eat-585681_1280.jpg

 

Køkkenet på Bali

En charterferie til Bali garanterer en masse spændende og eksotiske madoplevelser. De tyske rejsebureauer udbyder mange hoteller på Bali, hvor morgenmad ofte er med i prisen.

Den balinesiske madkultur er traditionelt set både krydret og stærk, men restauranterne i turistområderne er klar over, at vi danskere er lidt mere sarte i forhold til chilien.

Generelt kan I på Bali finde mad fra hele verden. Køkkenet er især præget af kinesisk, indisk og malaysisk gastronomi, og tiden som Hollandsk koloni har også sat sit præg.

Ris er naturligvis populært at bruge i diverse retter, da ris dyrkes overalt i Indonesien. Derudover er fisk meget brugt, men også vegetarretter er typisk balinesisk.

Frugterne på Bali er skønne, eksotiske og selvfølgelig friske. Kokosnødder og stærke krydderier dyrkes også på Bali.

Den lokale vin kaldes Hatten og er noget billigere end de importerede vine fra fx Australien. Hvidvinen siges at smage ganske udmærket. Derudover er Bali kendt for deres lækre juice, hvor både grøntsager og frugter blandes i eksotiske mix. Et eksempel er juicen Unbeetable bestående af rødbede, agurk, gulerod og selleri.

drink-3166309_1280.jpg

Specialiteter på Bali

Nasi Goreng: Stegte ris med grøntsager og forskellige slags kød. Det kan være kylling, fisk, skaldyr eller oksekød. Hertil serveres ofte et spejlæg og salat.

Mie Goreng: I stedet for stegte ris som ved Nasi Goreng, så laves denne ret med nudler.

Babi Guling: Stegt gris, som grilles over kul, pakket ind i cassava blade.

Satay: Små grillspyd med kød og som serveres med jordnøddesauce.

Nasi Campur: Indonesiens svar på tapas, med en masse småretter bestående af alt, hvad Bali har at byde på.

Sate Ayam: Spyd med kylling, marineret i BBQ sauce.

Bebek Betutu: And eller kylling, som er langtidsstegt, og gnedet med krydderier. Kødet steges i bananblade og serveres ofte med ris som tilbehør.

Ayam Bakar Taliwang: Grillet kylling med stærk marinade, som serveres med ris og en krydret salat.

Gado Gado: Vegetarret bestående af dampede grønne grøntsager, tofu og krydret med peanutsauce.

Rendang: Stærk gryderet med oksekød, der koges i chili og kokosmælk.

Dadar Gulung: En pandekage rullet med kokos og palmesukker.

nasi-216419_1280.jpg