Rejseblog om Charterrejser til Tenerife


Skrevet af Rasmus Gram fra Skov Rejser 

Denne blog handler om alsidige, smukke og rå Tenerife. En beretning fra en fantastisk tur til Tenerife.

Tenerife fra Hamborg lufthavn charterrejse.webp

1. Første gang vi skulle til Tenerife

I August 2017 tog vi på en romantisk charterrejse til Tenerife. Vi havde bestilt en All-Inclusive rejse til ferieparadiset Costa Adeje. Hele turen var en kombination af både total afslapning, romantik, underholdning, lækker verdensmad og en noget vild køretur op ad en vulkan.

Tenerife el Teide charterrejse fra hamborg

2. Fra lufthavnen til hotellet

Vi fløj med Ryan Air til Tenerife’s sydlige lufthavn “Aeropuerto Reina Sofia”. Vi klappede selvfølgelig da flyet landede, hvilket er en del af det at rejse med Ryanair. Varmen (32°C i skyggen) ramte os som en mur, da vi kom fra relativt kolde Danmark. Det var lækkert - Og vi var endelig på ferie!

Vi havde på forhånd valgt at bytte transfer ud med billeje. Det gav os frihed til at køre rundt på opdagelse. Efter kort tid fandt vi en bus, som kørte til biludlejningsfirmaet AVIS. Bussen holdt for enden til venstre, lige udenfor lufthavnen. Herfra, ved AVIS, fik vi vores lejebil og drog mod hotellet.

 


Bonus-info

Det skal lige siges, at der går busser jævnligt rundt om hele øen. De stopper i de fleste byer og turistområder. Her kan I stå af og på busserne oppe ved hovedvejen. Det kan være en fordel at bestille en taxa fra hotellet, da der er stejle bakker på hele Tenerife.
 

3. Hotellet Sunlight Bahia Principe Costa Adeje

I Costa Adeje lå vores hotel “Sunlight Bahia Principe Costa Adeje”. Det er et 4-stjernet hotel med plads til både par og familier. Der er mange lækre faciliteter, der er værd at udforske.

Sunlight Bahia Hotel Costa Adeje charterrejse.webp


Efter indkvarteringen

Efter indkvarteringen på hotellet fik vi nøgler til vores værelse. Nu var det tid til at gå på opdagelse. Vi tjekkede hotellets mange pools og poolbarer ud. Hotellet har en utrolig smuk udsigt, og man kan lige skimte øen La Gomera i det fjerne. Vi fandt ud af, at hotellet var kæmpestort, og at der var masser af pools og restauranter værd at prøve.

De første par dage blev brugt på regulær badeferie og tilvænning til varmen. I hvert fald for mig. Vi fik lækker mad via vores All Inclusive reservation - fx buffet med Spaniens nationalret “Paella del Mar” - En lækker fiskeanretning. En sand delikatesse. Dagligt fik vi også lækker English Breakfast.
 

Paella Tenerife charterrejse fra hamborg -2.webp

4. Tur de Teide

Efter et par dages stegning fik vi endelig gang i lejebilen. Vi skulle jo på opdagelse på denne spændende ø. Vi kørte en tur til Playa de las Américas, hvor vi fik mad nede ved stranden. Vi shoppede også i det store "Siam Mall". Senere så vi de famøse sorte strandbanker, der pga. vulkanen, har fået farvet sandet sort. Det sted ligger lidt længere nordpå, nær byen “La Arena”.

Tenerife er meget alsidig. I den sydlige del er der meget varmt. Der er mange bananplantager og goldt ørkenlandskab. Bevæger man sig længere nordpå, bliver naturen mere frodig. I midten af øen, på vulkanen Teide, kan man opleve et utrolig smukt og anderledes landskab, der er fuldstændig bjergtagende.
 

