Gran Canaria

Rejser til Gran Canaria, de Kanariske Øer med afgang fra Hamborg Lufthavn

I geografisk forstand er Gran Canaria en del af Afrika, men øen med det subtropiske klima tilhører Spanien og er beliggende i de Kanariske Øhav i Atlanterhavet. Øen er ca. halvt så stor som Fyn og har 838.000 indbyggere.  Hovedstaden er las Palmas de Gran Canaria på den nordlige del af øen. Vejrmæssigt er der forskel på den nordlige og sydlige del af øen. Det varmeste vejr finder I på den sydlige del af øen. Generelt er der en mild og behagelig temperatur hele året på Gran Canaria med en gennemsnitstemperatur på 21 grader. Varmest er det i august, hvor vandtemperaturen sniger sig op på 22 grader. Gran Canaria har 300 solskinsdage om året, så der er rig mulighed for at nyde solens varme på jeres ferie til øparadiset.

Rejser til Gran Canaria fra Hamborg Lufthavn.webp

Søg efter rejser til Gran Canaria

Find den rejse der passer til dit behov. Søg i vores prissammenligningsportal blandt alle de tyske rejsebureauers rejser til Gran Canaria fra Hamborg nedenfor.

 

Byerne på Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria er som nævnt øens hovedstad. Her får I en perfekt kombination af storbyferie og badeferie. Las Palmas er på den ene side en moderne storby og på den anden side en tidslomme fra tiden før turister. I den gamle bydel er atmosfæren fredelig og lokal. Her kan I besøge den gamle katedral, udforske museer og interessante kolonikvarterer. Her emmer en fantastisk kultur og historie, som går flere hundrede år tilbage. Øens bedste strand ligger også ved Las Palmas de Gran Canaria. Stranden er kilometerlang og byder på den skønneste sandstrand under børnevenlige forhold.

Arguineguin står i kontrast til det pulserende storbyliv i las Palmas de Gran Canaria. Her ånder alt fred og idyl i den gamle fiskerby, hvor tiden ikke har ændret sig meget, selvom der er kommet flere turister. Nogle af indbyggerne taler slet ikke engelsk, så her byder chancen sig for at øve sig på sit spanske. Over byen ligger der en lokal atmosfære i en ægte kanarisk stemning. Hver tirsdag er der marked i byen, hvor lokale sælger tøj, souvenirs og lækkert, spansk frugt.

Puerto Morgan er det spanske Venedig.  Her er en enestående byggestil, charmerende vandkanaler og en unik atmosfære. Turister, der holder deres ferie i Puerto Morgan, kommer for at lade op og få ro i sjælen. Gaderne er prydet med smukke, farverige blomster. Husmurerne er hvidkalkede og har hver deres egen lille farvetvist, som tilfører et glansbilledudtryk til den lille by. De få hoteller, der ligger her, er af høj standard og adskiller sig fra øens andre hoteller ved ikke at være så høje, og har knap så mange værelser. Spis en lækker tapas eller friskfanget fisk med udsigt over vand og havn ved den hyggelige lystbådehavn. 

Puerto Rico skal naturligvis også benævnes. Byen er den mest solrige by på Gran Canaria og ligger i en naturskøn dal, hvor hotellerne ligger integreret i bjergene og giver et naturligt udtryk med respekt for omgivelserne. Her er udsigt over Atlanten, gode shopping muligheder i centrum, hvor I også kan forevige jeres ferieoplevelse med en flot tatovering.

Seværdigheder på Gran Canaria

I Mundo Aborigen ligger et intet mindre end 110.000 kvadratmeter stort frilandsmuseum, som afspejler en rekonstruktion af urfolkets landsby. Få chancen for at opleve historien tæt på med benene bogstaveligt placeret midt i fortællingen om en gammel tid.

Er I til cowboys og western er Sioux City helt sikkert et besøg værd, når I trænger til et afbræk fra stranden. Her er der ægte western-stemning i en hel by inspireret af gamle western film med en bank, saloon, sheriffens kontor, en gammel kirke og meget mere. Historien bliver til virkelighed i Sioux City, og det er en sjov og anderledes oplevelse, som er værd at tage med hjem i kufferten, hvis I er til action og eventyr.

Er I mere til sommerfugle og blomster, er det en tur i Palmitos Park, I skal bruge en eftermiddag på. Oplev Europas største sommerfuglehus, papegøjer, eksotiske planter og mangfoldige kaktusser. Her er rigeligt med sanseindtryk, som gør jer glad og giver fornyet energi til endnu et par dage på stranden.

