Mijas

Mijas er delt op i to; en kystby og en bjergby. Bjergbyen kaldes for Mijas Pueblo, mens kyst-delen kaldes for La Cala de Mijas eller Mijas Costa.

Mijas Pueblo

Mijas Pueblo ligger ca. 7 km fra kysten. Mange steder i byen har man en fantastisk udsigt over kysten og på de klare dage, kan man skimte Gibraltar ude i horisonten. Mijas er en by med mange forskellige nationaliteter og man kan fx. være ude for at opleve den ukrainske nationaldag, hvor der er dans og sang på torvet. Førhen brugte man æsler til at transportere varer til Mijas. I dag er denne transport selvfølgelig erstattet med køretøjer, men æslerne har de stadigvæk - så man kan få sig en tur på æselryg rundt i byen, hvis man ikke selv gider gå.

Hvis man bevæger sig rundt i byen, er der mange små gader, hvor man kan finde en masse små hyggelige butikker.  Man finder også mange mindre restauranter, hvor de laver rigtig god tapas.

street-2419975_1920.jpg

La Cala de Mijas

Denne del af Mijas ligger lige ud til kysten. La  Cala er ikke overrendt med turister; hvis man er på ferie her uden for skolernes sommerferie, kan man sagtens løbe ind i nogle travle forældre, der skal køre deres børn i skole, men der er naturligvis også en masse restauranter, som ligger ud til havet.

Bydelen ligger ved siden af hovedvejen A7, hvorfra man kan tage bussen mod Marbella i syd eller mod Fuengirola og Malaga i nord.