STATUS 9. juli 2020: Hvad gør de tyske rejsebureauer i øjeblikket grundet Covid19 / Corona? 

 


Generelt

- Hvis rejsebureauet ikke kan få dig ud at rejse som følge af, at destinationen er lukket ned, så får du alle dine penge tilbage.

- Ønsker du at annullere din rejse uden at rejsebureauet har annulleret det, så koster det et afbestillingsgebyr, der bliver større jo tættere du kommer på afrejsedatoen. Snak med jeres rejseforsikring om de er villige til at dække dette.

- Har du en rejseforsikring (dansk eller tysk), så snak med dem om dine rettigheder.

- HVIS rejsebureauet (mod forventning!) går konkurs, så får du dine penge tilbage. Det kan dog godt tage op til 1,5 års tid. Det går langt hurtigere hvis du har en konkursforsikring.

- Bliver jeres rejse annulleret pga. Corona får I besked herom pr. mail. Husk at tjekke jeres SPAM-filter. Nærlæs den mail I får, da nogle ønsker at I gør noget aktivt. Har I nogle spørgsmål, så send mailen videre til os på [email protected] 

- Rejser der ikke er annulleret (og det får I direkte besked som via e-mail!) fortsætter som normalt.

- Coronas udvikling følges nøje, men det er svært at forudsige præcist hvad der kommer til at ske.

- Nogle rejsebureauer giver et gavekort / en voucher, hvis de har annulleret din rejse.  ETI giver 120% af rejsens pris, mod at hele rejsen er betaltDER Touristik giver 50 EUR i bonus, hvis man ønsker at få refunderet rejsen som en voucher/gavekort. TUI giver 100 EUR og FTI giver 200 EUR.  Bonusen kan kun bruges i området (f.eks. til udflugter). Skriv til Skov Rejser på [email protected] hvis I ønsker hjælp til dette. Hvis I ønsker at få en voucher / et gavekort i stedet for jeres penge tilbage, så kan I ikke benytte jer af voucheren hvis rejsebureauet går konkurs. Måske vil forsikringen dække, men det er individuelt. 

- Mange rejsebureauer arbejder på at udvide deres rejseprogram til 2021, men mange er ikke nået så langt endnu.

- Har I ønsket at få pengene tilbage (hvis rejsebureauet har annulleret jeres rejse), så får I dem snart. Er rejsen betalt via kortbetaling, så bruges kortet til at tilbagebetale det med, men hvis det er pr. bankoverførsel, så send da jeres IBAN og SWIFT oplysninger til os på [email protected] Læs annulleringsmailen igennem fra rejsebureauet grundigt og har I nogle spørgsmål dertil, så send den videre til [email protected] All Tours og JT Touristik er allerede begyndt at tilbagebetale. Generelt kan man sige, at det er meget svært for rejsebranchen i øjeblikket med alle de annulleringer de har. Alle annuleringer skal gennemgåes manuelt af rejsebureauet. Vi anmoder derfor om, at I er tålmodige

 

Rejser til Tyrkiet?

Det ser ud til at man ikke kan komme afsted til Tyrkiet indtil d.31 august 2020, dog siger de tyske UM følgende "Med hensyn til lande uden for EU er den tyske regering afventende og vil senere tage bestik af udviklingen.". Det er lidt irriterende at vi ikke kan få klar besked. Hvis rejsen til Tyrkiet bliver annulleret så får I besked af rejsebureauet i jeres mail-indbakke (husk at tjekke jeres SPAM-filter). Hvis de annullerer den så giver de tre muligheder: 1. Mulighed for at ombooke, 2. Pengene tilbage eller 3. En voucher / et gavekort. I skal huske at I mister hele gavekortet hvis rejsebureauet efterfølgende får konkurs.

Hvad med restbetalingen?

I kan desværre ikke anmode om at rejsebureauerne stopper med at trække restbeløbet af rejsen, hvis I venter på at de skal annullere rejsen. De har ret til at trække restbeløbet. Dog trækker mange rejsebureauer ikke restbeløbet, hvis de godt kan se, at det ikke giver mening før der er en afgørelse om rejsen bliver annulleret. Foregår betaling af restbeløbet over bankoverførsel, ville jeg personligt vente med at betale restbeløbet indtil jeg fik en "Mahnung" (rykker), da jeg så kunne købe mig lidt tid, og se om rejsen blev annuleret.  De fleste rejsebureauer sender en "Mahnung 2" (rykker 2) og en "Mahnung 3" (rykker 3). 

