Madeira

Rejser til Madeira

Madeira er en gruppe portugisiske øer i det østlige Atlanterhav, de ligger ud for Marokko og nord for de Kanariske Øer. Øerne består af øerne Madeira og Porto Santo samt to ubeboede øer. Der er ca. 250.000 indbyggere. 

På grund af det subtropiske, milde klima er øen meget frodig og har fantastiske smukke blomster. Landskabet består af bjerge, klippeskrænter og solrige kyster. Banantræer og citrusfrugter ses overalt på øen. 

Rejser til Madeira fra Hamborg Lufthavn.webp

 

Hovedstaden på Madeira er Funchal

Hovedstaden på Madeira hedder Funchal og byder på et rigt kulturliv med museer,  seværdigheder og store parker som Santa Caterina Parken. Besøg den Botaniske Have og prøv den berømte kabelbane til byens højdepunkt og nyd den enestående udsigt. Den gamle bydel er et besøg værd, gå en tur gennem de smalle stræder og slut af nede på havnen langs strandpromenaden. Byen er kendt for sine gode shoppingmuligheder lige fra flotte storcentre til små lækre mærkevarebutikker og antikvitetsforretninger. Besøg gaden Santa Maria i den gamle bydel. Her er der en hel gade med dejlige restauranter med lokal mad. En fantastisk stemning. 

Gågaden byder på fine shoppingmuligheder og gode restauranter og cafeer. Drik fx. kaffe enten på Ritz eller Grand Cafe. Begge ligger i gågaden ved et torv, hvor der næsten altid om aftenen er liv af lokale mennesker, musikanter og gøglere. I julen er der boder med lokale drinks og julegodter.  Tag en kop kaffe og smag på deres helt fantastiske kager. Det er ikke specielt dyrt. 2 store kopper cappucchino og kager kan fås for 100 kr. (jeg har selv nydt det i julen 2017).

Det er en god idé at have plads i kufferten til hjemturen. Det er ret billigt at købe tøj og sko på Madeira. Her kan I finde mange lækre sko og støvler i læder, som ofte er håndlavede.  Alt i kork er megt hot. De laver alt i meget flot kork. Tøj, sko, tasker etc. 

Fodboldspilleren Christiano Ronaldo fra Real Madrid kommer fra Maderia. Hans statue ses her. Han har eget hotel CR7 og hans eget museum også kaldet CR7. De ligger begge nede ved havnen i Funchal.  

Jul og nytår på Madeira - Funchal

Vi har været på Madeira i julen 2017 og henover nytår. Det er en fantastisk oplevelse. Der er pyntet op i alle træer, og der er liv og glade dage overalt. Et af Europas største og flotteste fyrværkerier bliver nytårsaften krydret med. Der er ca. 20.000 gæster hvert år bare fra krydstogtskibene, der ligger i havnen. 

Aktiviteter på Madeira

Badning på Madeira foregår oftest i swimming pools eller i  naturlige badeanlæg og vandland. De findes på alle sider af øen, også i hovedstaden Funchal. Både nordligt og sydligt i byen. Nogle er gratis andre koster et mindre gebyr. 

En af de største aktiviteter på øen er nok vandreture i den frodige natur og farvestrålende blomsterhav langs de berømte vandingskanaler Levadaerne. 

Overalt finder I butikker, hvor I kan købe turer også vandreturer. Tag gerne på en guidet tur - det er en stor oplevelse, da man ser noget man normalt ikke selv ville opdage. 

TIP:

Lej en bil. Vi lejede en bil i 3 dage. Kostede 1000 kr. alt incl. Vi lejede af en af de lokale som var meget billigere end ADVIS og HERTZ. (dobbeltpris) Vi krydsede øen og kørte op til byen Porto Moniz. En lille spændende by med nogle fantastiske lokale bade (næsten autentiske swimmingpools.)

Generelt

Vi havde en fantastisk ferie på Madeira og Funchal. Det mest slående var en helt igennem og fantastisk befolkning. Utroligt glade og venlige. Imødekommende på enhver måde. Det var overalt. På hotellet, i byen, på restauranten. Unge som ældre. Vi følte os rigtig godt tilpas. 

Så er der vejret. Rigtig fint. Næsten altid varmt. Temperaturerne er mellem 18 og vel 26 grader hele året rundt. Utroligt behageligt. I Julen spiste vi næsten alle måltider udendørs. 

Man spiser godt på Madeira. Vildt mange cafeer og restauranter. De kæler for maden og går op i at kunderne har det godt og er veltilpasse. De er glæde for italiensk mad, så der er mange italienske restauranter, og dem vi prøvede var alle gode. 

Det er ikke sidste gang vi skal til Madeira og Funchal. (Carsten Aaby)

Fakta om rejser til Madeira fra Hamborg Lufthavn

 • Tidsforskel: Madeira er en time bagefter Danmark. Dog er der sommer-og vintertid. 
 • Hovedstad: Funchal. 
 • Sprog: Det officielle sprog er portugisisk. Dog er engelsk blevet et mere almindeligt sprog blandt befolkningen. 
 • Største religion: Romersk katolske. 
 • Valuta: Euro. 1€ svarer til 7,45 kr. En god ide er at medbringe internationale kreditkort. 
 • Pas og visum: Madeira er visumfrit i 90 dage, dog skal passet være gyldigt under rejseperioden. Tjek udenrigsministeriets hjemmeside for yderligere information. 
 • Elektricitet: 220 V hvilket er det samme som i Danmark.
 • Drikkepenge: Det er god kutyme at give drikkepenge. Som regel, 10% af regningen. 
 • Nødhjælp: Ring 112 ligemeget om du søger politiet, ambulance eller brandvæsnet. 
 • Sundhedsmæssige forholdsregler: Det anbefales at købe vand på flaske. Dog kan vandet fra hanen bruges til at børste tænder eller, hvis det koges, bruges i madlavningen. Almindelige vacciner anbefales - tjek Statens Serum Institut. 
 • Aldersgrænse for indtagning af alkohol: 16 år gammel. 

 

MADENLER WEATHER

Video om rejser til Madeira