Madkultur og all inclusive til Tyrkiet

 

All Inclusive - en populær ferieform!

All inclusive charterrejser er blevet mere og mere populære. Specielt for børnefamilier et det let og bekymringsfrit med all inclusive rejser. Man kan altså slappe 100% af på sin ferie og få alt serveret når det passer én. Typisk får man et armbånd, når man har All Inclusive. Dette viser du, når du skal have mad eller noget at drikke.  Det eneste man betaler for er, når man går udenfor hotellerne i Tyrkiet, hvis du vil spise på en af de mange gode restauranter, som Tyrkiet har at byde på. Tyrkiet er jo kendt for deres uovertrufne og store køkken. 

 Tyrkisk mad ferie tyrkiet charterrejse flyv fra hamborg.webp

Det tyrkiske køkken

Det tyrkiske køkken hører til blandt de store verdenskøkkener på linje med det franske, det italienske og det kinesiske. Maden afspejler Tyrkiets placering midt i verden og er inspireret af både Middelhavets og Mellemøstens råvarer, krydderier og gastronomiske traditioner.

Tyrkisk morgenmad

Tyrkerne starter dagen med et morgenmåltid bestående af brød, smør, ost, honning, marmelade, tomat, agurk og oliven. Ofte hører der også søde kager af smørdej og sirup til morgenmaden. Te er en nationaldrik i Tyrkiet, og de fleste drikker te til morgenmaden.

Frokost og aften

I Tyrkiet spiser man typisk de samme retter til frokost og aftensmad. Maden er krydret, men ikke så stærk at man brænder sig. Da de fleste tyrkere er muslimer, spises der ikke svinekød. I stedet er oksekød, lammekød, fårekød, kylling, fisk og skaldyr faste bestanddele i det tyrkiske køkken.

Meze

Meze – eller mezze, stavemåden varierer – er Tyrkiets svar på det spanske køkkens tapas. Meze består af mange små kolde og varme forretter, som serveres midt på bordet, så alle kan smage på det hele. På nogle restauranter kommer tjeneren ned til bordet med et blandet fad, andre steder skal man bestille, hvilke retter man gerne vil have. De mest populære meze-retter er:

 • Börek: Stegt butterdej med fyld af ost og spinat

 • Cacik/Haydari: Yoghurt med hvidløg, purløg og mint, der minder om den græske ret tzatziki

 • Dolma: Vinblade, peberfrugter, kartofler eller tomater fyldt med variationer af kød, krydderier, ris, bulgur, pinjekerner og tomater

 • Ezme: Stærkt krydret blanding af chili, purløg og tomat, som er blendet til en puré.

 • Köfte: Grillede, krydrede kødboller

 • Lavas: Luftigt brød med sesamfrø, typisk bagt i stenovn

 • Imam bayildi: Aubergine fyldt med tomater og løg

 • Patlican salatasi: En dip lavet af auberginer.

Kebab

Kebab betyder ”grillet kød”, og retten er kendt i hele verden. En kebab består af grillet kød, som serveres sammen med brød, salat, løg, krydderier og tomatpuré. I Tyrkiet serveres kebab ikke kun som hurtig mad i gadekøkkenerne, men også på restauranter. Kebab findes i mange variationer.

Tyrkisk kebab charterrejse til tyrkiet flyv fra hamborg.webp

De fire mest udbredte er:
Adanakebab: Krydret hakket oksekød, som klemmes omkring et spyd og grilles. Kødet serveres i et rullet brød med salat, løg og tomatpuré.

 • Dönerkebab: Strimler af lammekød, kyllingekød eller oksekød rullet i brød med salat, løg og tomatpuré. Dönerkebaben minder om den kebab, man kender i Danmark.

 • Iskenderkebab: Strimler af lammekød, kyllingekød eller oksekød som serveres på en tallerken med brød, salat, løg, tomatpuré og yoghurtdressing.

 • Shishkebab: Store stykker kød, som grilles på spyd sammen med paprika og tomat. Kødet serveres i et rullet brød med salat, løg og tomatpuré.

Smag på Tyrkiet

Det tyrkiske køkken er en verden af oplevelser. Selv om meze og kebab fylder meget, er der mange andre retter at vælge imellem fra de saftigste kødretter til de sødeste desserter. Fælles for dem er respekten for råvarerne og brugen af krydderier fra hele verden.

Hvis du vil opleve det autentiske tyrkiske køkken, er det en god ide at besøge nogle af de restauranter, som ikke ligger midt i de mest befærdede turistområder. Vælger man de restauranter uden for turiststederne, møder man de lokale tyrkere, da det er her de spiser, og maden er ofte både billigere og bedre.

Vi elsker det tyrkiske køkken, og det tror vi også, at du vil gøre.

Turkish delight charterrejse til tyrkiet flyv fra hamborg.webp

Søg på rejser med All Inclusive til Tyrkiet

Søg på samtlige af de tyske rejsebureauers tilbud. Vi lister priserne ud fra dine kriterier til rejsen. Det er samme pris som hvis du køber direkte ved rejsebureauet, og du får dansk support med. Derfor er vi danmarks foretrukne søgemaskine på rejser fra Tyskland.

  Søg efter all inclusive ferie til Tyrkiet

eller

<< Tilbage til Rejser til Tyrkiet