Bagage, beskyttelse, barnevogn, golfudstyr og kørestol

Find dit svar i artiklen

bagage skov rejser.jpg

Regler for almindelig bagage
Husk altid at undersøg reglerne om bagage inden du tager afsted, det er nemlig vidt forskelligt, hvilke regler de forskellige rejsebureauer følger når det gælder bagage. Regler om størrelse, vægt indhold i kufferten og håndbagage er typiske parametre man bør have styr på inden man tager afsted.

Bagagens størrelse og vægt

Det afhænger af det flyselskab du rejser med og hvilken aftale dit rejsebureau har sikret i din rejse, om hvor meget vægt og hvor meget bagage du må have med. Dertil gælder det generelt, at du må medbringe mellem 23-32 kg check-in bagage, og mellem 5-11 kg håndbagage.

Målene for check-in bagagen er maks. 158 cm når du har lagt summen af: (længde x bredde x dybde) sammen, dette gælder med hjul og håndtag. For håndbagagen må den maks. være 126 cm sammenlagt. De specifikke størrelser kan du se hos det flyselskab du flyver med, da de bestemmer størrelserne og vægten. Vi har samlet en liste over de mest gængse flyselskaber her på siden, så du let kan se hvor meget vægt og hvor stor bagagen må være. For mere information, klik her.

Forsvundet eller beskadiget bagage

I tilfælde af skader på din bagage eller lignende, er det som udgangspunkt flyselskabet, eller din indboforsikring som går ind og dækker. I tilfælde af at din bagage forsvinder er det igen dit indbo som går ind og dækker dette, undersøg med din forsikring om hvad du kan gøre i tilfælde af dette. Ved forsinket bagage er det din rejseforsikring som dækker dette, og i nogen tilfælde kan flyselskabet eller lufthavnen holdes ansvarlig. Kontakt flyselskabet eller dit forsikringsselskab for mere information.

Ved tab af bagage er det vigtigt at du har dokumentation på at det er din kuffert. Derfor er det vigtigt at der på ydersiden af din bagage er oplysninger om dig, dvs. navn, telefonnummer, e-mailadresse. På indersiden skal de samme oplysninger stå, samt en kopi af din rejseplan. Dette vil hjælpe lufthavnspersonalet med at identificere dig som ejer af bagagen, i tilfælde af at de er nødt til at åbne din kuffert. Hamborg lufthavn opfordrer jer til at kontakte flyselskabet i tilfælde af glemt og forsinket bagage, samt beskadiget bagage. Når flyselskabet er kontaktet, vil de bede jer om at udfylde en PIR Rapport (Property Irregularity Report) som er en generel formular der anvendes af stort set alle flyselskaber, og er essentiel for at opkræve en evt. erstatning. For mere information klik her.

Hamborg Lufthavn Skov Rejser.webp

Klapvogne og børnesæder med flyet?

I Hamborg lufthavn skal klapvogne tjekkes ind som separat bagage, hvis det er muligt for dig at pakke klapvognen ned i din kuffert og pakke det ind i stof eller bobleplast, kan det hjælpe mod potentielle skader og ramponering. Nogen flyselskaber tillader at den kan tages med ombord, hvis den kan pakkes væk under sædet eller i de overliggende rum. Du kan med fordel finde en klapvogn som er bygget til formålet, og måske endda har en taske som har indbygget beskyttelse. I forhold til børnesæder, er det vigtigt at barnesædet er godkendt til flyveturen, der findes flere mærker som viser dette. For mere information om dette, kontakt venligst dit flyselskab.

Hvis du medbringer et barn under 2 år, vil der ofte være en babyseng på værelset, når du ankommer til hotellet. Mangler babysengen, så henvend dig i hotellets reception.

Golfudstyr, sportsudstyr og cykler

Reglerne for ovennævnte er de samme regler gældende for speciel bagage, i og med at golfudstyr kommer til at overskride størrelsen for almindelig bagage. Hvis du vil beskytte dit udstyr optimalt, må du finde en taske som kan beskytte det, ellers er det igen under eget ansvar at du sørger for at dække det forsvarligt ind. Hvis det er muligt for dig at pakke dit sportsudstyr ind i din kuffert, kan du med fordel gøre dette, hvis det passer i almindelig bagage.

Søger du inspiration til din næste aktive ferie? klik her.

Det er muligt at få din cykel med, hvis pedaler og styr bliver afmonteret, og pakkes ned i en forsvarlig beholder eller en papkasse. Det er dit ansvar at den opfylder kravene fra det flyselskab du flyver med. Kontakt dem eller læs mere om special og stort bagage på Hamborg Lufthavns hjemmeside.

Kørestol i lufthavnen og på flyet
Du kan sagtens tage kørestol med på rejsen. Du skal blot huske at give dit rejseselskab besked om det - og også om mål og vægt af kørestolen. 

Du kan også få hjælp til at transportere kørestolen - snak med dit tyske rejsebureau om dette.
Endelig er det også muligt at få handicaphjælp i lufthavnen. Lufthavnene tilbyder, at du kan låne en gratis kørestol og få hjælp hertil. Ønsker du dét, er det en god ide at informere dit rejseselskab om det.

Beskyttelse af special bagage

Ved transport af speciel bagage, såsom klapvogne, sportsudstyr og kørestole m.m. Gælder der særlige regler for disse. De skal oftest tjekkes ind som særlig bagage, på engelsk kendt som "bulky bagage," altså, stort bagage. Dette gælder hvis din bagage overskrider dimensionerne for almindelige tjek ind, hvis vægten overskrides, eller hvis der er tale om særtransport af en eller anden art. Dette kan være alt fra klapvogne, rollatorer, kørestole, sportsudstyr af forskellig art, herunder cykler og skateboards, samt musikinstrumenter eller kæledyr. Derfor er det vigtigt at disse bliver angivet ved tjek ind straks og i god tid fordi, der er en lille risiko for at flyselskabet nedprioriterer disse, ved sen indtjekning.

Airshells kan lejes hvis du flyver fra Billund lufthavn, og i udvalgte lufthavne i Skandinavien. Denne løsning er lavet til at sikre alt fra sportsudstyr til klapvogne.

 

Fandt du ikke et svar?

Kontakt os  Telefonrr.png eller søg videre nedenstående ↓ 

Kunne du bruge svaret til noget?

Tilkendegiv venligst din rating af artiklen:
1 2 3 4 5
Tak for dine svar! Vi sætter pris på din feedback.
Bagage, beskyttelse, barnevogn, golfudstyr og kørestol Rated 5 / 5 based on 1 reviews. | Læs artikel