Malaga 

Malaga er hovedstad i provinsen Malaga, som  ligger i Andalusien. og er en by med en historie, der går mange tusinde år tilbage.  Byen blev grundlagt af det folk, der kaldes for fønikerne og senere har romerne også haft herredømmet over byen. Gibralfaro er en af de bygninger, der vidner om denne lange historie;  fæstningen blev bygget i  omkring år 700 af det arabiske folk "mauerne".  

I dag er Malaga en lille storby, som byder på massevis af oplevelser.  Malagas største stolthed er deres helt egen kunstner Pablo Ruiz Picasso. Han blev født her i 1881 og derfor kan man nerturligvis både gå forbi hans fødehjem, hvor man kan  hilse på  hans skulptur eller man kan beundre hans fantastiske værker på Picasso-musset. Hvis man gerne vil se "lidt mere" af Malaga, kan man købe en billet til de røde sightseeing-busser, der kører rundt i byen og viser turisterne de største vartegn i Malaga.  Inde i byen ligger Malagas katedral placeret.  Katedralen bliver også kaldt for "La Manquita" ("den enarmede dame"), fordi den kun har 1 tårn. Den oprindelige plan var, at der skulle bygges 2, men pga pengemangel, var der altså kun råd til at bygge 1. Byggeriet af katedralen startede  omkring 1530, men det tog næsten 2 århundreder , inden den stod helt færdig. Kulturinteresserede vil navnlig derfor fatte interesse for katedralen, da en så lang byggeperiode, resulterer i et miks af forskellige stilarter, som var typiske i den lange byggeperiode.

malaga-3619271_1920.jpg

Shopping er der også masser af mulighed for i Malaga. Der findes ikke én stor gågade i Malaga, men flere små. Det er også en af de ting, der gør byen særdeles charmerende. Der findes en gade med en bredde på  8-10 meter og gader,  hvor man ikke kan gå 2 personer ved siden af hinanden.

Når man har shoppet og været kulturel, kan man sætte sig og nyde  et lækkert måltid på en af byens mange restauranter . Hvis I vil have en ægte lokal oplevelse , skal I gå ned i en af de små sidegader og sætte jer på en af de lokale tapasbarer - det vil I ikke fortryde. Det bedste råd, der kan gives, når det kommer til valg af restaurant er, at man ikke skal gå ind på de restauranter, hvor der står en medarbejder og forsøger at overtale turisterne til at komme ind og sætte sig. Man skal i stedet finde de mindre steder, hvor man kan se, at det er lokale, der spiser - her kan man som regel få langt bedre mad til de samme penge.

H. C. Andersen i Malaga

Sydspanien kan for nogen virke langt væk hjemmefra, men når man besøger Malaga, kan man altså godt være stolt som dansker. Nede ved havnen er en skulptur af H.C. Andersen i fuld størrelse. Han sidder på en bænk med sin rejsekuffert og sin rejsedagbog. Andersen besøgte Malaga tilbage i 1863, hvorefter han skrev i "I Spanien", at han ikke i nogen anden spansk by har følt sig så velkommen og tilpas. Han skulle også have udtalt under sit ophold, at han ønskede at dø i Malaga - men heldigvis rejste han hjem til Danmark og fortsatte med at skrive sine fantastiske værker

Transport til/fra Malaga

Hvis man bor i Torremolinos, Benalmadena eller Fuengirola er det langt det nemmeste at tage Renfe-toget ind til Malaga. Toget kører fra ca. kl 6 om morgenen til midnat og har kun de to ruter Malaga-Fuengirola og Fuengirola-Malaga. Hvis man tager toget til Malaga og vil ind i centrum, skal man stå af ved endestationen, som ligger meget tæt på byen. Det er billigt at køre med tog (under 5 euro pr. mand fra Fuengirola). Man køber billetterne i automaten på stationen eller ved billetkontoret som ligger ved få af stationerne. Man kan enten købe enkeltbilletter eller tur/retur.

Hvis man bor i La Cala, Marbella eller Estepona kan man enten tage bussen eller leje en bil. Busserne kører ad vejen A7 og man kan finde busplaner på internettet. Hvis man lejer bil, findes der flere parkeringshuse i centrum, man kan benytte.

train-4025537_1920.jpg