Marokko 

Rejser til Marokko fra Hamborg Lufthavn

Kongeriget Marokko ligger i det øverste hjørne af det nordvestlige Afrika, tæt på den spanske sydkyst. Det eneste, der adskiller landet fra Europa, er den kun 15 km brede vandstribe Gibraltarstrædet, som forbinder Atlanterhavet og Middelhavet. Landet grænser op til Algeriet i øst og  har ca. 36 millioner indbyggere. Hovedstaden Rabat er med sine ca. 1,8 millioner borgere kun landets andenstørste by. Byen blev i 2012 optaget på UNESCOs  prestigefulde liste over legendariske steder, der er en del af verdens kulturarv.  

I Marokko strækker Atlasbjergene sig majestætisk fra den ene ende af landet til den anden. Ved foden af bjergkæden er der grønne skove, smukke oliventræslunde og frodige appelsinplantager. Atlanterhavet danner den marrokanske grænse i vest og Saharaørkenen i øst. Klimaet er derfor forskelligt, alt efter hvor i landet man befinder sig. Ved kysten lufter den dejlige atlanterhavsbrise og sikrer behagelige temperaturer både sommer og vinter. I øst byder den nærliggende ørken varmen ind i landet, og her skinner solen fra en skyfri himmel 220 dage om året. Kombinationen af brede badestrande, smukke bjerge, en farverig kultur og storslåede seværdigheder gør Marokko til et oplagt rejsemål.

Søg efter rejser til Marokko

Søg blandt alle udbudte rejser til Marokko fra Hamborg med de tyske rejsebureauer her.

Oplevelsesværdige steder i Marokko 

I Marokko er der et væld af spændende seværdigheder, uanset om interessen er for det historiske eller det moderne - her er noget at se og opleve for enhver.

Rabat er den ultimative kombination af moderne hovedstad og historisk by og præsenterer et overflødighedshorn af valgmuligheder. Byen byder på alt lige fra imponerende arkitektoniske perler, betagende natur og traditionelle markeder, der emmer af liv og dynamik, til moderne kunst og tidssvarende transportmidler.  

De mange imponerende bygningsværker vidner om en svunden tid med arven fra romerne, Andalusien og den arabiske verden stadig i frisk erindring. Besøg det majestætiske slot, hvor Kong Muhammed VI  har sine gemakker, eller oplev den smittende energi i handelsgaderne på Medinaen. 

Lige uden for byens mure ligger den arkæologiske juvel, oldtidsruinen Chellah, hvor storslået natur og fordums minder forenes til en spirituel oase. Her har store flokke af storke fundet deres hjem. I skumringstiden, når solen står lavt, er udsigten herfra et af de mest betagende og maleriske scenerier, man kan opleve.  

Casablanca, som Humphrey Bogart gjorde verdenskendt i 1941 med filmen af samme navn, er helt sikkert også et besøg værd. Med sine godt 3,5 mio. indbyggere ligger byen på listen over de 100 største byer i verden. Casablanca er Marokkos den mest kosmopolitiske og vestligt inspirerede by - en by, der er præget af mennesker og strømninger fra hele verden. Hassan II-moskeen vidner om netop denne mangfoldighed. Hele tre trosretninger præger den storslåede bygning, og minereten er et kapitel for sig. Placeringen er også helt unik; moskeen ligger på sin egen halvø midt i havnen, og i aftensolens rødlige lys tegner den en smuk silhuet mod himlen og havet i baggrunden. Et arkitektonisk mesterværk, der absolut skal opleves, uanset om man er troende eller ej.

Marokkos vestlige bred er én lang, fantastisk badestrand med blødt, hvidt sand og smukt azurblåt vand så langt øjet rækker. Landets ferie- og badeby nummer ét er Agadir, der ligger lige ud til Atlanterhavet i den sydlige del af landet. Selve byen består stort set kun af hoteller, og når man ser den ekstremt brede badestrand, forstår man, hvorfor Agadir er så populær en destination - ordene "total afslapning" står nærmest skrevet med store bogstaver i det perlehvide sand. Er man mere til aktiv ferie, er der flere muligheder for at dyrke sport både til lands, til vands og i luften. 

UNESCOs liste over verdens kulturarv tæller også Medinaerne i byerne Marrakech og Fez. Her lærer man hurtigt at "prutte om prisen". I kolonnen til venstre kan du læse mere om byen Marrakech, der en farvepalet af kultur i sig selv.

Fakta om rejser til Marokko fra Hamborg Lufthavn 

 • Tidsforskel: Marokko er 1 time bag Danmark (GMT +00:00).
 • Hovedstad: Rabat.
 • Sprog: Arabisk, mens dele af Marokko taler bersisk, spansk, fransk og engelsk.
 • Største religion: Islam.
 • Valuta: Marokkansk dirham (MAD). 1,5 DKK svarer til 1 MAD. Medbring dog internationale kreditkort.
 • Pas og visum: visumfri i 90 dage så længe passet er gyldigt 3 måneder efter endt ophold. Tjek eventuelt udenrigsministriets hjemmeside for yderligere information.
 • Elektricitet: Der benyttes 220V i Marokko og samme type stik som i Danmark.
 • Drikkepenge: Det er en kutyme at give nogle marokkanske dirhamer efter alle former for endt service. For mange er drikkepengene store dele af deres levebrød.
 • Nødhjælp: Ring 19 for politi, ring 15 for ambulance og brandvæsen.
 • Sundhedsmæssige forholdsregler: Vaccine anbefales ved indrejse til Marokko. Yderligere information kan findes på statens serum instituts hjemmeside. Vand anbefales at drikke fra flaske.
 • Aldersgrænse for indtagning af alkohol: 18 år gammel. Dog er det et muslimsk land, så det er ikke alle steder, som udskænker alkohol. 

 

MAROKKO WEATHER

Se en video om rejser til Marokko