 

Hvor må vi rejse hen? 

Det tyske UM har åbnet op til alle EU-lande fra d.15 juni: https://www.dr.dk/nyheder/udland/tyskland-ophaever-rejseadvarsler-15-juni?fbclid=IwAR0QcU54RRMpe_xTXAz_Z0qumxxYN4oPuUNTyO9V5UZLlSHWQ-7zjmcyBwY

Danmark åbner op til næsten alle EU-lande fra d.27 juni: https://nyheder.tv2.dk/politik/2020-06-18-regeringen-aabner-for-rejser-til-en-lang-raekke-lande

De fleste vælger destinationer som Grækenland, Mallorca og De Kanariske øer.  

 

Registrering før indrejse

Rejser til Italien

Hvis du rejser til et af de nedenstående områder, skal du registrere dig i god tid på den relevante portal.

Regioner og lokale myndigheder i Italien kan udstede individuelle indrejseregler. Følgende regioner har allerede implementeret dette:

område

Tid før afrejse

Registreringsportal

Sardinien

48 timer før afrejse

sus.regione.sardegna.it/sus/covid19/regimbarco/init

 

Sicilien

48 timer før afrejse

siciliasicura.costruiresalute.it/welcome

Puglia

ikke specificeret

www.sanita.puglia.it/autosegnalazione-coronavirus

Calabria

         -

Registrering foretages af hotellet ved ankomst

 

Rejser til Spanien

Rejsende til Spanien skal udfylde en sundhedsformular online inden afrejse. Formularen findes på hjemmesiden www.spth.gob.es/create og er tilgængelig på tysk, engelsk, spansk og fransk. Derefter vil en QR-kode blive sendt. Denne skal vises frem i lufthavnen, enten i papirform eller på mobiltelefonen. Hjemmesiden indeholder detaljerede oplysninger om registreringsprocessen, og der er også ofte stillede spørgsmål .

Ifølge myndighederne skal alle gæster i øjeblikket udfylde formularen. Til og med d. 31. juli 2020, kan en papirformular udfyldes midlertidigt ved ankomsten.

 

Rejser til Madeira og Azorerne (Portugal)

Når man ankommer til lufthavnen i Funchal (Madeira), skal der vises en negativ Covid-19-test, som ikke må være ældre end 72 timer. Hvis der ikke er nogen test, skal den foretages i lufthavnen (omkostningerne heraf afholdes af den portugisiske regering). Spørgeskemaet skal udfyldes 48-12 timer før afrejse eller ved ankomst, som er tilgængeligt på engelsk, portugisisk, tysk og spansk  madeirasafe.com .

 

Når man kommer til Azorerne, skal der vises en negativ Covid-19-test, som ikke må være ældre end 72 timer. Hvis der ikke er nogen test, skal den foretages i lufthavnen (omkostningerne heraf afholdes af den portugisiske regering). Med et ophold på mindst 7 nætter skal en ny Covid-19-test foretages den sjette dag - for dette skal gæsterne kontakte sundhedsmyndighederne i den respektive region.

 

Rejser til Grækenland

Når man rejser til Grækenland ad land, sø og luft, kræves registrering på den engelsksprogede hjemmeside travel.gov.grRegistrering via online-formularen (Passager Locator Form) skal foretages mindst 48 timer før ankomst. Ifølge de nyeste oplysninger kan hjemmesiden kun tilgås via Google Chrome eller Firefox, med Internet Explorer er der fejlmeddelelser.  


QR-koden, der udstedes under registreringen, kontrolleres ved indrejse. På baggrund af oplysningerne beregner en sundhedsalgoritme, om der udføres en test på den pågældende.  Testpersonerne skal forblive i karantæne på deres hotelværelse, indtil testen er evalueret, dette kan tage op til 36 timer. 

 

Rejser til Cypern

Rejsende til Cypern skal registrere sig online mindst 24 timer før afgang for at modtage et Cypern Flight Pass. For dette skal linket https://cyprusflightpass.gov.cy/en/legal-declarations tilgås for at udfylde  et spørgeskema og for at erklære et ansvarsfritag over for Republikken Cypern i relation til en COVID-19 sygdom.