En af Spaniens bedste golfbaner ligger også på Gran Canaria, som desuden har seks yderligere golfbaner. Så er man bidt af en golfbold, er der rig mulighed for at slå sig løs her. 

Strandene på Gran Canaria

Gran Canarias strande er fantastiske med kilometerlange, hvide sandstrande, azurblå hav og en panoramaudsigt, som indbyder til at ligge i solen, tage en svømmetur og nyde livet. På mange strande findes et stort udbud af sportsaktiviteter, og det er muligt at leje liggestole med parasoller. Mange af strandene er anlagte og nogle har sand, der er importeret fra Sahara.

Hotellerne på Gran Canaria

Der er et bredt udvalg af hoteller på øen og noget for enhver smag.  Store luksushoteller, lejlighedshoteller, bungalows, små familieejede hoteller. Der er alle muligheder for at få en drømmeferie på øen.

Fakta om rejser til Gran Canaria fra Hamborg Lufthavn 

 • Tidsforskel: Gran Canaria er 1 time bag Danmark (GMT +00:00). Gran Canaria har sommer-og vintertid. 
 • Hovedstad: Las Palmas de Gran Canaria 
 • Sprog: Spansk, men engelsk er ved at blive mere udbredt.  
 • Største religion: Romersk Katolske.
 • Valuta: Euro benyttes. Medbring dog internationale kreditkort. 
 • Pas og visum: visumfri i 90 dage så længe passet er gyldigt under opholdet. Tjek eventuelt udenrigsministriets hjemmeside for yderligere information. 
 • Elektricitet: Der benyttes 220V på Gran Canaria og samme type stik som i Danmark. 
 • Drikkepenge: Det er en kutyme at give nogle euro efter endt service. 
 • Nødhjælp: Ring 112 for politi, ambulance og brandvæsen. 
 • Sundhedsmæssige forholdsregler: Vaccine anbefales ved indrejse til Gran Canaria. Yderligere information kan findes på statens serum instituts hjemmeside. Vand anbefales at drikke fra flaske.
 • Aldersgrænse for indtagning af alkohol: 18 år gammel. 

 

Vejret på Gran Canaria

LAS PALMAS DE GRAN CANARIA WEATHER

Overstående widget viser det nuværende vejr på Gran Canaria. 

Gran Canaria har overordnetset et fint og behageligt vejr hele året rundt, hvilket tiltrækker mange tusinde turister årligt. Dog kan vejret variere fra dag til dag ligesom alle andre steder i verden.

Gran Canaria er en ø, som er placeret vest for Nordafrika i det store Atlanterhav. I sammenspil med øens geografi, passatvindene og Golfstrømmen opleves der et lækkert klima hele året rundt. 

Gran Canarias gennemsnitstemperaturer er meget konstante. Om vinteren ligger de mellem 22-24 grader, hvor de om sommeren ligger mellem 26-28 grader. 

Vejret kan variere alt efter hvor man befinder sig på Gran Canaria - den sydlige del af øen har generelt set bedre vejr end den nordlige del af øen, eftersom der befinder sig store dominerende bjerge midt på Gran Canaria. Den nordlige del ligger cirka 5 grader under den sydlige del af Gran Canaria, hvilket kan virke som en stor forskel i vinterhalvåret.  

Foråret: marts, april og maj

På Gran Canaria begynder man at kunne mærke sommerens varme og opstigende havtemperaturer. Specielt i april og maj begynder temperaturerne at dominere. 

Sommer: juni, juli og august
Varmt bliver det på Gran Canaria i sommermånederne, men ikke mere end mange andre lande i Sydeuropa, hvor mange vælger at rejse til i den periode. Betydende at sommeren ikke er Gran Canarias højsæson.

Efterår: september, oktober og november 

I efteråret begynder man at kunne mærke højsæsonen, for så daler temperaturerne i Sydeuropa. Temperaturerne på Gran Canaria ligger på ca. 25-30 grader i efteråret, hvilket danner rammerne for en perfekt feriedag med sol og varme.  

Vinter: december, januar og februar 

I vinterperioden er der også sæson på Gran Canaria, også selvom temperaturene er dalet en smule. Specielt om aftenen vil man opleve koldere aftener. Men det er varmt nok til at nyde stranden, poolen og ikke mindst solens stråler. 

Du kan få indblik i de gennemsnitlige temperaturer for din ønsket rejseperiode ved at trykke her

Se en video om rejser til Gran Canaria