Rejser til Antalya fra Hamborg lufthavn

Flere og flere danskere rejser til Antalya fra Hamborg Lufthavn. Antalya ligger i det sydlige Tyrkiet ved Middelhavskysten. Antalya er en attraktiv turistby for charterrejser. Med 800.000 indbyggere er det en perfekt kombination af storbyferie og badeferie. Den centrale gamle bydel hedder Kaleici. Kaleici betyder ”indenfor borgens murer”, og det var her hele byen var samlet i gamle dage. I dag er Antalya meget mere end Kaleici, men byområdet er helt sikkert et besøg eller to værd under jeres ferie.

Antalya by charterrejse til tyrkiet flyv fra hamborg.webp

Søg efter rejse til Antalya nedenfor

Ved at udfylde relevant data nedenfor, får I alle vores tilbud fra tyske rejseselskaber op og I kan på den måde finde jeres favorit hotel i Antalya

 

 

 

Antalya by

Lufthavnen ligger blot 10 km øst for hjertet af Antalya. Det er derfor hurtigt og nemt at komme til jeres hotel med taxi eller bus. Der kører busser hele dagen. Den lokale bus hedder Dolmus, og på dansk betyder det ”propfyldt”. Det er en billig rejsemåde, og I kommer hurtigt og fleksibelt rundt mellem hotel og by. Desuden er der rundt omkring i byen installeret taxa-knapper, som I kan trykke på og hidkalde en taxa, hvis ikke lige der er en i området.

I Antalya er der mulighed for at få både kulturelle og historiske oplevelser, byen har mange spændende museer og bygninger fra oldtiden bl.a. ruinerne fra byen ”Termessos”, som er utrolig godt velbevarede. Man siger, at Alexander den Store forsøgte at overtage ”Termessos” tilbage i 333.f.kr., og der findes masser af spændende historier herom, som jeres guider kan berette om.

De tyske rejsebureauer er vilde med Antalya, da byen byder på mange kulturhistoriske oplevelser. I kan opleve storbylivet med cafeer, restauranter og mange fine shopping muligheder.  Gør indkøb i moderne shopping centre som TerraCity og Shemall. Besøg også nogle af byens markeder, der alle ligger forskellige steder i byen. Prøv at ”prutte om prisen”. Det er helt almindeligt og nærmest mærkeligt, hvis man ikke prøver at få prisen ned. I kan sagtens finde et nyt marked hver dag, så der er rig mulighed for at øve jer i købmandsstilen.

I Antalya er restauranterne, barerne og diskotekerne mange, og alle byder på en exceptionel oplevelse. Spis et delikat måltid på marinaen, og fest til den lyse morgen på en af marinaens mange diskoteker. Er I mere til at nyde en drink eller to, er en af byens barer et hyggeligt og stemningsfyldt sted at søge hen.

 

Seværdigheder i Antalya

I den historiske bymidte ved Kaleici kan I gå gennem de snævre gader, gå på opdagelse i de lokale butikker, hvor der sælges tyrkiske tæpper, keramik, søde sager og meget mere. Her står tiden for alvor stille, men det pulserende liv er ikke til at tage fejl af med en beliggenhed i en moderne storby. Oplev også den oprindelige, 2000 år gamle, romerske byport, de gamle huse og den romerske havn, der i dag danner omdrejningspunkt for små, hyggelige butikker, lokale indbyggere og lækre, tyrkiske restauranter. Læg blandt mærke til de dybe furer i de gamle sten under broen som tusindvis af kærrer har lavet i gennem århundrede. 

Antalya keleici charterrejse til tyrkiet flyv fra hamborg.webp

Udenfor Antalya falder Düden-vandfaldet ned fra bjergmuren. Her kan I få luft under vingerne og nyde et øjebliks ro fra bylivet. Vandfaldet er helt sikkert en af de naturoplevelser, som I altid vil kunne huske tilbage på. Det rene vand køler luften ned, og det er dejligt forfriskende i solens varme.

Antalya Museum er absolut et besøg værd. Ofte er det solen, stranden og restauranter der trækker men har man et par timer tilovers bør man se dette museum som faktisk er et af de bedste museer i Tyrkiet. Det er ærkaologiske fund som er ordnet efter tid og sted. 

En stor oplevelse er også en bådtur. I den romerske havn ligger rigtig mange træbåde og venter på turister. En normal tur kan vare op til 6 timer og inkludrer ofte frokost, en tur forbi Düden-vandfaldet og et stop ved en mindre ø ved en badestrand. Meget smukt. 

Dedeman Aquapark & Bowlingcenter er måske Mellemøstens største. Et hav af vandrutsjebaner , bølgebade og soppebassiner kan være med til at give børn, unge og voksne en sjov dag. 

Der er altid noget nyt at opleve og se i Antalya – både for store og små. Det eneste, det handler om, er at planlægge, hvornår I vil se hvad, for tiden går hurtig, når man hygger sig.

 

Stranden i Antalya

Strandene og havet er meget indbydende, og vandet har en fin temperatur året rundt. På Antalyas strande findes et væld af aktiviteter såsom dykning, beachvolley og strandfodbold. Eller bare nyd solen og den flotte baggrund med bjergene rundt om Antalya. 

strand antalya charterrejse til tyrkiet flyv fra hamborg.webp

Hoteller i Antalya

Hotellerne i Antalya er gode standardhoteller. Med All-inclusive får I en nem og afslappet ferie uden at skulle tænke på mad og drikke i løbet af dagen. Det tyrkiske køkken, der findes på hotellet, byder på spændende retter og gode madoplevelser. På hotellerne vil mange af aktiviteterne som eksempelvis tennis, basketball og squash være gratis for vore kunder. De tyske rejsebureauer har et stort udbud af All-inclusive rejser fra Hamborg Lufthavn. Bo bl.a. på Hotel Su, Barut Hotel Lara Resort Spa & Suites eller Barut Akra – alle børnevenlige hoteller helt tæt på centrum.Maden i Antalya

De tyrkiske retter som meze og lavas er populære i Antalya. Meze beskrives bedst som en form for tapas, hvor maden serveres i små skåle med lavas til; brød som er lavet på sesamfrø. Kød og fisk er typisk på menuen, og maden er krydret eksotisk med Middelhavets krydderier. Prøv også en af de mange skønne kager og desserter. Velbekomme.

Se også her vores blog over det tyrkiske køkken og all inclsuive

ANTALYA WEATHER

 

Kort over Antalya 

 

Video over rejser til Antalya