Bedste steder at rejse hen i maj  

Bedstestederimaj.webp

 

Hvor skal man rejse i maj måned? 

Maj er en ideel måned at planlægge sin ferie, da det milde forårsvejr er med til at skabe en behagelig atmosfære til at udforske ens rejsemål, uden at man bliver ramt af den intense sommervarme. Med sine blomstrende landskaber og solrige dage byder maj på en perfekt ramme til at nyde destinationerne i ro og mag. 

Vi har lavet en oversigt over de tre bedste destinationer at rejse til, hvis man ønsker at rejse i maj måned. 

 

Destinationen med solrige strande: Mallorca, Spanien

Mallorca, den største ø i De Baleariske Øer, er en sand perle i Middelhavet. Med behagelige temperaturer og solrige dage er maj en perfekt tid til at nyde øens berømte strande. Fra det turkisblå vand ved Cala Varques til de hvide sandstrande ved Alcudia, er der en strand for enhver smag.

Mallorca byder dog ikke kun på sol, sand og vand. Øen har også en rig kulturarv, der kan udforskes i de charmerende landsbyer, maleriske havne og historiske monumenter. Besøg Palma de Mallorcas majestætiske katedral, tag på vandreture i Tramuntana-bjergene eller udforsk de gamle ruiner ved Alcudia.

3 oplevelser, som vi anbefaler, hvis man besøger Mallorca:

1.  Palma-katedralen

Palma-katedralen, også kendt som La Seu, er et ikonisk gotisk mesterværk på Mallorca. Den er især populær for sit store rosetvindue og betagende facade. Inde i katedralen er det muligt at se forskellige kunstværker og historiske genstande. Den er et stort symbol på øens kulturarv, og er en af de mest besøgte steder. 

2. Cuevas del Drach (Dragegrotterne) 

Cuevas del Drach, som også bliver kaldt Dragegrotterne, er den største underjordiske grotte på Mallorca. Ved en tur igennem grotten kan man opleve drypsten belyst af forskellige farver af lys. I bunden af drypstenshulerne ligger en af Europas største underjordiske søer Logo Martel.

3. Landsbyen Valldemossa

Valdemossa er en smuk landsby placeret mellem de høje bjerge.  Der er en fredsommelig og rolig stemning når man bevæger sig igennem de snævre gader og beundrer arkitekturen. Byen byder på mange seværdigheder, heriblandt det berømte karteuserkloster Real Cartuja

Palma-katedral.webp

 

Destinationen med historisk charme: Korfu, Grækenland

Korfu, en af de smukkeste øer i Det Ioniske Hav, er kendt for sine fortryllende strande og historiske arkitektur. I maj måned er temperaturen på Korfu typisk mild og behagelig, og derfor ideel til at udforske øen til fods,  nyde strandene og deltage i udendørs aktiviteter, som f.eks. vandreture. 

Også Korfu byder på en rig kulturarv, som kan opleves i de charmerende landsbyer som Paleokastritsa og Pelekas. Her man kan opleve skjulte vandfald, smukke klostre og traditionelle taverner, der serverer autentiske græske retter. Til naturelskere byder Korfu også på vandreture gennem bjergerige områder. 

3 oplevelser, som vi anbefaler, hvis man besøger Korfu:

1. Korfu by

Korfu by, som er Korfus hovedstad, er et sted man skal besøge, hvis man besøger Korfu. Korfu har en lang række historiske seværdigheder at byde på, blandt andet de middelalderige slotte og fæstninger. Den mest populære attraktion er den gamle bydel, hvor der findes mange smukke og antikke bygninger.

2. Kanoni og muse-øen

Ikke langt fra Korfu by ligger stedet Kanoni. Navnet stammer fra en kanon, som står på en bakke i området. Kanoni er kendt for sin flotte udsigt over havet, Korfu og den lille kirke Panagia, som ligger for enden af en lille mole med fiskerbåde. Bag kirken ligger øen Pontikonisi, som også kaldes muse-øen. Det er muligt at besøge øen med en båd der afgår ved kirken.

3. Old Perithia

Old Perithia, også kendt som Korfus egen spøgelsesby, er et forladt sted midt i naturen. Byen var i oldtiden en charmerende landsby med omkring 1000 indbyggere. Da turismen ramte Korfu søgte landsbyboerne mod kysten, og byen blev forladt for ca. 40 år siden. Ved en gåtur i byen i dag passerer man blandt andet gamle ruiner og fascinerende kirker.

kanoni-museø.webp

 

Destinationen med betagende natur: Madeira, Portugal

Madeira, en portugisisk ø i Atlanterhavet, byder besøgende velkommen med sin betagende natur og kulturelle rigdom. Øen er kendt for sine majestætiske bjerge, frodige skove og dramatiske klippekyster. Med sit behagelige klima året rundt og en mangfoldighed af oplevelser er Madeira en destination, der appellerer til naturelsker og kulturinteresserede. 

Under et besøg på Madeira må man ikke gå glip af de fantastiske oplevelser, som øen har at byde på. 

3 oplevelser, som vi anbefaler, hvis man besøger Madeira:

1. Bjergtoppen Pico Ruivo

Pico Ruivo er det højeste punkt på Madeira. Der er et smukt udsyn over øens landskab, hvor bjerge og grønt landskab kan ses langt ud i horisonten. Det er muligt at vandre op til bjergtoppen via Madeiras tredjehøjeste punkt, Pico de Arieiro. 

2. Madeiras Nordkyst

På Madeiras nordkyst er det den uberørte natur,  klippevæggene og de fortryllende udsigtspunkter, som gør kysten beundringsværdig. Der er mange steder at opleve på nordkysten, blandt andet Ponta de Clérigo som byder på fantastiske klippeformationer og grotter, og Ponta de São Jorge hvor man kan vandre langs klipperne. 

3. Porto Moniz

Porto Moniz er en lille landsby beliggende på nordvestkysten. Det, der gør Porto Moniz så speciel, er dens naturlige pools, som er dannet af lavastrømme og er fyldt med krystalklart havvand. Ud over de naturlige pools tilbyder Porto Moniz også en fantastisk kystlinje med dramatiske klipper, der styrter ned i Atlanterhavet, og smukke udsigter over havet.

porto-moniz.webp
 

 

Fordi du læste artiklen…

 

Hvis du endnu ikke har bestilt en rejse, så kan du gøre det ved at klikke på knappen nedenunder.

Søg billige tilbud på charterrejser

Er ferien lige rundt om hjørnet, så kan du få et par tips og tricks med på vejen, når der skal pakkes.

5 uundværlige pakketips inden afrejse