Flypasset skal udskrives og medbringes under flyvningen. Kun personer over 65 år kan udfylde spørgeskemaet i hånden, det vil blive gjort tilgængeligt ved flyskranken. Hjemmesiden indeholder detaljerede oplysninger om registreringsprocessen og afkald på ansvar , ofte stillede ofte stillede spørgsmål .

 

 

Rejsebetingelserne er forskellige fra rejsebureau til rejsebureau, men du kan få et overblik her:

 

FTI Touristik / 5VorFlug / BigXtra

Alle rejser indtil d.14 juni 2020 vil blive annulleret gratis. Grænsen er rykket for nogle destination. Se nærmere på nedenstående link. 

FTI Status: https://www.fti.de/aktuelle-meldungen.html 

5VorFlug status: https://www.5vorflug.de/aktuelle-meldungen.html

BigXtra status: https://bigxtra.de/wichtige-fragen-und-antworten.html

 

Vtours

Alle rejser indtil d.14 juni 2020 vil blive annulleret gratis. I kan også få rejsen ombooket eller få en voucher / et gavekort. 

Vtours aflyser pakkerejser uden for EU, Schengen-området  og Storbritannien med afrejse til og med den 17. juli 2020.

Der er følgende undtagelser:
Rejser til Bali, Israel, Kap Verde, Marokko, Mauritius, Mexico, Sri Lanka og Thailand med afrejse til og med den 31. juli 2020 annulleres gratis. 
Rejser til Egypten, Jamaica, Cuba og USA (+ Canada) til og med den 31. august 2020 annulleres gratis. 

Skov Rejser hjælper gerne hvis der spørgsmål dertil på [email protected] Læs mere på https://www.vtours.com/de/service/reise/coronavirus-info/

 

JT Touristik For You Travel

Alle rejser indtil d.14 juni 2020 vil blive annulleret gratis. I kan også få rejsen ombooket eller få en voucher / et gavekort. Skov Rejser hjælper gerne hvis der spørgsmål dertil på [email protected] Læs mere om JT på https://www.jt.de/aktuelle-informationen og For You Travel på https://foryou.travel/aktuelle-informationen

 

Schauinsland-Reisen

Alle rejser indtil d.26 juni 2020 vil blive annulleret gratis. Rejser til Tyrkiet med afrejse til og med d. 24. juli 2020 vil blive annulleret gratis.  Rejsr til Montenegro med afrejse til og med den 31. juli 2020 vil blive annulleret gratis. Rejser til Egypten og Tunesien med afrejse til og med d. 31. juli 2020 vil blive annulleret gratis. Rejser til Thailand, Sri Lanka, Bali, Mauritius og Maldiverne med afrejse til og med den 15. august 2020 vil blive annulleret gratis. Rejser til Kap Verde med afrejse til og med den 31. august 2020 vil blive annulleret gratis. I kan også få rejsen ombooket eller få en voucher / et gavekort. Skov Rejser hjælper gerne hvis der er spørgsmål dertil på [email protected] Læs mere på https://www.schauinsland-reisen.de/aktuelle-informationen-zum-coronavirus?etcc_cu=onsite&etcc_med_onsite=slider&etcc_cmp_onsite=infos_corona

 

Coral Travel / Ferien Touristik

Alle rejser indtil d.23 juli 2020 er annulleret gratis til Egypten, Den Dominikanske Republik, Cuba, Morocco, Mexico, Thailand, Tunesien, Tyrkiet, USA og United Arab Emirates. I kan også få rejsen ombooket eller få en voucher / et gavekort. Skov Rejser hjælper gerne hvis der er spørgsmål dertil på [email protected]

 

 

Læs mere på https://www.ferien-touristik.de/info-coronavirus-einreisestopp

 

LMX Touristik / Tropo

Alle rejser indtil d.14 juni 2020 vil blive annulleret gratis. Dvs. kunderne får alle deres penge tilbage. Man kan også få et gavekort eller ombooke gratis til en anden dato. Skov Rejser hjælper gerne hvis der er spørgsmål, på [email protected] Læs mere om LMX på https://www.lmx.de/aktuelle-information-zum-corona-virus/  og Tropo på  https://www.tropo.de/corona/home

 

Bucher Reisen / Öger Tours / Anex Tours

Anex Tours annullerer rejser til Tyrkiet til-og-med d.22/7-20.

