Rejser til Alanya med afgang fra Hamborg Lufthavn

Alanya er en smuk turistby i Tyrkiet på landets sydkyst lige ud til Middelhavet. Få overblik og information om vores rejser til Alanya. Alanya er en af de mest besøgte turistbyer for de tyske rejsebureauer i Tyrkiet, og typisk er det skandinaviske og hollandske turister, der besøger det tyrkiske ferieparadis. Byen er kendt for sine meget flotte strande, krystalklart hav, den gamle borg, et imponerende landskab og masser af solskin. Et areal på 1.582 km2 giver jer rige muligheder for at udforske et nyt, interessant og pulserende område, hvor alt ligger tæt på hinanden og alligevel afsides fra hverdagens gøremål med en natur i sit eget element.
 ferie Tyrkiet charterrejser flyv fra hamborg.webp

Søg på rejser til Alanya

Søg på alle de tyske rejsebureauers rejser til Alanya. Find dem allesammen i Sko Rejser.dk's rejseportal - det er et nemt og gratis værktøj, der viser dig den billigste pris ud fra dine rejsekriterier til dine rejser til Alanya fra Hamborg Lufthavn. Prøv det nu nedenstående. God søgelyst. 

 Alanya ferie tyrkiet charterrejse flyv fra hamborg.webp

Byen Alanya 

Engang var Alanya blot en lille havneby med 30.000 indbyggere, hvor fiskeriet var i højsædet. Dengang hed byen Alayie (Ala's by). Den blomstrende turisme har i dag sat sit præg på byen, og Alanya har i dag knap 300.000 indbyggere. Alanya er en moderne ferieby med kilometerlange sandstrande, farverigt byliv, eksotisk basar og velduftende markeder, samt alverdens restauranter og butikker. I Alanya trives hele familien, og der er et væld af oplevelser. 

I Alanya kan I gå på forskellige, spændende, farverige markeder, hvor I kan handle jer frem til gode tøjkøb, friske, duftende frugter og grøntsager samt tyrkiske produkter såsom håndlavet keramik og broderede duge. Prøv også nogle af de mange aktivitetstilbud, der findes såsom river rafting og en spændende tur i bjergene med besøg i en af de små landsbyer. I nærheden af Alanya har I også en enestående mulighed for at svømme med delfiner. Dette gør Alanya til et af de mest populære emner for charterrejser. 

Alanya tyrkiet charterrejse flyv fra hamborg.webpSeværdigheder i Alanya

Ved havnen finder I Alanyas varetegn. Her ligger det røde tårn, som blev bygget af en sultan i 1226. Herfra kunne han forsvare byen, som han havde formået at indtage efter fem års kamp. Det ottekantede tårn er 33 meter højt og huser fem etager, hvor I blandt andet kan opleve forskellige udstillinger. 

Hvis I vil vide mere om Alanyas historie, kan I besøge byens museum. Det blev bygget i 1967 og indeholder glimt af fortiden, som giver et godt billede af den udvikling, som Alanya har gennemgået. 

Hævet 250 meter over jorden ligger en af Alanyas største turistattraktioner – den berømte borg. Det var romerne, der i sin tid byggede et fort på denne plads, og det var sultan Alaettin Keykubat, der i årene 1226-1232 byggede ovenpå og færdiggjorde den i dag smukke borgruin, der er en af Alanyas smukkeste udsigtsposter.

Se også Alanya fra vandsiden på en bådtur i Middelhavet. Her kan I se delfiner og havskildpadder i deres sande omgivelser og få et flot skue ind over sydkysten, hvor Alanya ligger og summer af liv og glade mennesker.

I vil hurtigt opdage, at Alanya er et af de steder, man sagtens kan tage til flere gange. Området byder nemlig på så mange seværdigheder og opdagelser, at det er svært at få det hele med på en enkelt ferie. Blandt de mange seværdigheder kan nævnes: Aspendos, Bazaren, Den store moske, Det Røde Tårn, Markedshallerne, Pamukkale, Water Planet Aquapark og mange flere. Alle et besøg værd alt efter interesse og prioritet. I kan også prøve at besøge et tyrkisk bad eller hamam, hvor I kan bruge tiden på at forkæle jer selv. 

Cirka 12 kilometer fra Alanya kan I besøge en af de største drypstensgrotter i Tyrkiet - Dim Cave grotten. Den har en samlet længde på 360 meter med 10-15 meter i højden. Grotten ligger 232 meter over havets overflade og har en stabil temperatur på 18-19 grader.

