Tilbage til alle blogs

Rejseblog fra Alcudia 

Mallorca er for rigtig mange den foretrukne feriedestination - og ikke uden grund! Øen byder på fantastiske hvide sandstrande med azur blåt hav, hyggelige små havnebyer, smukke bjergområder med gode muligheder for vandre- og cykelture og ikke mindst gode madoplevelser. Kort sagt - Mallorca har noget for enhver smag! Alcudia byder på dejlige badestrande samt en hyggelig og afslappet stemning, og er derfor blandt de mest populære feriebyer på øen.  Denne rejseblog vil forhåbentlig inspirere til endnu flere uforglemmelige ferieoplevelser på Mallorca - særligt i området omkring Alcudia. Jeg vil anbefale tre af mine ynglings restauranter på øen, samt give tre bud på gode udflugtsmuligheder fra Port d´Alcudia, hvor jeg i år tilbragte en skøn ferie. 

mallorca_strand__.jpg

1. Turen går til Mallorca

Kufferten var pakket, rejsedokumenterne printet, og  min kæreste og jeg var SÅ klar til at køre mod Hamborg og tage hul på ferien til Mallorca. :-) Da vi skulle flyve meget tidligt fra Hamborg lufthavn, valgte vi at booke en overnatning på lufthavnshotellet Leornardo Hotel Hamborg City Nord. Vi valgte at tilkøbe parkering i de 9 dage, vi skulle være væk, så vi kunne parkere vores bil i hotellets parkeringshus. Det fungerede uden problemer. Vi var meget tilfredse med hotellet, og vi valgte at tage toget ind til centrum af Hamborg om aftenen for at opleve byen. Det kan varmt anbefales at starte charterferien fra Hamborg lufthavn på denne måde med en overnatning på et lufthavnshotel, da man deler turen op i to og får en behagelig start på rejsen. 

 

Sea Club Mediterranean Resort i Alcudia 

Vi boede på hotellet Sea Club Mediterranean Resort, som ligger i Port d' Alcudia. Hotellet kan varmt anbefales både til par og børnefamilier. Hotellet har et seperat voksenhotel, Serenity Sea Club, som har egen pool og poolbar. Familehotellet Sea Club er meget børnevenligt med flere poolområder med børnepools. Hotellet er bygget op som en lille by og ligger spredt over et stort område med 2 etagers hvide lejlighedersbygninger, dejlige haver med solsenge, kiosker, supermarked, flere pool områder, legeplads samt restaurant. 

Sea_club_.jpg 

2. Top tre restauranter på Mallorca

Mange forbinder ferie med god mad, hyggelige restauranter og måske muligheden for at udfordre smagsløgene med nye retter.  Jeg vil anbefale 3 restauranter på Mallorca, hvor vi havde nogle skønne aftener. 

 

#1: Mirador de la Victoria 

Restaurant Mirador de la Victoria har intet mindre end en fantastisk udsigt over havet og bjergene. Restauranten ligger ca. 20 minutters kørsel fra Port d' Alcudia. Køreturen derop gennem hårnålesving er utrolig smuk. Restauranten er bestemt et besøg værd! Godt og varieret spisekort med alt fra tapas, frisk fisk og skaldyr til pastaretter og en veltilberedt bøf. Det kan varmt anbefales at komme til restauranten, før solen går ned. Solnedgangen over bjergene og havet er et fantastisk syn! 

IMG_3968.jpg

 

#2: La Nueva Burguesa 

Denne  burgerbar i Palma de Mallorca er lille, men tag ikke fejl! Den er yderst hyggelig med behagelige reggaetoner i baggrunden, og så smager deres burgere himmelsk. Du sammensætter selv din burger ved at vælge hvilket brød, dressing samt tilbehør, du ønsker. Da vi besøgte restauranten i juli måned 2017, havde den kun haft åbent i et par måneder. Personalet var høflige og utrolig entusiatiske, og man kunne som kunde mærke  gnisten hos personalet i den nyopstartede burgerbar. Burgerne er opkaldt efter nære venner af restaurantens ejere, hvilket satte et personligt præg på stedet.  Denne lille burgerrestaurant er bestemt et besøg værd på jeres næste rejse til Mallorca! 

IMG_1457.jpg

 

#3: Ca'n Punyetes 

Hyggelig restaurant i Port d' Alcudia. Restauranten har et stort menukort primært bestående af spanske retter, og et stort udvalg af lækre tapas retter. Vi besøgte restauranten sammen med et par venner, og vi delte 10 forskellige tapas retter. Det var meget velsmagende og varieret. Prisniveauet er også  fornuftigt. Det kan være en god idé at bestille bord på restauranten, da stedet er meget besøgt - særligt i højsæsonen. 

Can_Punyetes.jpg 

3. Top 3 udflugter fra Alcudia

Vi lejede en bil på vores ferie, så vi havde mulighed for at komme rundt på denne skønne ø. Dette kan varmt anbefales, hvis man ønsker at udforske nogle af Mallorcas mange naturperler. 

 

#1: Cap de Formentor 

Turen gennem hårnålesving med en blændende udsigt til det funklende blå middelhav  og nøgne klippepartier er i sig selv enestående. Fra Cap de Formenter, Mallorcas nordøstligste punkt,  er der en smuk udsigt over middelhavet og  klippepartierne. Et fyrtårn er placeret 384 meter over havets overflade. I meget klart vejr kan man se naboøen Menorca herfra. For naturmennesker er Cap de Formenter et must. 

DSCN0036.JPG

 

#2: Vandretur til udsigtsposten Atalaia d' Alcudia 

 En smuk vandretur på Alcudia halvøen. Turen starter ved herberget Hostatgeria la Victoria, hvorfra der er fint markerede stier til udsigtsposten Atalaia d' Alcudia (444 o.h). Vandreturen har en del stigninger, men kan alligvel klares af de fleste i almindelig god form. Stedet er en stilhedens oase med pinjetræer og smukke udsigtsposter. På toppen belønnes anstrengelserne med en smuk panoramaudsigt over Alcudia- og Pollencabugten. 

IMG_1354.JPG

 

#3: Port de Pollenca 

 Port de Pollenca er kun små 20 minutters køretur væk fra Port d´Alcudia, og et besøg her kan varmt anbefales. Havnebyen oser af charme. Vi tog hertil en sen eftermiddag og nød en gåtur langs den berømte og smukke strandpromenade med navnet "The Pine walk".  Her er mange hyggelige restauranter placeret langs strandpromenaden og mange af dem ligger helt ud til havet.  Her er rig mulighed for at smage lækre friske fisk og skaldyr. Port de Pollenca tilbyder desuden mange former for vandsport, særlig kitesurfing er en populær aktivitet i området. 

port_pollensa.jpg

 Skrevet af Christine Andersen, Teamleder Skov Rejser. 

 

4. Se en video om Alcudia, Mallorca

 

5. Søg efter charterrejser til Alcudia, Mallorca

Få overblikket over alle de billige charterrejser fra Hamborg Lufthavn. Vi har samlet over 80 tyske rejsebureauer - få overblikket ved at udfylde nedenstående formular: 

 

 

6. Fordi du læste artiklen…

 

Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvor rejsen skal gå hen, så kan du klikke på knappen nedenunder.

Blog om Lefkada, Grækenland

Er ferien lige rundt om hjørnet, så kan du få et par tips og tricks med på vejen, når der skal pakkes.

5 uundværlige pakketips inden afrejse