Rejsegaranti, forsikringer, sundhed og sygesikringsbevis

Find dit svar i artiklen

Medicin og vaccinationer
Er du i tvivl, om du skal have vaccinationer, før du tager afsted på din ferie? 

Ved nogle rejsemål kræves det, at man har fået nogle specifikke vaccinationer, inden man ankommer - det gælder dog sjældent lande i EU eller USA. Rejser du derimod til lande i bl.a. Asien, Afrika eller Sydamerika, skal du regne med én eller flere vaccinationer. Det afhænger bl.a. af, om du tidligere er blevet vaccineret. Visse vaccinationer kan du nemlig nøjes med at få én gang i livet. Tal med din læge eller en vaccinationsklinik om, hvad du har brug for.

På Borger.dk kan du læse mere om medicin på rejser og finde svar på dine spørgsmål. 

Du kan også finde nyttig information hos Statens Serum Institut. De har lavet et oversigtskort, så du kan se, hvor i verden der er sygdomsudbrud. 

ecg-1953179_1920.jpg

Medicin med på rejsen
Nogle typer medicin kræver, at du har et pillepas med, når du rejser. Det gælder typisk medicin med sløvende eller euforiserende effekt og stærkt smertestillende som fx morfin. 

Pillepasset er et bevis på, at medicinen er til dig. Det kaldes også en Schengen-attest. Du kan kun bruge pillepasset i Schengen-landene inklusiv Norge og Island. Ikke i Storbritanien og Irland. Rejser du til et land uden for Schengen-området, skal du henvende dig til ambassaden i det pågældende land. 

Du kan altid spørge på apoteket, hvis du er i tvivl, om din medicin kan tages med på ferien med eller uden pillepas. 

Almindelig medicin som hovedpinepiller, p-piller, køresygetabletter, vitaminpiller, piller mod diarré etc. er harmløse og kræver ikke pillepas, så længe du har det med til husbehov.

Læs mere om pillepas på Borger.dk. 

Gravide medrejsende
Der er nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis du er gravid og skal ud at rejse. Først og fremmest skal du undersøge reglerne for dit rejseselskab i forhold til gravide rejsende. Selskaberne har nemlig ofte forskellige regler, der afgør, hvornår man senest må rejse i forhold til terminen. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i det aktuelle flyselskabs regler, om hvornår de tillader gravide at rejse.

Oplysninger om gravide rejsende finder du på flyselskabernes egne hjemmesider.  

Hvad med garanti og forsikringer?
Når du bestiller din rejse af et tysk rejsebureau igennem Skov Rejser, er du beskyttet af en rejsegaranti, så kan du føle dig tryg under hele rejsen. Det er den tyske rejsegarantiordning, som vi har oversat til dig her.

 Det er også helt fint, hvis du har danske rejseforsikringer, selvom du rejser med et tysk rejseselskab. Dine forsikringer gælder stadig. Hvis du dog alligevel gerne vil have en tyske rejseforsikring, så kan du finde dem her

Gult eller blåt sygesikringskort?
Du skal være opmærksom på, at det gule sygesikringsbevis ikke dækker uden for Danmark, Færøerne og Grønland. Du skal i stedet bruge det blå sygesikringskort. Det giver dig nemlig samme adgang til behandling som indbyggerne i det land, du befinder dig i.

 Det blå sygesikringskort gælder dog ikke i alle lande. Det gælder i de fleste EU-lande, men uden for Europa gør du bedst i at investere i en rejseforsikring. En rejseforsikring er generelt altid den sikreste måde at beskytte dig på, hvis du kommer til skade eller bliver syg på rejsen.  

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed kan du læse nøjagtigt, hvordan det blå kort gælder i de enkelte EU-lande.

Vi anbefaler, at du kontakter dit nuværende rejseforsikringsselskab og tegner en årsrejseforsikring. Gør samtidig forsikringsselskabet opmærksom på, om du påbegynder din rejse i Danmark eller ej. Det har betydning for forsikringens dækning, om du starter rejsen fra dit eget land eller i udlandet.

 

Det blå sygesikringsbevis
Det har siden 1. august 2014 udelukkende været det blå sygesikringskort, der gælder, når du rejser i EU. Dvs. at det gule sygesikringskort ikke længere er brugbart, hvis du kommer ud for en ulykke, eller hvis du bliver bestjålet uden for Danmark.

Når du rejser uden for EU, er det ikke nok at have det blå sygesikringskort. Du skal i stedet tegne en privat rejseforsikring, for at være ordentlig dækket på din ferie.

Hvis du endnu ikke er har det blå sygesikringskort, så kan det bestilles på Borger.dk

 

Fandt du ikke et svar?

Kontakt os  Telefonrr.png eller søg videre nedenstående ↓ 

 

Kunne du bruge svaret til noget?

Tilkendegiv venligst din rating af artiklen:
1 2 3 4 5
Tak for dine svar! Vi sætter pris på din feedback.
Rejsegaranti, forsikringer, sundhed og sygesikringsbevis Rated 4 / 5 based on 3 reviews. | Læs artikel