Lanzarote

Rejser til Lanzarote fra Hamborg Lufthavn

Lanzarote er en del af de Kanariske Øer beliggende ud for Afrika i Atlanterhavet. Lanzarote er på størrelse med Bornholm og har ca. 140.000 indbyggere. Øen er rejst om vulkanen Timafaya og har et vulkanpræget landskab, der knejser sig op ad det azurblå Atlanterhav med en barsk og fantastisk flot, anderledes natur.

Arkitekturen på Lanzarote er smuk. De fleste hotelbygninger er tegnet af den spanske arkitekt Cesar Manrique, som generelt har haft en betydningsfuld indflydelse på øens udvikling de seneste hundrede år. Cecar Manrique forstod at udnytte de vulkanske landskaber og integrere øens arkitektur heri. I dag ligger den dygtige arkitekt navn til flere skulpturer, bygninger, indgange og meget mere. Hos SkovRejser.dk finder du mange billige rejser til Lanzarote.

Rejser til Lanzarote fra Hamborg Lufthavn.webp

Søg på rejser til Lanzarote

Tag et kig i vores kæmpe database af rejser til Lanzarote fra Hamborg Lufthavn af de tyske rejsebureauer. Spar 40% her.

 

Byer på Lanzarote

Puerto del Carmen er den største turistby på øen og byder på skønne, børnevenlige strande, forlystelser, gode restauranter og tapasbarer i ét væk på den hyggelige strandpromenade. Prøv også den Michelin-belønnede restaurant La Canada. Der er et væld af shopping muligheder i små, hyggelige modebutikker. Shop internationale mærker i det store Centro Comercial Biosfera Plaza. Om natten er der en livlig aktivitet på byens diskoteker og musikcaféer, hvor live bands spiller til den lyse morgen. Det er også ved Puerto del Carmen, at øens lufthavn ligger.

Playa Blanca, på øens sydlige del, er en mere stille og rolig badeby. Her skal I tage til, hvis I ønsker en afslappet ferie i en hyggelig og stemningsfuld atmosfære. Playa Blanca var oprindelig en lille fiskerby, hvor de små kutterbåde lå og vuggede ved kajen. I dag er fiskerbyen forvandlet til en charmerende turistby, og kutterbådene er udskiftet med flotte, store sejlbåde i den eksklusive lystbådehavn ved strandpromenaden Avenida Maritima. Ved Playa Blanca ligger de to strande Playa Dorada og Playa Flamingo som en del af de berømte Papagayo Strande i et naturbeskyttet område. Hver dag går der en færge til naboøerne Fuertoventura og Gran Canaria.

Costa Teguise har helt exceptionelle strande med det blødeste, finkornet strandsand og glasklart, blåt hav. Lyt til tonerne fra rolige lounge og jazz-barer, mens I nyder synet af den evigt sovende vulkan Montana Conona. Den hyggelige, lange strandpromenade tager jer til lækre, indbydende restauranter, hvor standarden er høj, og fem strande, der alle er værd at smide sig på til lyden af Atlanterhavets bølger. Desuden har windsurfere fra hele verden opdaget denne lille byperle, hvor rammerne for windsurfing fantastiske.  I Costa Teguise kan I virkelig mærke den lokale stemning fra de søde og venlige indbyggere, der sælger deres varer fra lokale butikker. Kun 10 minutter herfra ligger det populære Aquapark og Aquarium.

 

Aktiviteter på Lanzarote

Lanzarote er for mange turister bedst kendt for Club La Santa, hvor sportselskere nyder at svede til de mange aktiviteter under solens stråler. Her er noget for enhver smag, uanset om man er sportsstjerne eller bare glad for at røre sig lidt som et alternativ til den yderst afslappende solbadning.

Når I kommer til Lanzarote, må I ikke snyde jer selv for en udflugt til en af de naturskønne vulkaner. I Timanfaya nationalpark ligger den mest kendte vulkan Timanfaya, som stadig rumler af aktivitet under jordens overflade. Se eksperimenter foretaget helt tæt på vulkanen, og vær med til at grille kød over jorden uden brug af ild.

