Vandre- og cykelferie på det smukke og behagelige Mallorca

Overvejer du en vandre eller cykelferie, eller blot at indtænke det som en sund aktivitet på din ferie?

Vi har samlet en artikel der kan give lidt inspiration til dig som ønsker at være aktiv på ferien. Derfor har vi har valgt at tage udgangspunkt i Mallorca, da øen igennem flere år blevet kåret til årets bedst cykel og vandre destination i Europa, og det er ikke uden en god grund! 
Af alle rejser til Mallorca anslås det at hele 25% af dem er dedikeret til vandre og cykelferier. 800.000 besøgende er hvert år med sikkerhed på øen på cykelferie. Og det giver faktisk god mening fordi, cykling og  vandring specielt, har vist sig at have en afstressende effekt på sindet, og være utroligt sund for kroppen. 
250.000 tusinde danskere besøger Mallorca hvert år, og øen ligger kun 2 timers flyvning fra Hamborg lufthavn af.

 

Vandre- og cykelferie på det ALTID behagelige Mallorca Skov Rejser.webp

 

Cykling i Serra De Tramuntana bjergene 

Tramuntana bjergene byder i sammenspil med resten af øen, på cykelferie i verdensklasse. Vejene er i rigtigt god stand og snor sig opad som i de Franske alper, den eneste forskel her er at alle kan være med, både helt uerfarne og professionelle. Mange professionelle cykelhold vælger Mallorca til, når der skal afholdes træningslejre, fordi at øens hoteller har faciliteterne der understøtter det og at træning der fås på øen er virkelig effektiv. 

Udover at tilbyde bjergbestigning for selv de mindste i familien,  byder øens lavland også på helt exceptionelle gode forhold når det kommer til landevejscykling. Det gode ved Mallorcas størrelse er at man kan komme hele øen rundt på en uge. 

Øen har generelt set været rigtigt professionel i sit arbejde med at tilbyde gode forhold for cyklister af alle typer. Mallorca er på alle måder en fantastisk destination for dem der har cykling og vandring i tankerne.

På kortet nedenfor, kan du danne dig et overblik over hvilke områder og steder der er specielt gode at opleve, når du skal på cykelferie på Mallorca. Du kan evn. undersøge om hvor tæt på (eller langt væk) fra dit hotel ligger. 

 

 

Vandring i Serra De Tramuntana bjergene 

Vandringsruterne indbyder til alle typer af vandring og også klatring. Der er noget for både de øvede og de mere erfarne trekkere. Mange vandrere beskriver bjergenes natur og udsigtpunkter som meget forskelligartede, men altid smukke og scenariske. Indimellem de mange toppe gemmer der sig små idylliske landsbyer og havnebyer, hvor det oftest er muligt at få serveret tapas og et glas Sangria. 

Den rute vi anbefaler hedder "The Dry Stone Route" eller GR221. Den strækker sig over hele bjergkæden og er den officielle vandrerute fra Mallorcas turisme kontor. 

Vi på Skov rejser ville aldrig anbefale vores rejsende at kaste sig ud i et benbrækkende bjerg eventyr,  uden at man gør sig nogle små men velovervejede forberedelser hjemmefra.

 

Men hvad er Serra De Tramuntana bjergene?

Øens ubestridte perler ligger i bjergkæden der strækker sig over øens nordlige kyst. Mallorca opstod i tidernes morgen som et resultat af at den Afrikanske kontinental plade pressede sig op mod den Europæiske, og den nordlige bjergkæde er ligesom Alperne et naturfænomen som resultat af kontinenternes konstante bevægelser. 

