Egypten

Rejser til Egypten

Læs her om rejser til Egypten fra Hamborg Lufthavn. Mange danskere nyder godt af de billige kvalitetsorienterede rejser til Egypten, som ligger i det nordlige Afrika. Dette er blandt andet på grund af landets solgaranti, de mange kulturskatte, flotte promenader, energiske bazarer, seljture langs Nilen samt vidunderlige oplevelser ved Det Røde Hav. Her er det muligt at se verden på en helt ny måde under havet, med smukke koralrev, mangefarvede fisk og skibsvrag fra anden verdenskrig. Derudover har Egypten en af verdens ældste og mest overvældende oltidshistorier, hvor man kan finde nogle af verdens mest berømte monumenter, såsom de store pyramider, sfinksen og kongernes dal.

Rejser til Egypten fra Hamborg Lufthavn.webp

Søg efter rejser til Egypten

Vi har samlet alle af de tyske rejsebureauers rejser til Egypten fra Hamborg Lufthavn. Søg på vores brugervenlige portal nedenfor og få overblikket. 

 

Top rejsemål i Egypten

 

Top attraktioner i Egypten

 • Ved rejser til Egypten, anbefaler vi hos SkovRejser.dk følgende attraktioner, som  'must see' seværdigheder:
 •  
 • Gravene, Kongernes dal ved Luxor

 • Er du til historie, plyndring og smukke skatte, skal i besøge Kongernes Dal, eller Wadi el-Muluk på arabisk. Det er en gammel floddal i Egypten, hvor Egypternes konger fra 18.-20 dynasti (1550-1070 f.kr.) ligger begravet.  Gravene er udsmykket med malerier, relieffer og hymner fra dødelitteraturen.  Gravene har været plaget af plyndringer i oldtiden, og flere konger er derfor genbegravet flere gange.  Man mener nu, at have fundet alle grave, men der opdages fortsat nye rum. 

Keopspyramiden i Giza

Er du til mystik, godt håndværk og spændende arkitektur, skal i lægge et besøg forbi Keopspyramiden. Af syv  underværker fra antikken, er pyramiden i Giza den eneste, der stadig står. Den  anslås at være en af jordens største bygningsværker,  og en af de ældste pyramider i Egypten.  Pyramiden består af mere end 2 mio. kalksten og granitblokke, som hver har en ca. vægt på 2,5 ton. Den er 137 meter høj og 227 meter lang på hver side.  Hvordan den er blevet bygget er stadig en gåde den dag i dag. 

Dykning i Egypten

Er du interesseret i livet under vand anbefaler vi stærkt Egypten.  De har nogle af de aller bedste dykker- og snorklersteder i Rødehavet.  Jackson Reef, Shark Reef/Jolanda Reef, Brother Island og Elphinstone Reef er især steder man bør ligge vejen forbi.  Du vil se nogle af de smukkeste koraller og mindst ligeså flotte og farvestrålende fisk.  Selv meget turistet steder som Sharm el Sheikh og Hurghada finder du flotte og velbevarede skibsvrag samt massive koralrev i alle farver. 

Rejser til Egypten fra Hamborg Lufthavn.webp

Bazaren - Kahn El Khalili i Cairo

Kan du lide at ose på lokale markeder, dufte til spændende krydderier og prutte om prisen, må du ikke snyde dig selv for en tur til den gamle Khan El-Khalili bazar. Her kan i få mange timer til at gå i de mange smøger,  hvor i vil finde mange smukke ting. På bazaren sælger de statuer, krydderier, souvenirs, sølvsmykker, galabuyyas og en masse andet.  Husk at slå vejen forbi den berømte Fishawi's Cafe, hvor i bliver nødt til at prøve en traditionel kop te. 

 

Fakta om rejser til Egypten fra Hamborg Lufthavn 

 • Tidsforskel: Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Egypten, da de også følger østeuropæisk tid (GMT +02:00)
 • Hovedstad: Kairo.
 • Sprog: Arabisk, men engelsk er ved at blive mere udbredt.  
 • Største religion: Islam. 
 • Valuta: Egyptisk pund, dog kan euro også benyttes i Egypten. Medbring dog internationale kreditkort. 
 • Pas og visum: visumpligt. Passet skal være gyldigt 6 måneder udover opholdets varighed. Tjek eventuelt udenrigsministriets hjemmeside for yderligere information. 
 • Elektricitet: Der benyttes 220V i Egypten, så danske stik passer. 
 • Drikkepenge: Det er en kutyme at give et sted 5-20% i drikkepenge, også hvis drikkepenge allerede er inkluderet i prisen.
 • Nødhjælp: Politi: ring 122, ambulance: ring 123 og brandvæsen: ring 125. 
 • Sundhedsmæssige forholdsregler: Vaccine anbefales ved indrejse til Egypten. Yderligere information kan findes på statens serum instituts hjemmeside. Vand anbefales at drikke fra flaske.
 • Aldersgrænse for indtagning af alkohol: 18 år gammel. 

 

Video om rejser til Egypten

Denne video fortæller på underholdende vis om hvilket attraktioner som Egypten kan tilbyde.