Bücher Reisen og Öger Tours annullerer rejser til Tyrkiet til-og-med d.31/7-20. 

Både Bucher, Öger og Anex annullerer alle rejser til Egypten til-og-med d.31/8-20.  

Annulleres din rejse kan du få dine penge tilbage. Man kan også få et gavekort eller ombooke gratis til en anden dato. Vælger du en voucher / gavekort eller en ombooking får du 20 EURO i bonus hvis din rejse koster op til 1.000 EURO, eller 50 EURO hvis din rejse koster mellem 1.001 og 2000 EURO. Koster din rejse over  2.000 EURO, giver de 100 EURO i bonus . 

Ombookinger og vouchere/gavekort er gyldig til-og-med d.30 juni 2021. 

Anex Tours + Bucher Reisen + Öger Tours status, se: http://anextour.de/service/reiseinformationen

 

ETI

Alle rejser indtil d.14 juni 2020 vil blive annulleret gratis. I kan også få rejsen ombooket eller få en voucher / et gavekort. Skov Rejser hjælper gerne hvis der spørgsmål dertil på [email protected]

ETI Status: https://www.eti.de/ (står på forsiden). 

 

TUI

Alle rejser indtil d.14 juni 2020 vil blive annulleret gratis. I kan også få rejsen ombooket eller få en voucher / et gavekort. Skov Rejser hjælper gerne hvis der spørgsmål dertil, på [email protected] 

TUI Status: https://www.tui.com/tui-info-corona-virus/?contentid=1_textlink_kolostorno_20200228

 

Alltours og ByeBye

Alle rejser indtil d.25 juni 2020 vil blive annulleret gratis. I kan også få rejsen ombooket eller få en voucher. Skov Rejser hjælper gerne hvis der er spørgsmål dertil på [email protected] 

All Tours og ByeBye status (samme ejer): https://www.alltours.de/aktuelleinformationen

 

DER Touristik / ITS / Jahn Reisen / Travelix / Dertour / Meiers Weltreisen / ADAC Reisen

Alle rejser indtil d.14 juni 2020 vil blive annulleret gratis. I kan også få rejsen ombooket eller få en voucher / et gavekort. Skov Rejser hjælper gerne hvis der spørgsmål dertil på [email protected]  

Der Touristik + ITS + Jahn Reisen + Meiers: https://www.kataloge.dertouristik.info/Corona-Informationen.html

Travelix status: https://www.travelix.de/startseite.html (se forsiden). 

 

Blandede nyhederne

D.23 maj 2020 annoncerede premierministeren, Pedro Sanchez, at Spanien fra 1. juli igen er klar til at byde turister velkomne.

Nyt fra Tyrkiet d.20 maj (https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/iste-ic-hat-ve-dis-hat-seferlerinin-basladigi-tarih-thy-yonetim-kurulu-baskani-duyurdu/395725/?fbclid=IwAR3ZXuyg3mj5XT3GbUiqL5spBEM1gAtdIlwxsW9s0kCZeud2zKqfCx0rZg0): Google oversættelse:  Indenrigsflyvninger vil være jordet indtil 4. juni og internationale flyvninger indtil 10. juni, siger Türkish Airlines i en erklæring. Budgetfirmaet Pegasus, som allerede havde annulleret internationale flyvninger indtil den 14. juni, sagde, at det også ville annullere indenrigsflyvninger indtil 3. juni.  I henhold til en tremåneders flyveplan, der starter i juni, ser Turkish Airlines ud til at flyve til 22 destinationer i 19 lande, herunder Canada, Kazakhstan, Afghanistan, Japan, Kina, Sydkorea, Singapore, Danmark, Sverige, Tyskland, Norge, Østrig , Holland, Belgien, Hviderusland, Israel, Kuwait, Georgien og Libanon, med en ugentlig frekvens på 75 flyvninger.  Antallet af destinationer og flyfrekvens på internationale ruter i juli stiger til henholdsvis 103 og 572 og til 160 og 937 i august.

Italien: Nu er smitten kommet væsentligt mere under kontrol, og derfor åbnes Italien for turister 3. juni.

Grækenland: Ifølge landets premierminister, Kyriakos Mitsotakis begynder Grækenland at åbne op for turister d.15 juni.

 

 

Med venlig hilsen,
 
Henrik Skov

Stifter og direktør for Skov Rejser.