktaboks 2

Så nemt er det at booke sin charterrejse selv:

- Gå ind på www.skovrejser.dk. Du har nu adgang til over 80 tyske rejsebureauer.

- Du søger på en brugervenlig, dansk hjemmeside.
 

Faktaboks 3

www.SkovRejser.dk er startet af ung iværksætter

www.SkovRejser.dk blev startet af Henrik Skov i 2011 som 24-årig sideløbende med at han læste sin kandidatgrad indenfor International Virksomhedsudvikling. I 2013 fik Henrik Skov en partner og investor; Carsten Aaby. Rejseportalen er vækstet kraftigt og har haft en stigning på 50% i antallet af solgte rejser med afgang fra Hamborg i forhold til 2016, og tredoblet vores resultat i forhold til 2016.