Klager & Utilfredshed med hotel

Find dit svar i artiklen

Klager
Vil du klage over  dit ophold, skal du klage til det tyske rejsebureau, du har købt rejsen hos. Det er ikke Skov Rejser, der har aftalerne med hotellet, det er de tyske rejseselskaber, og det er derfor dem, du skal henvende dig til.

man-1246277_1920.jpg

Klagen skal skrives på tysk eller engelsk og sendes til vores tyske samarbejdspartner Travianet på mailadressen  [email protected] (Vi ved, at LMX kræver, at klagen er på tysk - Google Translate er fint). 

Heldigvis modtager de rejseselskaber, vi samarbejder med, kun ganske få klager. Hvis du vil klage, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Det er vigtigt, at rejseselskabet/guiden vedkender sig problemet, mens du er på hotellet. Det er meget svært at få medhold i en klage efterfølgende. Søg derfor dialogen, mens du er på ferien, så rejseselskabet har en reel mulighed for at afhjælpe det. Det er vigtigt, at du oplyser hotellets personale og/eller guiden om problemet. Hvis du ikke er tilfreds med løsningen, så gør opmærksom på det med det samme. 

Hvis du vil klage nå du kommer hjem, og ikke har forsøgt at løse problemet på stedet med guiden og fået hans underskrift så er det vores erfaring, at det er noget nært umuligt at få medhold i klagen. 

Læs også "Hvad gør jeg, hvis jeg er utilfreds med værelset eller hotellet?"

Vedlæg så meget dokumentation som muligt. Fotos er rigtig god dokumentation. Få guidens navn, og skriv, hvornår du talte med ham/hende. Vær konkret, og brug ikke for mange følelser i din klage. 

En klage skal som sagt sendes direkte til rejseselskabet senest 1 måned efter hjemkomsten.  Skriv i klagen, at du ønsker en økonomisk kompensation. Typisk er kompensationen et vist beløb i procent af rejsens pris og beregnes ud fra “Frankfurter Tabellen”, som er et standardskema.  Det er rejsearrangørens beslutning, hvilken kompensation de giver, men de orienterer sig også på “Frankfurter Tabellen”.

Husk, at alle voksne deltagere skal  skrive under på klagen, inden den sendes. Når klagen er sendt har det tyske rejse bureau 10 uger til at behandle klagen.  Hvis du derefter stadigvæk er utilfredshed med afgørelsen, skal klagen behandles ved en tysk domstol.

Utilfreds med værelset eller hotellet?
Det absolut bedste, du kan gøre, er at finde en løsning, mens du er på ferien. Så undgår du at skulle sætte gang i en klageproces efterfølgende.

Fortæl hotellets personale og guiden om det, du er utilfreds med. Tag fx nogle billeder, og find eventuelt nogle vidner. I de fleste tilfælde er det muligt at flytte til et andet værelse eller evt. et andet hotel. Hvis du flytter til et værelse eller hotel i en bedre kategori, skal du selv betale prisforskellen.

Vil du klage,  når du kommer hjem?
Er det ikke lykkedes dig at få klaret det hele på destinationen, og du stadig ønsker at klage, når du kommer hjem, så er følgende vigtigt: 

Sørg for at tage billeder, hvis det er muligt. Husk at tale med guiden - du skal kunne bevise, at du har forsøgt at få problemet løst på stedet. Få guidens navn, og få ham til at udfylde en klageformular med underskrift på. Ønsker du kompensation, så skriv også det. Om du kan få kompensation, er helt op til det tyske rejsebureau og desværre ikke noget, Skov Rejser har indflydelse på. Der er faste regler og tariffer på kompensation.  

Vores erfaring viser, at det er meget svært at få kompensation for fx kedelig eller for lidt mad at vælge imellem, hvis der er lidt beskidt, eller hvis værterne er uhøflige. Det er meget individuelt, hvad man forventer og finder uacceptabelt, og derfor svært at sætte en standard, som alle er tilfredse med.

Vi anbefaler på det kraftigste, at du forsøger at klare det på stedet - det er den bedste løsning, og det sikrer også dig en bedre ferie. 

Fandt du ikke et svar?

Kontakt os  Telefonrr.png eller søg videre nedenstående ↓ 

Klageformular

Træk filer her, eller Gennemse ...

Kunne du bruge svaret til noget?

Tilkendegiv venligst din rating af artiklen:
1 2 3 4 5
Tak for dine svar! Vi sætter pris på din feedback.
Klager & Utilfredshed med hotel Rated 5 / 5 based on 2 reviews. | Læs artikel