Surf og høje bølger på portugisiske destinationer

Dét at surfe kræver faktisk ikke så meget andet end et surfbræt, våddragt og en ubetinget kærlighed til vand og frisk luft. Bølgesurf er klassisk old school surfing.

For at komme igang er det vigtigste at lære det basale:

1 - Hvordan man kommer på at stå på sit board

2 - Hvad man skal gøre i take-off situationen for at få balance

3 - Hvad skal man vide om strøm og bølger

Surf rejsende har en tendens til at gerne ville benytte ferien til, at opholde sig på stranden og generelt udfordre de høje pulserende bølger og nyde den helt klare og skyfrie himmel, derfor vælger ekseptionelt mange at besøge Portugal i løbet af deres ophold. Derfor har de fleste af verdens mest populære surf destinationer også, unikke flotte hoteller,  eksotiske strande med hæsblæsende bølger på havet. En hel dag ved disse vandkanter kan køre selv de mest energiske vandhunde trætte. 

Vi gennemgår her nogle af de eksotiske strande og hoteller der ligger rundt om i verden og ser hvilke der gør det bedst for pengene.   

Forbrænd en masse energi med sjove aktiviteter

De fleste erindre nok hvordan trætheden melder sig når man efter en hel dag ved stranden endelig vender snuden hjemad mod hotellet. Ved havet er formålet at have det så sjovt som muligt ude i bølgerne samtidig med at man udnytter familietiden fuldt ud ved strandkanten. Som med så mange andre ting, så ligger man ikke mærke til hvor mange krafter og derved hvor meget energi man i realiteten bruger, når man har det sjovt. Det kaldes noget så specielt som Eskapisme, ordet stammer fra escape, som betyder at flygte, således at man flytter fokus væk fra hverdagen og ind i et mentalt sweet spot, hvor man glemmer hverdagens problematikker.  

Vand er en super god afleder af kropsvarme, og selv om man er i et tropisk klima, er kroppen stadig sat på arbejde, fordi temperaturerne skal reguleres ved mange skift i løbet af dagen. Man bøjer meget i benene og balancerer intenst på et surf board (det er svært at lade være).  Dertil kommer man også på arbejde når man skal bestige de mange tårnhøje bølger, og ligeledes på vej ned af bølgen bliver hjernen stimuleret, og kroppen bliver "oversvømmet" af adrenalin og dopamin. 

Et besøg på en udendørs tropisk strand, forbrænder langt mere energi end de fleste har nået at få kørt indenbords, og kroppen er træt og hovedet er udkørt af alle de mange stød og kolbøtter som bølgerne har budt én i løbet af dagen på sin vej, ud imod det store blå åbne hav.

 

Unik og udfordrende oplevelse 

Lagos Beach, Portugal

Alt i Portugal er pragtfuldt, Lagos Beach er med sine mange oplevelser ingen undtagelse.

Beliggende i Portugal, ligger denne unikke strand.  Udover at være hjemsted for blandt andre, Marlon og Melvin Lipke som professionelle surfere, byder denne strand også på en sund salat- juicebar. Her kan Bl.a. nydes en friskpresset juice med frugt og- eller frisk lemonade. Der vil der både være sunde salater, kolde kildevand, tappet fra friske kilder i nærtliggende bjergområder.

 

Mellow Loco, Lagos

Stedet er så stort at det kræver mere end én dag at få den fulde oplevelse.
Booker man online og 24 timer i forvejen, sparer man op til 20% på prisen.

Pris for at låne et surf board:  493,93 DKK
Prisen er pr. person.
Åbningstider: Sæsonpræget

Charterrejser med surf via Skov Rejser-2.webp

Find din næste billige rejse her.

Favorabel portugisisk placering

Lagos, Portugal

Forholdsregler når man besøger en strand 

Et - vælg passende tøj til dagen! Du er i et tropisk land, med stærk sol det meste af dagen. Derfor vælger mange at have let siddende tøj på, der skærmer mod sydens stærke sol. Det kan sagtens også indebærer en solhat, et par bade sko eller sandaler. 

To - Brug solcreme! Sørg for at dig og dine medrejsende har solcreme på. Gerne en type der er vandfast eller en som trænger godt ind i huden ved påføring. Vandoverfladen reflekterer og spreder solens stråler i alle retninger, derfor er det vigtigt at man dækker alle steder på kroppen - de fleste kender til følelsen af en solbrændt knæhas, inderlår eller lænd, hvilket under ingen omstændigheder er rart at være solskoldet ved. 

Tre - Husk vand! Det kan faktisk være farligt at gå for længe uden nogle former for væskeindtag. På en tropisk strand i 30 graders varme, sættes der fart i kroppens forbrænding i håb om at holde den nedkølet. Når man bevæger sig meget i vand og har det rigtig sjovt, mærker man sjældent hovedpinen komme snigende, før det er for sent. 

I kombination af de tre overnævnte, kan man i værste fald, få alvorlige solskoldninger der vil ødelægge resten af ferien. Og i yderst sjældne situationer kan man besvime som et resultat af mangel på væske, og faktisk være så uheldig at drukne i vandet. 

 

Jeg håber dette blogindlæg gav nogle brugbare informationer.

Tak fordi du læste med.

 

Fordi du læste artiklen…

 

Søger du mere information om aktiviteter på ferien? så kan du læse mere her: 
 

Mere info om aktive ferier

Er ferien lige rundt om hjørnet, så kan du få et par tips og tricks med på vejen, når der skal pakkes.

5 uundværlige pakketips inden afrejse