Kreta - flyv fra Hamborg Lufthavn

Kreta er den største og sydligste ø i det Ægæiske Hav og den femtestørste ø i Middelhavet. Der bor omkring 650.000 mennesker på øen, og det højeste punkt er bjerget Ida, som er 2.456 meter højt. Der er rige muligheder for vandreture i bjergene. Kreta har også nogle absolut fantastiske kløfter, hvor den mest berømte er Samariá kløften, som er Europas længste på i alt 18 km.  Øen er fødested for den øverste gud Zeus i den græske mytologi, og dette kan ses på mange af øens seværdigheder bl.a. ruinen Knossos palads. Alt i alt er Kreta en ø med alle muligheder for en god ferie, der er masser af aktiviteter, små hyggelige taverner, pitoreske små fiskelejer, charmerende byer og mange udflugtsmuligheder.

strand kreta charterrejser til grækenland flyv fra hamborg.webp

Søg på rejser til Kreta

Vi synes at Kreta er en fantastisk ø. Mange rejser til Kreta - men synes du også om øen? Hvis ja, så kan du nemt søge på alle de tyske rejsebureauers rejser til Kreta. Indsæt data nedenfor og find din rejse.

 

KRETA WEATHER

 

Byerne på Kreta

Som den største græske ø er der naturligvis et hav af byer, som kan være interessante at besøge. Her får du et udvalg af de mest populære byer, der alle hver især har noget unikt at byde på.

Er der dømt badeferie for alle pengene, er Platanias stedet. Platanias er en af øens mest mangfoldige badebyer med én lang og fantastisk strand, restauranter, butikker og fortovscaféer, der oser af badeferie, afslapning og turisme.

Chania er en af de mest populære destinationer for turister og er en af de største byer på Kreta. Tag en måneskinstur på den venezianske havnepromenade, og nyd hinandens selskab i fred og ro. Den gamle bydel i Chania emmer også af en helt speciel atmosfære med restauranter og barer i de forhistoriske, snævre og krogede gader. Besøg også den store markedshal midt i byen, hvor I finder alt godt fra Middelhavsøen; krydderier, fisk og grøntsager. Her handler I blandt de lokale, og I bliver mødt med et smil og godt købmandskab.

Chania kreta charterrejser til grækenland flyv fra hamborg.webp

Kretas egen hovedstad er Heraklion. Her emmer det af liv, dynamik, dyttende biler og moderne shopping muligheder. Det er her I kan besøge Kretas historiske museum og det arkæologiske museum, som har verdenskendte udstillinger af minoisk kunst. Uden for byen ligger ruinen af det kendte Knossos palads, som helt sikkert er et besøg værd og sender jer ind i en tidslomme fra en fjern tid.

Elounda er et sted for stjerner af enhver slags.  Den lille fiskerby er forvandlet til et paradis for rige og kendte personer. Her finder I elegante forretninger, udsøgte restauranter med gastronomi på højt niveau og fantastiske hoteller, hvor der absolut ikke mangler noget.

 

Aktiviteter på Kreta

Strande, hyggelige landsbyer, bjergbyer og antik kultur er hovedingredienserne for en oplevelsesferie på Kreta med alt det gode fra øen. Her er der høje temperaturer, som indbyder til en dukkert i det turkisblå Middelhav. Her kan I dykke og snorkle og udforske livet under havets overflade på en havbund, der gemmer på smukke, specielle fisk og havplanter.

Over vand skinner kulturen og historien for Grækenland tydeligt igennem på de pastelfarvede huse, de store, velsmagende olivenlunde og forhistoriske ruiner. Kreta er opstået på et fundament af kalk, og det forstår man, når man tager et kig ud over byerne, hvor de kalkhvide huse med azurblå tage stikker op alle steder. Det i sig selv er en oplevelse, og noget man kan bruge flere timer på at betage.

knossos kreta charterrejser til grækenland flyv fra hamborg.webp

Lej en bil og oplev Kreta på egen hånd langs de snoede landeveje, der kører op og ned af de mange bjergvægge. Tag en pause i en af de mange små landsbyer, hvor de lokale lever deres liv i fred og ro. Parkér bilen, og dyp tæerne i en af Europas smukkeste strande, Elafonissi. I stedet for bilen kan I også hoppe på cyklen for en dag, og opleve den græske natur helt tæt på eller tage en vandretur gennem Samariá kløften. Alternativet er heste- eller endda æselryg. Uanset hvilket transportmiddel I vælger, er synet, der møder jer på jeres vej, overvældende, smukt og barskt.

 

Maden på Kreta

Er I til simpelt og veltilberedt mad, er det græske spisekammer lige noget for jer. Her får I serveret fisk, friske krydderurter, grøntsager, lammekød, tzatziki, hjemmebagt brød, græsk salat, oliven, tomater, fetaost, god vin og mezedés – som er en græsk tapas. Alt på den græske menu er lavet med kærlighed for de lokale, traditionelle råvarer.

Under middagen kan I være heldige, at de lokale spiller op til græsk folkedans til den klassiske og karakteristiske græske musik.

 

Strandene på Kreta

Strandene er, som på alle andre af de græske øer, smukke og indbydende, og der findes mere end 150 km sandstrand med rige bademuligheder og sportsaktiviteter. Der er helt sikkert noget for store og små, vandhunde og solbadere. 

kreta strand charterrejser til grækenland flyv fra hamborg.webp

Kort over Kreta

 Se et kort over hvor vores rejser til Kreta går hen.

 

Video om rejser til Kreta

Videoen handler om geografien bag Kreta, om historien, stemningsbilleder, om Kretas madkulktur, strandende, om kretas natur, om sportsmulighederne, nattelivet, snorkling/dykning, samt de generelle aktivitetsmuligheder når du rejser til Kreta.