Rejser til Kap Verde fra Hamborg Lufthavn

Kap Verde

Kap Verde er en øgruppe beliggende i Atlanterhavet 500 km fra Afrikas vestkyst ved Senegal. Tidligere var øgruppen, der består af ni øer en portugisisk republik, men er i dag en selvstændig nation.  Navnet betyder "Det Grønne Forbjerg".  Indbyggertallet er ca. 260.000, og det officielle sprog er portugisisk.

På Kap Verde er man sikker på sol og varme, og stedet er ideelt til ren afslapning og badeferie krydret med en aktiv ferie. Øgruppen tager udgangspunkt i både afrikansk og portugisisk kultur. Her er der endeløse strande, utallige soltimer og store, eksklusive hoteller med All-inclusive. Dans Funana med indbyggerne, syng Morna til den lyse morgen og drik øens bedste rom, Grouge.

Rejser til Kap Verde fra Hamborg Lufthavn.webp

Søg efter rejser til Kap Verde

Søg i vores portal nedenfor for Kap Verde rejser, hvor vi lister de tyske rejsebureauers priser på rejser til Kap Verde fra Madeira. God søgelyst. 

 

Øerne på Kap Verde

Sal er den mest populære ø blandt turister. Øen er den ældste af de ni, og den lange historie har sat sit præg på naturen og byerne, som I, som turister, møder på Sal. Små gader, huse, butikker og restauranter spreder en autentisk og fredelig atmosfære, hvor man som turist føler sig velkommen, så snart man sætter sine ben på øen. Øen ligner til forveksling en udtørret sandkasse, og det skyldes Sals fundament, som er formet af tidligere aktive vulkaner. I dag er vulkanerne uddøde, men spiller en stor rolle i den natur og mangel på bevoksning, I vil opleve på Sal. Intet kan gro her, og alt spiseligt hentes fra havet eller andre øer. Udforsk de gamle ruiner fra produktionsbygninger, der engang dannede rammerne for en aktiv handel med salt. Se salt i naturlige saltbassiner, hvor der stadig udvindes salt den dag i dag. Kombinér jeres badeferie med en aktiv ferie på Sal, hvor der er gode muligheder for sportsaktiviteter på havet. I kan deltage i forskellige dykker- og snorkelkurser, der gør jer til havets mestre. Den charmerende by Santa Maria skal også opleves. En lækker, urørt by med få shopping muligheder og en fantastisk rolig stemning. Nyd en mør tun steak på en lokal restaurant, og følg med i hverdagens trommerum blandt indbyggerne.

Boavista er den anden mest populære ø. Her er der hele hotelbyer ved eksempelvis Riu Touareg, som ligger lige ned til den fantastiske strand Santa Minoca.

Santiago er den største ø af de ni øer og den mest folkerige. Især kolonitiden har sat sit præg på øens bygninger og kultur, og her er der masser af historie at udforske. Uanset om I bor på Santiago eller en af naboøerne, må I tage på opdagelse i Santiagos natur og blive klogere på den historie øen gemmer på. En opdagelsestur her vil helt sikkert bidrage til en uforglemmelig ferie.

Besøg også vulkanøen Fogo, hvor I oplever en ægte laissez faire-atmosfære og alt andet end stress og kaos. Fogo er den eneste ø med en aktiv vulkan, som er døbt Pico do Fogo. Slentr en tur rundt i fredfyldte, brostensbelagte gader i hovedbyen Sao Filipes. Gå på opdagelse på et af de hyppige markeder med tøj, frisk frugt og grønt. Fogo har et frodigt landskab langs køreturen til vulkanen. Lej en bil på øen, og kør den flotte vulkantur, hvor bananpalmer, mango og papaya beklæder bjergvæggen. Når I kommer til krateret, træder I ud på størknet lava og sort grus, som minder mest af alt om et månelandskab, men er et himmelsk syn. Utroligt nok ligger der i selve krateret et lille vinhus, hvor den lokale vinhandler sælger den lokale vin. Er fodtøjet i orden, anbefaler vi at bruge et par timer på at bestige selve vulkanen med en dygtig, lokal guide. Det er hele turen værd, når I når toppen.

Hvis hele historien skal med, bør I også aflægge en visit i byen Cidade Velha, som tidligere var Kap Verdes hovedstad. Byen blev grundlagt i 1400-tallet af portugiserne, som her havde monopol på slavehandel. Slavehandlen gjorde Cidade Velha til en betydningsfuld by i det portugisiske imperium. I dag er byen en lille fiskerby, hvor landbrugsprodukterne; sukkerrør, kokosnødder og mango den største indtægtskilde, men turister er hjertens velkommen, og indbyggerne fortæller gerne om deres historie og kultur.

 

Strandene på Kap Verde

Strandene er et ægte "Bountyland". Så langt øjet rækker, ser man hvidt sand, det azurblå hav og en total blå himmel, hvorfra solen sender sine varme stråler.  Der er et bredt udbud af vandsportsaktiviteter, I kan vælge imellem, hvis I ellers kan løsrive sig fra solbadningen på stranden. Spot også en hval i Atlanterhavet direkte fra kysten, og dyk ned for at se det fascinerende liv under havets overflade.

 

Hotellerne på Kap Verde

Kap Verdes hoteller er ofte Resorthoteller med All-inclusive og en fantastisk beliggenhed ned til strandene.  Man spiser ofte på hotellet, hvor der er en overflod af lækre buffeter med alt fra internationale retter til skaldyrs-og fiskeretter. Prøv også nationalretten, som er en stuvning kaldet Cachupa. 

 

Fakta om rejser til Kap Verde fra Hamborg Lufthavn 

  • Tidsforskel: Kap Verde er 2 time bag Danmark (GMT +00:00). 
  • Hovedstad: Praia.
  • Sprog: Portugisisk, men engelsk er ved at blive mere udbredt.  
  • Største religion: Romersk Katolske.
  • Valuta: Kapverdisk escudo (CVE). 1 dansk kr. svarer til 14.76 kapverdisk escudo. Medbring dog internationale kreditkort. 
  • Pas og visum: visumpligt og det kræves at passet er gyldigt 6 mdr. ved indrejse. Tjek eventuelt udenrigsministriets hjemmeside for yderligere information. 
  • Elektricitet: Der benyttes 220V på Kap Verde og samme type stik som i Danmark. 
  • Drikkepenge: Det er en kutyme at give nogle penge efter endt service. 
  • Nødhjælp: Ring 132 for politi, ring 130 for en ambulance og ring 131 for brandvæset. 
  • Sundhedsmæssige forholdsregler: Vaccine anbefales ved indrejse til Cap Verde. Yderligere information kan findes på statens serum instituts hjemmeside. Vand anbefales at drikke fra flaske.

KAP VERDE WEATHER

Video om rejser til Madeira