Tag til vinsmagning ved et vinhus ved La Geria, hvor halvmåneformede murer beskytter vinstokkene mod blæst.

Når det blot er strandene nær hotellet, der skal dyrkes, er der masser af sportsaktiviteter at tage fat på.

 

Seværdigheder på Lanzarote

På øen er der et stort udvalg af museer og arkitektur, som er værd at udforske. Lanzaroterne er meget optaget af deres kulturarv og fortæller hjertens gerne om øens historie. Besøg et af de moderniserede museer, og lyt til historierne om den oprindelige befolkning guancherne, der hyldes og omtales med stor respekt.

Tag en tur med guide gennem Cueva de los Verdes, som er en fascinerende grotte og lavatunnel. Slentr en tur igennem en smuk botanisk have, og besøg Santa Barbara slottet, som giver jer et indblik i øens historie og kultur fra de mange øboere, der i sin tid udvandrede til det store Amerika.

Generelt er der et hav af seværdigheder på øen, så det handler om at prioritere, hvad I helst vil se, opleve og udforske, mens I er på ferie.

 

Strandene på Lanzarote

Lanzarotes strande er enestående med finkornet sand og blåt hav. Her findes der både rolige og aktivitetsrige strande med udsigt til naboøerne Fuerteventura og Isla de los Lobos. Ud fra kysten ligger Jameos Aqua – en stor grotte, hvor dele af den ligger under vandet. Herinde er der indrettet med en fantastisk koncertsal, restaurant og en saltvandspool med de unikke, blinde albino krabber.

 

Fakta om rejser til Lanzarote fra Hamborg Lufthavn 

 • Tidsforskel: Lanzarote er 1 time bag Danmark (GMT +00:00). Lanzarote har sommer-og vintertid. 
 • Hovedstad: Arrecife.
 • Sprog: Spansk, men engelsk er ved at blive mere udbredt.  
 • Største religion: Romersk Katolske.
 • Valuta: Euro benyttes. Medbring dog internationale kreditkort. 
 • Pas og visum: visumfri i 90 dage så længe passet er gyldigt under opholdet. Tjek eventuelt udenrigsministriets hjemmeside for yderligere information. 
 • Elektricitet: Der benyttes 220V på Gran Canaria og samme type stik som i Danmark. 
 • Drikkepenge: Det er en kutyme at give nogle euro efter endt service. 
 • Nødhjælp: Ring 112 for politi, ambulance og brandvæsen. 
 • Sundhedsmæssige forholdsregler: Vaccine anbefales ved indrejse til Gran Canaria. Yderligere information kan findes på statens serum instituts hjemmeside. Vand anbefales at drikke fra flaske.
 • Aldersgrænse for indtagning af alkohol: 18 år gammel. 

Vejret på Lanzarote 

LANZAROTE WEATHER

De kanariske øer består af 7 forskellige øer placeret forholdsvist indenfor samme område.

Øen Lanzarote har et gennemsnitlig varmt og solrigt vejr hele året rundt. Der svinges ca. 8 grader mellem sommer og vinter. Selvfølgelig bliver det koldere i vinterperioden end det er om sommeren. Men øen er specielt velkendt som en vinterdestination.

Om sommeren kan der forventes 25-30 grader, hvor man om vinteren kan opleve 18-23 grader. 

Øen er forholdsvis flad, hvilket betyder, der ikke er store temperatursvingninger på øen. Dog er der en lille forskel, da Lanzarote har to bjergkæder fungerende som et læhegn for vestenvinden og de nordøstlige passatvinde - som turist vil man opleve, at den vestlige side af øen minder mere om en ørken, da den side er lidt varmere og mere tør, hvorimod man vil opleve, at den østlige side er mere frodigt og lidt køligere.

Du kan få indblik i de gennemsnitlige temperaturer for din ønsket rejseperiode ved at trykke her

Video om rejser til Lanzarote