Rejs til Rhodos - flyv fra Hamborg lufthavn til Rhodos

Grønne bjerge, lange strande, antikke ruiner og trendy byliv er hovedingredienserne i en ferie på Rhodos. Læs her vores infoside om rejser til Rhodos. Rhodos er den største ø i øgruppen Dodekaneserne i det Græske øhav tæt ved Tyrkiet. Øen har ca. 120.000 indbyggere. Byen Rhodos er bl.a. kendt for Kolossen, som nogle mener stod ved indsejlingen Mandraki-havnen. Øen tiltrækker mange turister på grund af de dejlige strande, mange seværdigheder og skønne feriebyer beliggende ved det azurblå hav.  Øen er sammen med Kreta, nok en af de  mest internationalt prægede græske øer, og kombinationen med nyt og gammelt indbyder til en alsidig og spændende ferie.

Rejs til Rhodos - flyv fra Hamborg lufthavn til Rhodos-2.webp

 

Find rejse til Rhodos

Ved at indtaste fx. ud- og hjemrejse datoer nedenfor kan du finde alle vores rejser og hoteller til Rhodos.

 

Rhodos på UNESCO

Den gamle bydel i byen Rhodos er erklæret for et stykke verdenskulturarv af UNESCO. Den gamle middelalder atmosfære summer gennem de gamle gader og stræder i denne bydel. Med Stormesterens Palads, Riddergaden, handelsgaderne og Den tyrkiske bydel er området her en seværdighed ud over det sædvanlige og helt sikkert et besøg eller to værd på jeres ferie.

 

Byer på Rhodos

Rhodos har en speciel historie, som giver sig til udtryk i mange spændende seværdigheder fra bla. Johanitterridernes indtog i 1300-tallet, der red ud for at udbrede kristendommen, til den græske mytologi og antikke ruiner. Især i Rhodos by kan man finde et utal af seværdigheder og samtidig møde nutiden med et internationalt præg.

Øen har et areal på 1400 km2,og indenfor dette areal findes der et væld af store og små byer – alle charmerende på deres egne måder. Her får du et overblik over udvalgte byer på Rhodos, som er velbesøgt af turister, der rejser fra Hamborg lufthavn.

Tag afsides til byen Afandou, som på græsk betyder usynlig. Det var netop, hvad byen var for piraterne i sin tid, da byen Afandou ligger 2 km fra kysten. Afandou er en charmerende lille by med ca. 7.000 indbyggere. Byen ligger godt placeret mellem bjerge på den ene side og store olivenlunde på den anden side. Det er her, I virkelig kan sætte tiden i stå og holde ferie uden stress og jag. Skal der ske lidt mere aktivitet, er byen Faliraki indenfor rækkevidde med en afstand på 5 km.

Faliraki er en af de mest populære byer blandt rejsende. Byen ligger kun 10 km væk fra lufthavnen, hvilket gør transporten frem og tilbage yderst fleksibel og hurtig. Faliraki er kendt for sin flotte lange sandstrand, den længste på hele øen, og det vilde natteliv, hvor især unge fornøjer sig på de mange diskoteker og barer. Det vilde natteliv er dog ikke noget, man lader sig mærke i dagtimerne og ej heller på de familievenlige hoteller. Der er rig mulighed for at dyrke vandsport, dase på solsenge og spise på skønne restauranter i Faliraki. Besøg også Manolis i udkanten af byen, som er en fin restaurant, der serverer den bedste traditionelle  græske mad, eller bestil en international menu i centrum på de mange restauranter med velkendte menukort. Hvis der er brug for lidt ekstra action, finder i Faliraki Water Park i den ene ende af byen, som bryster sig af at være det største vandland i Europa. Ellers finder i flere gokart-baner, bowlinghal, forlystelsespark og mange legepladser, så der er rig mulighed for at forbrænde noget energi, inden solen skal nydes ved stranden.

Lindos er en af de tre antikke byer på Rhodos – og den eneste der stadig består som bysamfund den dag i dag. Gå på opdagelse ved Lindos’ akropolis som er et stort forsvarsværk oppe i bjergene. Akropolis er gennem tiderne udbygget af både antikkens grækere, romere og byzantinere blot for at nævne nogle. Efter I har indtaget et sjældent og overvældende syn med masser af historie, kan det være forfriskende med en dukkert i det azurblå vand, som ligger ud for den smukke sandstrand. Når I bliver sultne, kan I besøge en af byens mange internationaliserede restauranter med hyggelige tagtaresser, med fantastisk udsigt, eller spise på et af de mange pandekagesteder, som også kan anbefales. Lindos er i sig selv en af de største seværdigheder på Rhodos med de hyggelige, snævre gader, hvidkalkede huse med azurblå tage og enestående vægmalerier.

 

Strandene på Rhodos

Over hele øen finder man et stort udbud af vandaktiviteter, romantiske små vige og bugter. På Rhodos strækker der sig 250 km kystlinje, hvilket giver anledning til mange strande. Dog er nogle strande bedre end andre alt efter formål. I finder de bedste sandstrande på østsiden, hvor blæsten næsten ikke rør sig, der er et stort udvalg af solsenge, hvidt sand og børnevenligt vand. På vestkysten blæser der næsten altid en frisk vestenvinde, som er dejlig på de hede sommerdage, men også giver  ideelle rammer for windsurfing, kiting og vandski. Når det blæser godt op bølgerne er der god plads til at boltre sig i vandet.

 Med 300 solskinsdage om året skulle der altid være gode chancer for en solskinsferie på stranden.

RHODOS WEATHER

 

Kort over Rhodos