Fuengirola

"Dansker-byen" bliver Fuengirola også kaldt, fordi flere tusind danskere har forladt norden for at nyde det søde spanske liv. Derfor kan man finde restauranter, hvor der er mulighed for at spise en ribbenstegssandwich, frikadeller eller dansk wienerbrød. Ligeledes kan man finde nordiske supermarkeder, så det er muligt næsten at leve på dansk vis, men i et (vil nogen mene) mere behageligt klima.

Men Fuengirola er altså ikke kun et dansk område. Man kan her lige så vel som de andre byer finde ægte spansk charme. Gennem hele byen er en strandpromenade.  Man kan altså bevæge sig 7-8 km langs kysten på denne strandpromenade. Hvis man fortsætter langt nok mod syd, kommer man til Castillo de Sohail, som er en gammel fæstning fra mauernes tid. Den blev bygget med det formål at kunne holde øje med eventuelle fjender, der skulle komme fra havsiden. I dag bruges borgen bl.a. til koncerter; Thomas Helmig spillede der i efteråret 2018.

Rundt om i byen finder man hyggelige små torve, hvor man kan høre livemusik og nyde de lune aftener. Man kan også gå en tur ved den lille marina, som ligger ca. midt på strandpromenaden.  Vil man ikke trave rundt i hele byen, kan man fra marinaen købe billet til det lille røde turisttog, som kører rundt i hele Fuengirola.

Hvis man bevæger sig lidt væk fra havet, vil man kunne se en stor tyr tårne op over byen - det er "Osborne-tyren". Den er ikke den eneste af sin slags. Tyren er ikke, som mange tror, et symbol på tyrefægtning, men er faktisk et gammelt reklameskilt.  Det var en brandy af mærket Osborne, som skulle i fokus, men  i 1994 var der megen  diskussion om tyrerne, da man fra statens side krævede, at de blev taget ned, for at mindske forstyrrelser i trafikken, som kunne føre til uheld.  I dag står der 3 tyre tilbage i Malagaprovinsen og én af dem er her i Fuengirola.

tourist-sights-264719_1920.jpg

Marked i Fuengirola

Et stenkast fra stranspromenaden finder man byens markedsplads. Her finder man ikke bare et almindeligt marked, men Solkystens STØRSTE marked! Det finder sted 2 gange om ugen; det ene er et "rigtigt" marked med frugt og grønt, nødder, tøj, souvenirs osv, og det andet er et loppemarked, hvor de lokale sælger ud af deres ejendele. Det "rigtige" marked er bestemt et besøg værd.