Bjergkæden strækker sig 90 kilometer i længden henover øens nordlige kyster. Den byder både på dybe kløfter og smukke bjergtinder. 11 af dets bjergtoppe stiger over 1000 meter op i luften, og højdespringer tinden er Puig De Major på 1445 meter. Bjergkæden adskiller sig klimatisk fra de lavere dele af øen i og med at bjergene modtager langt større mængder nedbør. Dette har gjort at der er opstået meget frugtbare dale, f.eks. findes der i området nær Sollér, mange citron og og appelsin træs plantager. På de terraserede skråninger ved Estellencs, Valldemossa og Deiá dyrkes der solmodne tomater, bønner og vin. 

 

Top 4 hoteller der passer til din aktive ferie på Mallorca

Her får du et overblik over hvilke hoteller vi anbefaler du undersøger, når du rejser afsted på din aktive ferie på Mallorca. De er nøje udvalgt ud fra parametre som lokation, udbud af sportsaktiviteter, dansker-hoteller, par-hoteller og familie-hoteller.

1. Iberostar Playa De Muro, Alcudia, Mallorca, Spanien

På hotellet og i nærområdet kan du benytte dig af disse faciliteter på din aktive ferie: 
Aerobic, Billard, strandvolleyball, dykning, fitness center, bueskydning, luftgeværsskydning, minigolf, cykelleje og med mulighed for golf. 
Derudover ligger hotellet 5 kilometer fra Alcudia centrum, hvor du kan også kan leje cykler og oplev mere byliv.  

  Læs mere om Iberostar Playa De Muro, Alcudia, Mallorca, Spanien

 

2. BelleVue Club, Alcudia, Mallorca, Spanien.

På hotellet og i nærområdet kan du benytte dig af  disse faciliteter på din aktive ferie: 
Fitness center, jacuzzi, sauna. For de mindre børn er der miniklub og en legeplads. Til lidt ældre børn og voksne er der billardbord, bordtennisbord og volleyball. Derudover er der 2,8 kilometer til nærmeste sted for cykeludlejning i Alcudia.
Ønsker man at kombinere opholdet med afslapning, så er der pool på hotellet og kun ca. 100 meter til Mallorcas smukke hvide sandstrande. 

  Læs mere om BelleVue Club, Alcudia, Mallorca, Spanien

 

3. Club Cala Romani, Calas, Mallorca, Spanien.

På hotellet og i nærområdet kan du benytte dig af disse faciliteter på din aktive ferie:
Tennis, squash, aerobic, fodbold, vandpolo, riffelskydning, bordtennis, volleyball, bueskydning og boccia. 
Hotellet ligger placeret tæt på kuperet terræn og strand områder som er særdeles velegnet til trekking og løb.  Derudover er man tæt på byen, hvor der er butikker, barer og autentiske restauranter. 

  Læs mere om Club Cala Romani, Cala, Mallorca, Spanien

 

4. Hotel Victoria Gran Melía, Palma, Mallorca, Spanien

På hotellet og i nærområdet kan du benytte dig af disse faciliteter på din aktive ferie: 
Tennis, golf, pool/billard, fitnesscenter, aerobics, gymnastik, cykling i byen og/eller bjergene. Derudover ligger hotellet nær marinaen i Palma, hvor man kan tage ud og sejle eller prøve vandsport som fx. jetski, vandski, windsurfing og flyboarding. Har du dykkercertifikat er det også muligt at gøre dette i Palma. De omkringliggende bjerge er dog oplagte at afprøve hvis du er interesseret i landevejscykling eller mountainbiking. 

  Læs mere om Gran Meliá Victoria, Mallorca, Spanien

 

Eller søg selv efter gode hoteller på Mallorca

Søg efter den billigste charterrejse blandt mere end 80 tyske rejsebureauer med afrejse fra Hamborg Lufthavn. Spar op til 40%. Udfyld nedenstående formular og få overblikket.

 

8. Fordi du læste artiklen…

 

Søger du mere information om Mallorca så kan du læse mere her: 
 

Mere info om Mallorca

Er ferien lige rundt om hjørnet, så kan du få et par tips og tricks med på vejen, når der skal pakkes.

5 uundværlige pakketips inden afrejse