Tenerife Fra Hamborg charterrejse.webp


Den alternative rute

Teide er en vulkan, der er nem at køre til. Givet at man kører på den store hovedvej, men det valgte vi selvfølgelig ikke at gøre. Vi havde forvildet os ud på en, skal vi sige, alternativ rute.

Ruten tog os ud på ‘veje’, der blev smallere og smallere, stejlere og stejlere, og mere kringlet, for hvert hårnålesving vi tog. Til sidst måtte jeg køre i 1. gear hele vejen og meget langsomt. Til stor fornøjelse for de lokale - der jo bare er vant til de stejle veje - da de så de 2 danskere, der langsomt og i fuld frygt for en 45 graders hældning på vejen, dog sikkert bevægede sig mod Teide. Da vi endelig var nået hen for foden af Teide, holdt vi ind til siden, hvor vi betragtede det flotte og helt unikke landskab. Længere henne af bjergsiden havde vi et stop ved en landevejscafé, hvor vi igen iagttog det smukke landskab, og fik noget koldt at drikke. Vejen hjem kørte vi, ved at følge hovedvejen i nordøstlig retning, for at få et glimt af hovedstaden på Tenerife, Santa Cruz.
 

Tenerife Fra Hamborg Billede El Teide charterrejse.webp


Et godt råd

Bevæger man sig ud på disse stejle veje, så brug 1. gear både på vej op og på vej ned. Det kan være fristende at bruge bremsen eller håndbremsen, men det er faktisk, efter lidt tilvænning, meget nemmere at stige op eller ned af vejene, ved at køre i samme gear hele vejen. Motoren kan lyde lidt hæs, men det er meget normalt. Lejebils-bureauerne, fx AVIS, er godt klar over, at turister kører på snevre, stejle veje.

 

 

Tenerife Fra Hamborg Billede 08.jpg

5. Loro Park & Siam Park

Senere på ugen kørte vi til den nordlige ende af Tenerife. Her ligger der en eventyrlig zoologisk have, der går under navnet Loro Park. De har den flotteste naturpark i kombination med at have meget sjældne dyrearter. De fleste kan man se på tæt hold. Det er endda muligt at se shows med delfiner og spækhuggere på tæt hold. Men pas på - Det kan nemlig godt blive en våd fornøjelse...

Apropos våd fornøjelse, så var vi på aftenbesøg i Siam Park. Dette enorme vandland huser adskillige vandrutsjebaner. Tempoet går fra at være roligt og afslappende i nogle rutsjebaner, til at det går helt vildt hurtigt og booster ens adrenalin niveau i andre. Siam Park huser også en af verdens højeste vandrutsjebaner, hvor man i vild fart, med strikse sikkerhedsanvisninger, suser under et akvarium med hajer i.
 

Pro-tip 1

Det er billigere at betale for adgang til Siam Park og Loro Park samlet som en kombineret billet. Dette kan gøres hjemmefra eller, når I er dernede. Priserne er ca. kr. 500,- pr. voksen og ca. kr. 350,- pr. barn, men varierer. 
 

Pro-tip 2

I begge parker er det muligt at låse jeres ting ind i skabe. Det er dog mest anvendeligt i Siam Park, hvis I alle skal rundt til de sjove vandrutsjebaner. Skabene er store og billige. Derfor er der plads til alt fra større tasker, håndklæder, vandafvisende solcreme og meget andet. 


Pro-tip 3

Kom afsted i god tid! Begge parker har et stort antal besøgende hvert år. I Siam Park er det en rigtig god idé at få prøvet de store forlystelser først på dagen ellers kan køen til yndlingsrutsjebanen blive meget lang. 

