market-1557804_1280.jpg

Køkkenet i Thailand

I Thailand kan man i princippet ikke tale om, at der findes ét samlet køkken med lokale ingredienser. Her findes i stedet fire køkkener, opdelt således: den nordlige region, den nordøstlige region, den centrale region og den sydlige region.

Det thailandske køkken bygger generelt set på friske råvarer, ekstremt smagfulde ingredienser og ikke mindst et eksotisk væld af forskellige dufte. De fleste retter i Thailand består af ris, nudler, kød og grøntsager, og er sammensat af  sure, søde, salte og stærke smage – ofte med et twist af koriander.

De thailandske markeder er en oplevelse i sig selv. Først og fremmest kan alle dele af dyret bruges, så I kan være sikre på, at I støder på retter, som I aldrig før har smagt. Er I ekstra modige kan friturestegte insekter, der er en lokal delikatesse, lede tankerne hen på sprøde og salte flæskesvær.

På markederne møder I også et væld af frugter i alle regnbuens farver. Kokosnød, papaya, mango og dragefrugter ligger side om side med eksotiske grøntsager som koriander, citrongræs og hvidløg.

Fisk og skaldyr bruges generelt i mange forskellige retter. De fleste retter laves i wok eller på grill, og serveres gerne med ris.

I Thailand er desserterne ofte lavet både ris, kokosmælk og sukker, kombineret med ingredienser som majs og frugt.

Singha og Chang er de lokale øl. Frugtsmoothies og juice er også populære til at slukke tørsten. Ønsker I at prøve noget rigtig lokalt, kan en thailandsk iste anbefales. Den laves med kondenseret mælk. Ønsker I at prøve en ægte thailandsk kaffe (oliang), er den både stærkere og bedre end standardkaffen, som serveres på restauranterne.

thai-noodle-2996247_1280.jpg

Specialiteter i Thailand

Khao Pad Gai: Stegte ris med kylling.

Kung Pao: Krydret kylling i sauce serveret med ris og peanuts.

Gaeng Kiaw Wang: Grøn karry.

Gaeng Daeng: Rød karry.

Pad Thai: Stegte nudler med kylling, oksekød eller rejer.

Som Tam: En slags papaya-salat med tørrede rejer eller krabber – kan også serveres med grillet kylling.

Tom Kha: En mild kokossuppe.

Panang Curry: En karry gryderet med grøntsager efter behag.

Tom Yam Kung: En thailandsk suppe, som er meget stærk.

Yam Neua: Thailandsk oksekødssalat.

Satay: Kød på spyd – ofte kylling – med en tilhørende dip.

Sticky Rice: Papaya og mango blandet med ris og kokosmælk.

pad-thai-2098017_1280.jpg