Rejser til Alanya med afgang fra Hamborg Lufthavn

Alanya er en smuk turistby i Tyrkiet på landets sydkyst lige ud til Middelhavet. Få overblik og information om vores rejser til Alanya. Alanya er en af de mest besøgte turistbyer for de tyske rejsebureauer i Tyrkiet, og typisk er det skandinaviske og hollandske turister, der besøger det tyrkiske ferieparadis. Byen er kendt for sine meget flotte strande, krystalklart hav, den gamle borg, et imponerende landskab og masser af solskin. Et areal på 1.582 km2 giver jer rige muligheder for at udforske et nyt, interessant og pulserende område, hvor alt ligger tæt på hinanden og alligevel afsides fra hverdagens gøremål med en natur i sit eget element.

 

Søg på rejser til Alanya

Søg på alle de tyske rejsebureauers rejser til Alanya. Find dem allesammen i Skov Rejsers rejseportal - det er et nemt og gratis værktøj, der viser dig den billigste pris ud fra dine rejsekriterier til dine rejser til Alanya fra Hamborg Lufthavn. Prøv det nu nedenstående. God søgelyst. 


Restauranterne i Alanya

Alanya har mange gode, eksotiske og autentiske restauranter, der byder på meget mere end kebab og internationale tilpassede menuer. Nyd maden og udsigten fra en restaurant på havnen med de mange skibe og Alanya's berømte gamle borg, Alanya Castle, i baggrunden.  Tyrkiet er kendt for sit køkken - det tredjebedste i verden - med traditioner, der rækker langt tilbage i tiden. Middelhavets gastronomi krydres med Mellemøstens, hvor alle smagsnuancer kommer i spil. Bestil eksempelvis en meze, som er et udvalg af traditionelle tyrkiske forretter og bedst kan sammenlignes med den spanske tapas. Også i Alanya spiser de brød til, og det traditionelle lavas, som er luftigt brød bagt med sesamfrø, står typisk på menuen. Stort set alle hovedretter består af kød eller fisk, og det krydres efter bedste vis med bl.a. spidskommen, paprika, hvidløg, dild og persille. Tyrkerne har også en sød tand, så prøv også deres skønne kager og dejlige desserter.

Som noget ganske særligt er picnic-restauranterne i Alanya og omegn et besøg værd. På en picnic-restaurant sidder man typisk og spiser på nogle tømmerflåder, som er overdækket, eller på overdækkede platforme oppe i træerne. Det er her tyrkerne foretrækker at nyde deres måltider og fritid i de varme sommermåneder, og I vil hurtigt forstå hvorfor. Som en ekstra, forfriskende fornøjelse er der ved mange af restauranterne en vandrutsjebane, hvor man lige kan få en dukkert, når solen varmer lidt for meget.

 

Seværdigheder i Alanya

Hævet 250 meter over jorden ligger en af Alanyas største turistattraktioner – den berømte borg. Det var romerne, der i sin tid byggede et fort på denne plads, og det var sultan Alaettin Keykubat, der i årene 1226-1232 byggede ovenpå og færdiggjorde den i dag smukke borgruin, der er en af Alanyas smukkeste udsigtsposter.

Se også Alanya fra vandsiden på en bådtur i Middelhavet. Her kan I se delfiner og havskildpadder i deres sande omgivelser og få et flot skue ind over sydkysten, hvor Alanya ligger og summer af liv og glade mennesker.

I vil hurtigt opdage, at Alanya er et af de steder, man sagtens kan tage til flere gange. Området byder nemlig på så mange seværdigheder og opdagelser, at det er svært at få det hele med på en enkelt ferie. Blandt de mange seværdigheder kan nævnes: Aspendos, Bazaren, Den store moske, Det Røde Tårn, Dim Cave, Markedshallerne, Pamukkale, Water Planet Aquapark og mange flere. Alle et besøg værd alt efter interesse og prioritet.

 

Hoteller og aktiviteter i Alanya

Både bymiljøet og strandene er fantastiske i Alanya. Hotellerne har en god standard, og man får ganske meget for pengene. Mange hoteller i Alanya ligger ned til den kendte Kleopatra strand, så der er rig mulighed for et dejligt morgen- eller aftenbad med udsigt over det flotte blå hav. På strandene kan man leje solsenge og parasoller og få lidt at spise og drikke på en af de mange små strandbarer.  Mange hoteller tilbyder All-inclusive konceptet. Derudover kan man med All-inclusive ofte få fri adgang til hotellernes aktiviteter, som eksempelvis består af tennis, fodbold, beachvolley mm.

De mange hoteller adskiller sig fra hinanden, og derfor er der et hotel for enhver smag. Vælg et hotel med stort pool-område, tyrkisk bad, fitness og børneaktiviteter eller et hotel midt i centrum, hvor bylivet og nerven kommer helt tæt på.

I Alanya kan I gå på forskellige, spændende, farverige markeder, hvor I kan handle jer frem til gode tøjkøb, friske, duftende frugter og grøntsager samt tyrkiske produkter såsom håndlavet keramik og broderede duge. Prøv også nogle af de mange aktivitetstilbud, der findes såsom river rafting, en spændende tur i bjergene med besøg i en af de små landsbyer, eller besøg Dimcai floden. I nærheden af Alanya har I også en enestående mulighed for at svømme med delfiner. Dette gør Alanya til et af de mest populære emner for charterrejser. 

 

Anbefalede hoteller

rubi-platinum.jpg

Dette skønne wellness- og spahotel ligger direkte på egen kieselsten/sandstrand i feriebyen Avsallar ca. 22 km. fra Alanya. Hotellet har 404 værelser, en stor lobby, lounge og reception, en stor indendørs swimming pool samt frisør og 4 barer. Hertil kommer flere A-la-carte restauranter med aircondition og terrasser. Hotellets udendørsfaciliteter byder på flere swimmingpools med solterasser og solsenge, hynder og solskærme, samt børnebassin og whirlpool. 

Søg efter ferier til Rubi Spa Resort & Suites 

Søg efter ferier til Rubi Spa Resort & Suites

Kort over Alanya

 

Video omkring rejser til Alanya