Pas, visum og statsborgerskab

Visum og pas
 Hvis du rejser inden for EU, er det som regel tilstrækkeligt, at dit pas er gyldigt til og med hjemrejsen. 

Rejser du uden for EU, kan der forekomme specifikke krav mht. dit pas. I nogle lande er det fx et krav, at dit pas er gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsedatoen. Et andet eksempel er i Dubai, hvor du ikke må rejse ind med israelsk stempel i passet. Det er dit eget ansvar at tjekke pas og visumregler. 

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du læse reglerne for pas til andre lande end EU.

iStock-496125048.png

Pas til Tyrkiet
Vær opmærksom på at jeres pas skal være gyldige i 150 dage ved indrejse. I kan blive afvist i lufthavnen, hvis de ikke er det. 

Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside. Se link ovenfor. 

Børn og eget pas
Det er ikke nok, at børn står i forældrenes pas.  I dag skal alle børn - også spædbørn - have deres eget pas. 
Du får lavet pas til dit barn på borgerservicecenteret i din kommune. Dit barn skal med, når du bestiller passet. 

Er det første gang, at dit barn får lavet pas, skal du medbringe dåbs- navne- eller fødselsattest. Hvad angår pasfotoet gælder de samme regler som for voksne. Her kan du læse om regler for pasfoto.

Læs mere om pas til børn hos borger.dk. 

Visum til Egypten
Rejser du til Egypten skal dit pas være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst. Derudover skal du have et turistvisum for at kunne rejse ind i Egypten. Helt konkret er det et klistermærke til passet, som du kan købe for ca. 225 DKK pr. person. Du køber dit turistvisum, når du ankommer til Egypten. Det er op til en selv, hvilken form for valuta, man ønsker at betale med. Der kan betales i egyptiske pund (EGP), amerikanske dollars (USD) eller i euro (EUR). Det er en god ide at have beløbet i kontanter.

Prisen på turistvisum prissættes af de Egyptiske Lufthavne. Derfor er ovenfor oplyste pris kun vejledende og ikke noget Skov Rejser hæfter for ved en eventuel prisændring ved ankomst i lufthavnen. 

Ofte kan guiderne i lufthavnen hjælpe dig med at købe visum. På  Udenrigsministeriets hjemmeside kan du følge de seneste opdateringer vedrørende indrejse til Egypten.

Visum til Kap Verde
Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst. Du kan købe visum ved ankomst til lufthavnen i Kap Verde eller søge det på det kap verdiske konsulat i Berlin. Det koster omkring 45 Euro pr. person. Ifølge konsulatets hjemmeside, kan du også få udstedt et familievisum, hvis I er en familie - det er billigere end at bestille pr. mand. Læs mere om bestilling af visum via konsulatet i Berlin.

Du kan få mere information om visumreglerne i Kap Verde fra dit rejsebureau, og på Udenrigsministeriets hjemmeside kan du følge de seneste opdateringer vedrørende indrejse til Kap Verde.

Visum til Den Dominikanske Republik
Rejser du til Den Dominikanske Republik, behøver du ikke visum, så længe du opholder dig mindre end 90 dage i landet. Dit pas skal dog være gyldigt indtil 6 måneder efter hjemkomst.

Samtidig skal du være opmærksom på, at du skal betale et gebyr ved både ind- og udrejse til landet.  

Læs mere om visumreglerne for Den Dom. Republik

Visum til Cuba 
Rejser I til Cuba kræves der et turistvisum for at rejse ind i landet. Et turistvisum til Cuba gælder i 30 dage. Derudover skal jeres pas være gyldige i 3 måneder udover opholdets varighed. Nogle af de tyske rejseselskaber sørger for at skaffe visum til jer, og prisen vil være inkluderet i jeres pakkerejse. OBS! Det er dog ikke alle de tyske rejseselskaber, der tilbyder denne service. Vi anbefaler derfor, at I kontakter os eller det tyske rejseselskab direkte for at få oplyst, om visum er inkluderet i jeres rejse. 

Hvis visum IKKE er inkluderet i jeres rejse, kan I købe det gennem den cubanske ambassade i København eller via hjemmesiden cubavisum.dk. Det koster 750 DKK pr. visum. 
Læs mere om visumreglerne for Cuba her. 

Visum til USA (herunder Hawaii)
Rejser du til USA - eller mellemlander du blot i landet - er det et krav, at du  søger visum senest 72 timer inden planlagt indrejse. Visumet tager lidt tid at udfylde, så vær i god tid. Visum til USA kan du ansøge om hos ESTA. Det koster knap 100 kroner pr. mand. 

Når din ESTA-ansøgning er godkendt, gælder den i 2 år. Hvis du får nyt pas, skal du lave en ny ESTA-ansøgning - uanset om det er mindre end 2 år siden, du sidst fik lavet visum.
 
Skal man være tysk statsborger for at købe?
Ved nogle af hotellerne på vores side kan du opleve, at de tyske rejsebureauer skriver, at du ikke kan bestille, med mindre du er tysk statsborger. 

Det er naturligvis ikke tilfældet. Det gælder kun for billetter, der kun inkluderer fly. Altså rene flybilletter uden hotel. Derfor kan du roligt se bort fra det

Skov Rejser er i kontakt med de tyske rejsebureauer for at få dem til at omformulere det. 

Kunne du bruge svaret til noget?

Tilkendegiv venligst din rating af artiklen:
1 2 3 4 5
Tak for dit svar! Vi sætter pris på din feedback.
Fandt du ikke et svar? Kontakt os her
Pas, visum og statsborgerskab Rated 4 / 5 based on 8 reviews. | Læs artikel
Hamburg