Bagage, beskyttelse, barnevogn, golfudstyr og kørestol

Find dit svar i artiklen

Regler for almindelig bagage
Husk altid at undersøg reglerne om bagage inden du tager afsted, det er nemlig vidt forskelligt, hvilke regler de forskellige rejsebureauer følger når det gælder bagage. Regler om størrelse, vægt indhold i kufferten og håndbagage er typiske parametre man bør have styr på inden man tager afsted.

Bagagens størrelse og vægt

Generelt gælder det, at du maks. må medbringe 20 kg bagage samt max 5 kg håndbagage. 

Målene for håndbagage må ikke overstige 55 x 40 x 23 cm (længde x bredde x højde). Summen af de tre tal må maks. være 115. De specifikke regler kan du se hos det flyselskab, du flyver med ellers kan du kigge under hver enkelte flyselskab her på siden.

Forsvundet eller beskadiget bagage
Hvis din bagage bliver enten skadet eller forsvinder, skal du hurtigst muligt oplyse det til lufthavnspersonalet. I lufthavnen skal du have en PIR-rapport, der er dit bevis på, at du ikke har fået din bagage eller at din bagage er skadet. Faktisk må du slet ikke forlade bagageudleveringsområdet, før du har anmeldt mistet bagage eller skaden og fået et bevis herpå. Har du forladt lufthavnen inden du har modtaget din PIR-rapport er det næsten umuligt at få flyselskabet til at betale for skaden eller at tilbagelevere bagage.  

stil-336189-unsplash.jpg

Må jeg tage barnevogn med i flyet?
Du må gerne tage barnevogn med ombord, men tjek de specifikke regler hos dit flyselskab. Vil du være sikker på, at vognen ikke beskadiges under turen, kan du evt. anskaffe en Air Shell til barnevognen.

Hvis du medbringer et barn under 2 år, vil der ofte være en babyseng på værelset, når du ankommer til hotellet. Mangler babysengen, så henvend dig i hotellets reception.

Må jeg tage golfudstyr med på rejsen?
Mod ekstra betaling må du gerne checke golfudstyr ind som extra bagage på flyet. Prisen er forskellig alt efter flyselskab. Tjek reglerne på dit flyselskabs hjemmeside. 

Ofte er reglerne for golf-bagage anderledes end den øvrige bagage. Og når du bestiller rejsen, skal du som regel også tilkøbe golfbagage særskilt. Vi har hørt om priser fra 30 € til 106 € og igen at nogle har måttet betale i Transferbussen for at få golfudstyret med. Mener de blev afkrævet 12 €. Men det er meget forskelligt og vi kan ikke sige noget mere konkret. Ovennævnte priser er uden ansvar for Skov Rejser. 

Kørestol i lufthavnen og på flyet
Du kan sagtens tage kørestol med på rejsen. Du skal blot huske at give dit rejseselskab besked om det - og også om mål og vægt af kørestolen. 

Du kan også få hjælp til at transportere kørestolen - snak med dit tyske rejsebureau om dette.
Endelig er det også muligt at få handicaphjælp i lufthavnen. Lufthavnene tilbyder, at du kan låne en gratis kørestol og få hjælp hertil. Ønsker du dét, er det en god ide at informere dit rejseselskab om det.

Beskyttelse af specialbagage: Air shells
Skal du have barnevogne, klapvogne, rollator, skiudstyr eller andet særligt udstyr med på ferie? Den bedste måde at  beskytte udstyret på, når det ligger i flyets bagagerum, er med Air Shells.

Air Shells er specialbyggede tasker beregnet til at beskytte specialbagage under flyveturen.  Visse flyselskaber dækker ikke eventuelle skader på din specialbagage, med mindre du har benyttet Air Shells.  De kan købes hos udvalgte forhandlere og skal derefter bare pakke dit udstyr ned iden og aflevere det hos "Stort bagage" indtjekningen. 

 

Fandt du ikke et svar?

Kontakt os  Telefonrr.png eller søg videre nedenstående ↓ 

Kunne du bruge svaret til noget?

Tilkendegiv venligst din rating af artiklen:
1 2 3 4 5
Tak for dine svar! Vi sætter pris på din feedback.
Bagage, beskyttelse, barnevogn, golfudstyr og kørestol Rated 5 / 5 based on 1 reviews. | Læs artikel