Vintertrist: Så mange ‘flygter’ sydpå om vinteren

Danskerne rejser i stor stil på charterferie om vinteren for at ‘komme i bedre humør’ og slippe ‘stress og bekymringer på arbejdet’, viser ny YouGov-undersøgelse. Charterferieportal har solgt 65 procent flere rejser i år sammenlignet med 2016.

Artiklen fortsætter under billedet ...

undersøgelse.jpg

Skal du til at booke ferie sydpå for at komme ned i varmen og lade batterierne op væk fra en stresset hverdag, så er du bestemt ikke alene.

Skal du til at booke ferie sydpå for at komme ned i varmen og lade batterierne op væk fra en stresset hverdag, så er du bestemt ikke alene.

I år rejser omkring 400.000 danskere på charterferie i vintermånederne. Blandt dem svarer seks ud af ti, at de rejser afsted, fordi ‘det hjælper på humøret at komme ned i varmen’.

Kommer af med tristhed og stress

Hver tredje, som rejser på charterferie om vinteren, bliver ‘trist til mode om vinteren i Danmark’, mens hver femte rejser for at slippe fra ‘stress og bekymringer fra mit arbejde’.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov blandt 1.013 repræsentativt udvalgte danskere. Svarene er fundet blandt de 57 procent, som rejser på charterferie sydpå.

Rejseportal genkender tendensen

Og det billede kan man godt genkende hos Skov Rejser, som i år sælger 65 procent flere charterferier sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

“Vi oplever, at flertallet af vores kunder netop er ramt af en stresset hverdag med et hårdt arbejde og masser af arbejde med familien. Det er netop denne gruppe, som rejser afsted på charterferie nu for at få ny energi midt om vinteren. Undersøgelsen viser også, at hver anden vinterrejsende bruger ferien til at lade batterierne op. Og så er en anden vigtig årsag, at folk sparer mange penge ved at rejse i lavsæsonen,” siger Henrik Skov, partner og stifter af Skov Rejser.

Skov Rejser sælger charterferier via tyske rejseudbydere til i gennemsnit 40 procent under den danske markedspris. Bl.a. fordi tyskerne rejser forskudt af danskerne, hvilke sænker priserne.

“Dermed får flere danske børnefamilier, som virkelig har brug for et pusterum, råd til en ferie,” tilføjer Henrik Skov.