 

Se videoerne nedenfor

Få et indblik i naturen og se dyrene i Loro Park samt vandrutsjebanerne i Siam Park. I kan vælge danske autogenerede undertekster på YouTube via "indstillinger" => "Undertekster" => "Automatisk oversættelse" => Vælg fx "Dansk"

Video 1 om Loro Park

Video 2 om Siam Park

6. Afsluttende ord om Tenerife

Alt i alt havde vi en fantastisk rejse med masser af skønne naturoplevelser, afslapning samt romantik på Tenerife. Næste gang turen går til Tenerife, vil det helt klart være ideelt at besøge steder som fx La Cueva del Viento, besøge hovedstaden Santa de la Cruz samt sejle en tur til La Gomera via havnen i Los Cristianos. Derudover vil det helt klart være værd at besøge byerne La Orovata, Candelaria, La Laguna og måske tage på vandretur i Mascadalen. 

Tenerife er i den grad en ferieø, der er værd at besøge flere gange.

 

Hav en fantastisk ferie via Skov Rejser - God Sommer!

Vi håber her i Skov Rejser på, at I er blevet inspireret til at lade jeres næste charterrejse gå til Tenerife. Ved at udfylde nedenstående formular kan i vælge destination, hotel, afrejsetidspunkt samt hvor mange I vil afsted. Her kan I se, hvis I trykker videre, hvilke tilbud på charterrejser I kan få, hvis I booker jeres næste rejse igennem os. 

 

Fun facts: Vidste du, at …

… dele af de legendariske Star Wars film blev filmet ved Tenerife’s vulkan ”Teide”?

… Tenerife har Europas største vandland kaldet Siam Park?

… Michael Jackson har besøgt den berømte dyrepark Loro Park i Puerto de la Cruz?

… man kan tage på en get-away tur med færge til den tropiske ø “La Gomera” fra havnen i Los Cristianos?
 

7. Hotel forslag

Hvis du fandt artiklen spændende og selv drømmer om at komme en tur til Costa Adeje i Tenerife, har vi forslået 3 hoteller i området. Disse hoteller er både for par og familier, og der er mulighed for all-inclusive med fokus på afslapning og oplevelse, rejs glad!

 

1. Hovima Costa Adeje, Tenerife

Dette hotel har med sin dejlige placering kun 200m til den lækre strand i Costa Adeje. Mulighederne for spisesteder og indkøb er lige omkring, og der er kun 1km til centrum af byen, derudover ligger Hovima tæt på Torviscas markedet.

  Læs mere om Hovima Costa Adeje, Adeje, Tenerife, Spanien

 

2. Iberostar Torviscas Playa, Tenerife

Belliggende lige ned til den dejlige sand strand i Costa Adeje, byder dette hotel nem adgang til stranden. De har pools til voksne og der er et separat børnebassin, der er børneklubber for store og små, og adgang til spisesteder og indkøb er lige indenfor gåafstand.

  Læs mere om Iberostar Torviscas Playa, Adeje, Tenerife, Spanien

 

3. Parque del Sol, Tenerife

Hotellet her er godt til de som ønsker at have en lejlighed til familien, eller vennerne. Der er kort afstand til stranden og centrum er ikke langt derfra, de byder på minigolf og børnepool til de som vil slappe af på stedet, og der er også all-inclusive mulighed.

  Læs mere om Parque Del Sol, Adeje, Tenerife, Spanien

 

8. Søg efter billige charterrejser til Tenerife

Søg efter den billigste charterrejse blandt mere end 80 tyske rejsebureauer med afrejse fra Hamborg Lufthavn. Spar op til 40%. Udfyld nedenstående formular og få overblikket.
 


Vi håber, at I har ladet jer inspirere af vores rejseguide til Tenerife. 
Denne blog er skrevet af vores virksomhedspraktikant Rasmus Gram. 

 

9. Fordi du læste artiklen…

 

Tenerife er et fantastisk sted at holde ferie. Vil du vide mere om øen?
Læs mere om Tenerife herunder. 

Mere info om Tenerife

Er du til aktiv ferie? Læs en af vores nyeste blogs om aktiv ferie på Club La Santa (Lanzarote) herunder.

Aktiv ferie på Club La Santa