YouGov: Zikavirus får danskerne til at fravælge rejser

Hver anden dansker fravælger en rejse med risiko for zikavirus, viser ny undersøgelse. Stadig flere rejser lige nu til Sydeuropa og Nordafrika frem for Syd- og Mellemamerika, fortæller Skov Rejser.

Eksotiske lande som Brasilien, Ecuador, Bolivia og Mexico, hvor zikavirussen i øjeblikket hærger, har mistet en betydelig del af deres tiltrækningskraft på rejselystne danskere.

Sygdomsudbrud som zikavirus får i meget høj” eller ”høj grad” hver anden dansker til at fravælge en given rejsedestination. Det vil altså sige hovedparten af de syd- og mellemamerikanske lande, som indtil videre ikke kan komme den myggebårne virus til livs.

Det fremgår af en repræsentativ undersøgelse fra YouGov blandt 1.004 danskere.

Zikavirus smitter af på rejseordrer

Frygten for at blive smittet med zikavirussen, smitter nu af på danskernes rejsebestillinger. Stadig flere danskere vælger nemlig i stedet sikre’ rejser, forklarer man hos Skov Rejser.

Sygdommen hærger i 25 lande i Syd- og Mellemamerika og kan have alvorlige følger for bl.a. gravide. De mange sygdomshistorier og ubehagelige billeder skræmmer os. Det betyder, at folk, der ellers skulle have været en tur til f.eks. Brasilien og Mexico i stedet rejser til mere traditionelle rejsemål i Sydeuropa og Nordafrika. Her oplever vi en øget interesse. Danskerne tør ikke løbe risikoen for at blive syge på ferien, de vil føle sig trygge. Og det er jo sund fornuft,” siger Henrik Skov, stifter og partner hos Skov Rejser, der formidler charterrejser gennem tyske rejsearrangører over Hamborg Lufthavn.

Ifølge undersøgelsen er det kun truslen om terror, der får flere til at booke et nyt rejsemål.

‟Ønsker man at rejse afsted til et område med risiko for terror eller sygdom, anbefaler vi altid, at man orienterer sig grundigt forinden og evt. får klar risikovurdering fra sit rejsebureau. Og så skal man altid undersøge sine sygdoms- og afbudsforsikringer,” siger Henrik Skov.

Fakta: Disse risici får i høj eller meget høj grad danskerne til at fravælge en rejsedestination

  1. Truslen om terror: 54 procent

  2. Zikavirus: 49 procent

  3. Politisk uro: 45 procent

  4. Naturkatastrofer: 25 procent

Kilde: YouGov / Skov Rejser

FAKTA: I DISSE LANDE ER ZIKAVIRUSSEN KONSTAERET

Barbados, Brasilien, Bolivia, Kap Verde, Colombia, Ecuador, El Salvador, Fijiøerne, Fransk Guyana, Guadeloupe, Guyana, Guatemala, Haiti, Honduras, Maldiverne, Martinique, Mexico, Ny Kaledonien, Panama, Paraguay, Puerto Rico, Saint Martin, Samoa, Solomon Øerne og Surinam.

Kilde: Skov Rejser

 

Kort om YouGov undersøgelsen

Denne undersøgelse er foretaget af analyseinstituttet YouGov på foranledning af Skov Rejser. Undersøgelsens population er 1.004 danskere, der er repræsentativt udvalgte. Det betyder, at svarene er repræsentative for den danske befolkning. Data er indhentet ultimo februar 2016.

Kontaktinformation

Stifter og partner i Skov Rejser, Henrik Skov

Telefonnummer: +45 2192 2593

E-mail: [email protected]

Download logoer, profilbilleder m.m. på vores presseside


Sp.1 I hvilken grad får følgende forhold dig til at fravælge en given rejsedestination?

 Skrmbillede_2016-03-01_09.29.45.png


Sp.1 I hvilken grad får følgende forhold dig til at fravælge en given rejsedestination? Sygdomsudbrud som f.eks. zikavirus

Skrmbillede_2016-03-01_09.32.49.png


Sp.1 I hvilken grad får følgende forhold dig til at fravælge en given rejsedestination? Truslen om terror

Skrmbillede_2016-03-01_09.53.12.png


Sp.1 I hvilken grad får følgende forhold dig til at fravælge en given rejsedestination? Politisk uro

Skrmbillede_2016-03-01_09.54.48.png


Sp.1 I hvilken grad får følgende forhold dig til at fravælge en given rejsedestination? Risiko for naturkatastrofer

Skrmbillede_2016-03-01_09.56.31.png