Tenerife 

Rejser til Tenerife fra Hamborg Lufthavn

Tenerife er den største af de Kanariske Øer i Atlanterhavet 300 km fra Afrikas kyst. Øen har ca. 830.000 indbyggere og er en naturskøn vulkanø. Der er stor forskel på øens nordlige og sydlige del. Den nordlige del er frodig og blomstrende i området ved Orotavadalen, mens den sydlige er tør i et enestående lavalandskab og betagende bjerge. Her ligger den verdenskendte vulkan El Teide med en bjerghøjde på 3718 meter.

Rejser til Tenerife fra Hamborg Lufthavn.webp

Søg på rejser til Tenerife

Tenerife er en af de tyske rejsebureauernes favoritdestination. Se alle deres rejser til Tenerife fra Hamborg, nedenfor.

 

Aktiviteter på Tenerife

En ting I bare må se, når I ankommer på jeres ferie på Tenerife, er vulkanen El Teide. El Teide ligger logisk nok i El Teide nationalpark. På toppen er der en ubeskrivelig ren luft og en overvældende udsigt i klart vejr med udsigt over øen. Få en specialtilladelse til at bestige bjerget, eller tag den magelige tur i hejs de sidste 200 meter op til toppen.

Landskabet er i sig selv en af de største seværdigheder på Tenerife, men der er også mange andre steder, I bør besøge og opdagelser I bør gøre, når I er på øen.

Kommer I til Tenerife sidst i juni måned, kan I være heldige at løbe ind i et noget besynderligt, komisk og underholdende fænomen. Den 24. juni bliver Tenerifes geder drevet af deres hyrder ned til stranden ved Puerto de la Cruz for at få en forfriskende dukkert. Gederne bades som en del af et urgammelt ritual, der stammer fra de oprindelige indfødte, som hyldede San Juan (Skt. Hans) og troede på, at badet i havet havde en magisk indflydelse på dyrenes frugtbarhed.

Er I fascineret af dyrelivet i vandet, er en bådtur med hval- og delfinsafari en oplevelse, som aldrig går i glemmebogen. Kom med ud og spot en hval og masser af delfiner, som lever meget tæt på kysten. Den største hval, I kan støde på, er den enorme kaskelothvad, som kan blive op til 18 meter lang. Vil I helt tæt på, kan I vælge en tur med et skib, der har glasbund og direkte syn til dyrene under vandet.

Brug også en dag på en opdagelsestur til La Gomera. Færgen sejler fra Tenerife, og I ankommer til en fredfyldt ø, med naturskønne omgivelser – lige til et postkortbillede. Det var her Christoffer Columbus havde sit sidste stop, inden han satte kurs mod Amerika. Udforsk også den mediterrane urskov med et rigt dyreliv, og hør Silboerne, som er øboernes alternative måde at kommunikere på over lange afstande.

 

Byerne på Tenerife

Som den største kanariske ø, er der naturligvis en del byer at besøge på Tenerife. Her har vi udvalgt to af de mest populære byer, som I kan lade jer inspirere af.

Puerto de Santiago, der nærmest er vokset sammen med nabobyerne Los Gigantes og Playa de la Arena, er en gammel fiskerby, som i dag er en populær ferieby for turister. Her er der et stort restaurantudvalg ved de hyggelige gader og blandt de moderne shopping steder. På den livlige hovedgade, hvor der altid er en stemningsfuld aktivitet, finder I et bredt udvalg af fiskerestauranter, hvor I kan få ”alt godt fra havet”. Prøv det spanske køkken på den anerkendte Restaurante Asador El Estero. Gå også en slentretur til udkigsposten Mirador de Archipenque, hvor I har udsigt over byerne, havet og de imponerende, hvide klipper. Køb billige kameraer, ure, læder, pelse og smykker i en af de mange hyggelige basarer, hvor indiske købmænd sælger deres billige varer med et venligt smil på læben.

Playa de las Americas er en af de mest populære feriedestinationer for turister på Tenerife. Her oser det af liv, og I mærker hurtigt de glade, afslappede vibrationer fra strandgæster, barer, restauranter og butikker med imødekommende personale. 

 

Strandende på Tenerife

Der er utallige smukke sandstrande på Tenerife, som I kan begrave fødderne i. Nyd solen på en solseng, mens børnene leger i vandkanten. Det atlantiske vand er dejligt forfriskende i den varme luftstrøm, der kommer fra Sahara ørkenen.

De bedste strande ligger langs sydkysten, og nord på er de skønneste havnebassiner. En af de bedste strande er Playa de las Teresita, hvor det gyldne sand glimter i solen, og det blå vand er rent og lokkende. Prøv også, som afveksling fra den lokale strand, en tur til Playa Arena, som kaldes ”den sorte strand”, hvor strandforholdene også er fantastiske.

 

Maden på Tenerife

Pizza, pasta, supper, bruchetta, tapas og kød fra rygende varme fade er typisk på det kanariske menukort. Ved havnebyerne får I et stort udvalg af friske fisk og lapas, som er små muslinger. Som tilbehør må I sætte tænderne i papa arrugadas med mojosauce – kanariske kartofler med en speciel, hjemmelavet sauce.

 

Fakta om rejser til Tenerife fra Hamborg Lufthavn

 • Tidsforskel: Tenerife er 1 time bag Danmark (GMT +00:00). Vær opmærksom på, at der er både sommer og vintertid. 
 • Hovedstad: Santa Cruz.
 • Sprog: Spansk, men engelsk er ved at blive mere udbredt.  
 • Største religion: Romersk Katolske.
 • Valuta: Euro. 1 euro svarer til Dkk 7,50.Medbring dog internationale kreditkort. 
 • Pas og visum: visumfrit i 90 dage, dog skal passet være gyldigt under opholdet. Tjek eventuelt udenrigsministriets hjemmeside for yderligere information. 
 • Elektricitet: Der benyttes 220V på Tenerife og samme type stik som i Danmark. 
 • Drikkepenge: Det er en kutyme at give nogle penge efter endt service. 
 • Nødhjælp: Ring 112 for alt nødhjælp.
 • Sundhedsmæssige forholdsregler: Vaccine anbefales ved indrejse til Tenerife. Yderligere information kan findes på statens serum instituts hjemmeside. Vand anbefales at drikke fra flaske.
  Aldersgrænse for indtagning af alkohol: 18 år gammel. 

TENERIFE WEATHER

Video om rejser til Tenerife