Den Dominikanske Republik

Rejs til Den Dominikanske Republik fra Hamborg Lufthavn

Den Dominikanske Republik er et sandt paradis for enhver pengepung, familie eller et par. Det er en stat, som udgør to tredjedele af øen Hispaniola i Det Caribiske Hav. Haiti grænser op til staten. Den Dominikanske Republik er en ø, der er bjergrig med skovrige, høje bjerge og ligger i det tropiske bælte. Sproget er spansk og stammer tilbage fra det spanske herredømme. Den opdagelsesrejsende Columbus kom til øen i 1492, og da spanierne senere kom hertil, grundlagde de den nuværende hovedstad Santo Domingo.

Hvis man kan løsrive sig fra de postkortsmukke strande, er der spændende udflugtsmuligheder til hovedstaden, ture i skovområderne og besøg på en tobaksplantage.  I Den Dominikanske Republik produceres verdens bedste tobaksplanter. Lad turen gå til nogle af de små byer, som stadig bærer præg af den spanske kolonitid, og glem ikke at nyde den caribiske glade musik. Merenque-dansen stammer fra øen.

Rejs til Den Dominikanske Republik fra Hamborg Lufthavn.webp

 

Søg på Rejser til Den Dominikanske Republik

SkovRejser.d's hjemmeside er et gratis værktøj, hvor du kan se alle de tyske rejsebureauers priser på rejser til Cuba. Udnyt det og få et hurtigt overblik nedenfor. Hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

 

Byerne i Den Dominikanske Republik

Hovedstaden Santo Domingo er Caribiens ældste by, den første europæiske by i Amerika og er en ægte magnet og perle for turister. Her kan I udforske historien og kulturen i smukke kirker og paladser fra spaniernes tidlige år i den Nye verden.

Las Terrenas er en by, hvor den autentiske hverdag skinner i gennem. Ønsker I en ferie uden for mange turister og internationaliserede restauranter og butikker, så er Las Terrenas lige byen for jer. Her er kun små shopping gader, hyggelige restauranter med en lokal stemning og musikbarer med tonerne fra den karakteristiske caribiske musik. Livet i byen er summende og emmer af hygge. På stranden føler man sig som i paradis med hvidt, finkornet sand og azurblåt vand, så langt øjet rækker. Sid med tæerne i sandet og nyd en lokal tilberedt hummer. Nyd livet. Tjek ud fra alverdens tanker, pligter og signaler.

Et andet urørt feriested er Puerto Plata. Her kommer I helt tæt på de lokales hverdag. I Horisonten kan I spejde det 800 meter høje bjerg Isabel del Torro, og hvis I har mod på det, kan I, i trygge hænder, bestige det imponerende bjerg. På toppen står en beundringsværdig statue af Jesus som, med udspredte arme, beskytter byen. I centrum er gaderne prydet med gamle bygninger, som bidrager til områdets charme i klare farver og med flotte, dekorative balkoner.

Hotellerne i Den Dominikanske Republik

Over alt i Den Dominikanske Republik findes der store hoteller med All-inclusive, hvor der vitterligt er alt hvad hjertet, øjnene og maven begærer. Man lever billigere her end på naboøerne, uden at kvaliteten er ringere. Mange hoteller er resorthoteller og tilbyder jer alt, hvad I har brug for til ferien eksempelvis sportsaktiviteter og underholdning både dag og aften. Hotellivet i Den Dominikanske Republik er en sand drøm, og der ligger altid nogle af de bedste strande nær hotellerne.

Aktiviteter i Den Dominikanske Republik

Man kan typisk dele turisterne, der besøger Den Dominikanske Republik ind i tre grupper; de som kommer til øen for at opleve Caribien; de som blot ønsker 14 dage i solen på en paradisø med forfriskende paraplydrinks; de som vil have en ordentlig en på opleveren. Her er oplevelser for livet. Tag for jer af retterne, og miks lige netop den ferie, I kunne tænke jer.

Dans til caribiske rytmer, der lyder overalt på øen i form af merengue og bachata. Tonerne indbyder til at vrikke med hofterne, smile og nyde livet. Den Dominikanske Republik har et tropisk klima, hvor palmer gror stolte i den smukke natur, og strandene spreder sig milevidt i horisonten. Vandet er i gennemsnit 26-28 grader og er det ideelle bosted for de farverige, imponerende koraller og fisk, og det ideelle sted til snorkling og dykning. 

Mange kunstnere fra Spanien bosatte sig i staten under Franco-styret og malede smukt billedkunst, som man kan se mange steder i staten i dag. Tag en dag ud af kalenderen til at udforske byens malerier og arkitektur. Især arkitekturen er præget af kolonitiden med de store, markante retsbygninger, som skulle holde rigdommen inde og orkanerne ude. De almindelige huse er lavet af malet træ og palmeblade, der fungerer som tag. Disse huse afspejler den carpe diem-tilgang, man har i Den Dominikanske Republik, hvor man lever i nuet og tager én dag af gangen.

Rideture, jeepture, bådture og vandreture giver jer hele paletten af måder, I kan opleve landskabet på. Kom med på hvalsafari, hvor I kan spotte pukkelhvaler, og prøv kræfter med riverrafting, når det går løs ned ad strømmen i en gummibåd.  

Fakta om Punta Cana, Den Dominikanske Republik  

 • Tidsforskel: Den Dominikanske Republik er 5 timer bagefter Danmark, da de følger atlantic standardtid (GMT-04:00). 
 • Hovedstad: Santo Domingo. 
 • Valueta: Dominikansk pesos, men det er en god ide at medbringe amerikanske dollars, for danske kroner kan ikke veksles eller internationale kort. 
 • Sprog: Det officielle sprog på Den Dominikanske republik er spansk, men dele af befolkningen snakker godt engelsk, tysk, italiensk og fransk. 
 • Største religion: Romersk-katolsk. 
 • Visum og pas: Pas og visum påkrævet. Tjek det danske udenrigsministeriums hjemmeside for yderligere information. 
 • Nødhjælp: Ring 711 ligemeget om du skal bruge politi, ambulance eller brandvæsnet. 
 • Elektricitet: Det er nødvendigt at anskaffe sig en adapter, da strømstyrken er 110 volt og bene er flade 2-bens ligesom de amerikanske stik. 
 • Drikkepenge: Som regel har tjenerne lagt 10% oveni regningen, men hvis god service er ydet, så forventer tjenerne lidt ekstra.
 • Sundhedsmæssige forholdsregler: Det anbefales at gøre brug af myggespray, specielt ved udendørsaktiviteter. Man bør også drikke vand fra flaske, hvilket skal gøres regelmæssigt pga. de høje temperaturer, så man kan undgå dehydrering. Husk altid at tjekke behovet for vaccinationer inden afrejse. 
 • Aldersgrænse for indtagning af alkohol: Den lovlige aldersgrænse for at drikke alkohol er 18 år. 

RÍO SAN JUAN WEATHER

 

Se video om Rejser til Den Dominikanske Republik