Der er også en drypstensgrotte i kortere afstand fra Alanya. For enden af Kleopatra standen, hvor klippehalvøen starter, ligger Damlatas grotten. Den er mindre end Dim Cave grotten med sine 50 meter, men kan hurtigt besøges, hvis I trænger til en oplevelse efter en lang dag på stranden. Grotten er ikke egnet for gangbesværede eller barnevogne, da der i grotten findes små, kringlede stier og glatte trapper. 

Et andet populært udflugtsmål er Dim Cay, som er en smeltevandsflod, der kommer fra bjergenes snedækkede toppe. Langs floden finder I en masse restauranter, og I kan slappe af i det kølige vand. Dim Cay ligger cirka 8 kilometer fra Alanya. 

Alanya by night charterrejser til tyrkiet flyv fra hamborg.webpRestauranterne i Alanya

Alanya har mange gode, eksotiske og autentiske restauranter, der byder på meget mere end kebab og internationale tilpassede menuer. Nyd maden og udsigten fra en restaurant på havnen med de mange skibe og Alanya's berømte gamle borg, Alanya Castle, i baggrunden.  Tyrkiet er kendt for sit køkken - det tredjebedste i verden - med traditioner, der rækker langt tilbage i tiden. Middelhavets gastronomi krydres med Mellemøstens, hvor alle smagsnuancer kommer i spil. Bestil eksempelvis en meze, som er et udvalg af traditionelle tyrkiske forretter og bedst kan sammenlignes med den spanske tapas. Også i Alanya spiser de brød til, og det traditionelle lavas, som er luftigt brød bagt med sesamfrø, står typisk på menuen. Stort set alle hovedretter består af kød eller fisk, og det krydres efter bedste vis med bl.a. spidskommen, paprika, hvidløg, dild og persille. Tyrkerne har også en sød tand, så prøv også deres skønne kager og dejlige desserter.

Som noget ganske særligt er picnic-restauranterne i Alanya og omegn et besøg værd. På en picnic-restaurant sidder man typisk og spiser på nogle tømmerflåder, som er overdækket, eller på overdækkede platforme oppe i træerne. Det er her tyrkerne foretrækker at nyde deres måltider og fritid i de varme sommermåneder, og I vil hurtigt forstå hvorfor. Som en ekstra, forfriskende fornøjelse er der ved mange af restauranterne en vandrutsjebane, hvor man lige kan få en dukkert, når solen varmer lidt for meget.

Tyrkisk mad ferie tyrkiet charterrejse flyv fra hamborg.webpHoteller og strande i Alanya

Både bymiljøet og strandene er fantastiske i Alanya. Hotellerne har en god standard, og man får ganske meget for pengene. Mange hoteller i Alanya ligger ned til den kendte Kleopatra strand, så der er rig mulighed for et dejligt morgen- eller aftenbad med udsigt over det flotte blå hav. På strandene kan man leje solsenge og parasoller og få lidt at spise og drikke på en af de mange små strandbarer.  Mange hoteller tilbyder All-inclusive konceptet. Derudover kan man med All-inclusive ofte få fri adgang til hotellernes aktiviteter, som eksempelvis består af tennis, fodbold, beachvolley mm. 

De mange hoteller adskiller sig fra hinanden, og derfor er der et hotel for enhver smag. Vælg et hotel med stort pool-område, tyrkisk bad, fitness og børneaktiviteter eller et hotel midt i centrum, hvor bylivet og nerven kommer helt tæt på.

 Vejret i Alanya

 På jeres rejse til Alanya kan I næsten altid være sikre på varmt og solrigt vejr. På de varmeste dage i juli og august når I nemt de 35 grader, og det betyder også, at aftenerne bliver perfekte til en spadsertur igennem Alanyas gader. Hvis I ønsker at kombinere jeres rejse til Alanya med diverse aktiviteter, kan vejret i maj, juni og september anbefales, da dagene er knap så varme, som i juli og august. 

Badevandstemperaturen i det turkise Middelhav ligger hele sommeren på imellem 26-28 grader. Så der er rig mulighed for hoppe i bølgen blå. 

Herunder kan I se, hvordan vejret er på feriedestinationen i denne uge. Hvis I vil vide, hvordan temperaturen er på jeres rejsemål, når I skal af sted, kan I se det ved at klikke på linket og indsætte jeres feriedato. 

ALANYA WEATHER

Kort over Alanya

 

Video omkring rejser til Alanya