Cuba 

Rejser til Cuba fra Hamborg Lufthavn

Republikken Cuba er en østat i det nordlige Caribien mellem det Caribiske Hav og Atlanterhavet.  Øen Cuba er den største i Caribien med et indbyggertal på ca. 11,4 millioner. Den berømte ø ligger geografisk placeret blandt en perlerække af historiske og populære lande. Kompasset mod nord peger mod USA og Bahamas, mod vest ligger Mexico, sydspidsen viser Jamaica og Cayman-øerne og mod sydøst Haiti.

Oplevelserne på Cuba er mange og spænder lige fra de kendte amerikanerbiler i bybilledet til produktionen af havanesiske cigarer, den cubanske rom, den specielle cubanske musik og kolonitidens maleriske huse og landsbyer. Der er mange danske backpackers, der rejser til Cuba fra Hamborg for at opleve den smukke natur, som Cuba byder på, med frodige dale, smukke landskaber og fantastiske hvide strande.  Den berømte forfatter og nobelpristager Ernest Hemingway tilbragte en stor del af sit liv på Cuba, hvor han fik inspiration til sine bøger. Cuba er indhyllet i salsa, musik og hyggelige byer med frodige, grønne dale, tobaksplanter, sukkerrørsplantager, bjerge og hvide caribiske strande.

Rejser til Cuba fra Hamborg Lufthavn.webp

 

Søg efter rejser til Cuba

Se udvalget af rejser til Cuba fra samtlige af de tyske rejsebureauer - samme pris som hvis du køber direkte hos dem. Udfyld data i den nedenstående formel og få alle vores rejser og hoteller til Cuba

 

Byerne på Cuba

Mange rejser til Cuba for at opleve hovedstaden Havanna, der er en fantastisk by med en skøn blanding af indflydelse fra det spanske herredømme og den amerikanske påvirkning i 1940'erne.  Her er flotte seværdigheder, små steder med dans og salsastemning og cafeer med servering af den cubanske kaffe. I gaderne møder I amerikanske dollargrin, cubansk livsglæde og den karakteristiske cubanske musik, som tiltrækker turister langvejsfra. Havanna har været Cubas hovedstad siden starten af 1600-tallet, og her bor 2,1 millioner lokale cubanere. Byen ligger på Cubas nordside og er den ældste og mest betydningsfulde by i Caribien med en historie præget af cubanske magthavere og kriminelle organisationer. Havanna er ikke just et glansbillede, men byens forfald er en del af charmen. Bydelen La Habana Vieja er havnet på UNSECOs Verdensarvsliste, og fire fæstningsværker på havnen er bevaringsværdige og fredet.

Trinidad har ligesom Havanna et aktivt byliv. Byen ligger midt på øen i Sancti Spiritus Provinsen og nær den frodige dal Valle de los Ingenios. Som by har Trinidad, sammen med dalen, været på UNESCOs Verdensarvsliste siden 1998, så det i sig selv er et blåstempel for, at Trinidad er et besøg værd. Vi taler om en romantisk by med enestående arkitektoniske oplevelser, brostensbelagte gader, pastelmalede facader og venlige lokale indbyggere, der hilser på, når I kommer slentrende forbi. Få historien fortalt på et af museerne, bap på en cubansk cigar, mens I er tilskuere til en forførende salsa. Måske skal I selv danse med? Nyd en mojito i en af byens mange, eventyrlige oaser. Sving benene op over ryggen af en cubansk hest, og rid ud i det betagende landskab, eller planlæg en heldagstur til Valle de los Ingenios, som tidligere var centrum for Cubas omfattende sukkerproduktion. Tag en dasedag eller flere på den postkortmalede strand Playa Ancon, som blot ligger 12 km fra Trinidad.

Vil I udforske et nærmest jomfrueligt område, hvor kun få turister før jer har sat sine fodspor? Cabo de San Antonio på vestkysten er en lille by i et isoleret og uberørt naturområde. Her hersker naturen, de pragtfulde strande, som er taget ud af en drøm og en fredfyldt atmosfære. Las Tumbas er en af områdets bedste strande, og hvis I kan løsrive jer fra denne, skal I udforske grotterne Paulino og La Sorta, hvor to piger ifølge historien blev forvandlet til en slange og en krokodille. I kan tage det roligt, så vidt man ved, er dette blot en historie, og synet, der møder jer, er storslået – bestemt en opdagelse værd.

Varadero er et ferieparadis på Hicacos halvøen med dejlige hoteller, hyggelige restauranter og barer, som spiller cubansk musik. Stranden er en af de bedste i verden, hvor hotellerne ligger lige ud til. Typisk vil I kunne kombinere en ferie på Havanna med et par dage i Varadero, som helt sikkert vil fuldende en fantastisk ferie.

 

Strandene på Cuba

Især ét sted på Cuba skal nævnes her. Ud fra nordkysten ligger øgruppen Jardines del Rey. De tre største øer er forbundet med Cuba via en bro, og når I kører over broen, ankommer I til de lækreste bounty-strande med hvidt sand, palmer, og det klareste blå vand, der indbyder til en dukkert eller lang svømmetur.

Generelt er Cuba hjemsted for de mest pragtfulde strande, som man sjældent har set magen. Slæng jer i det bløde sand i skyggen fra en palme med blikket rettet mod det azurblå hav. Når I skal køles ned, er der de perfekte forhold til at snorkle, dykke og surfe. Nogle af de smukkeste strande har navnene Guardalavaca og Emerald Beach, hvor der er alt indenfor vandsportsmuligheder.

 

Fakta om rejser til Cuba fra Hamborg Lufthavn:   

  • Tidsforskel: Cuba er 5 timer bagefter Danmark (GMT -04:00). Vær opmærksom på, at Cuba har både sommer-og vintertid.
  • Hovedstad: Havana. 
  • Valueta: På Cuba findes der to valutasystemer. Cubanske pesos (CUP), som er den lokale valuta, cubanerne bruger, og så findes der pesos convertibles (CUC), som turister handler med, hvilket 1 CUC svarer til DKK 1. Dog er det en god ide at medbringe internationale kreditkort eller mastercards. 
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk, men engelsk begynder også at være udbredt. 
  • Største religion: Romersk-katolsk. 
  • Visum og pas: Pas og visum påkrævet. Tjek det danske udenrigsministeriums hjemmeside for yderligere information. 
  • Nødhjælp: Politi (106), ambulance (104) og brandvæsen (105)
  • Elektricitet: Det er nødvendigt at anskaffe sig en adapter, da strømstyrken er 110 volt og bene er flade 2-bens ligesom de amerikanske stik. 
  • Drikkepenge: Det er kutyme at give drikkepenge efter endt service. 
  • Sundhedsmæssige forholdsregler: Det anbefales at gøre brug af myggespray, specielt ved udendørsaktiviteter. Man bør også drikke vand fra flaske, hvilket skal gøres regelmæssigt pga. de høje temperaturer, så man kan undgå dehydrering. Husk altid at tjekke behovet for vaccinationer inden afrejse. 

 

Se vores video om Rejser til Cuba

I videoen snakker de om at Cuba er et land, der tager dig tilbage i tiden. De har ikke udviklet sig særligt meget og har ikke reklamer over alt eller Starbucks på hvert et hjørne. Cuba tager dig tilbage i tiden og ned i tempo. Det kan mange godt lide. 

CUBA WEATHER