Rejseblog fra Rom

Rejs til fantastiske Rom og mærk historiens vingesus på Forum Romanum eller i Colosseum. Rom er det perfekte rejsemål for historie intereseredde, der ønsker at opleve Romerigets mesterværker på tæt hold. Rom er også livsnydernes paradis. Personligt elsker jeg italiensk mad, og derfor er det altid en fornøjelse at besøge Rom, hvor man finder et godt pizzaria eller en lækker is-bar på hvert et gadehjørne! I Italien kredses der om maden, og særligt hvis man bevæger sig lidt væk fra de mest turistede områder, kan man nyde ægte italiensk madkultur. 

Rejser til Rom centrum flyv fra Hamborg.webp

1. Seværdigheder

Blandt de mest kendte seværdigheder i Rom er Colosseum og Forum Romanum fra det antikke Rom.  Når man går rundt i Colosseum eller Forum Romanum kan man ikke undgå at blive betaget af romernes storhed, magt og færdigheder. En rejse tilbage til det antikke Rom er helt bestemt en oplevelse værd. 

Colosseum 

Colosseum er et imponerende bygningsværk, som har inspireret til fremtidens konstruktion og design af store stadioner verden over. Det enorme og imponerende amfiteater stod færdig i år 80 e.Kr. og blev bygget til at huse gladiatorkampe, som var populære som underholdning i det antikke Rom. Gå en runde i den store arena og forestil dig, hvordan her har været op til 50.000 mennesker samlet til de store gladiatorkampe. Det har været intenst, og jeg kunne ikke undgå at tænke på de gladiatorer, som har mistet livet i de intense kampe. 

TIP: Det kan være en fordel at forudbestille billetter til Colosseum for at springe noget af den lange kø over. Man kan eksempelvis bestille sine billetter hos Getyourguide.dk. 

Rejser til Rom Colosseum flyv fra Hamborg.webp

Forum Romanum 

Gå på opdagelse i ruinerne af Forum Romanum, som var centrum for det økomiske, juridiske, handelsmæssige, religiøse og sociale liv i Rommerriget. Forum Romanum var det absolutte magtcentrum i Romerrigets storhedstid. Det var her man kom for at handle, lave forretninger, diskutere politik og bede til guderne. Slå jer ned på en bænk i skyggen og forestil jer, hvordan dette har været en højborg for politik, handel og jura for over 2000 år siden.


Vatikanstaten og Peters-kirken 

Vatikanstaten, som ligger lidt uden for det centrale Rom, er også et besøg værd. Særligt Peters-kirken er fantastisk smuk med en overdådig udsmykning. Kirken er åben hver dag fra 7-18, og der er gratis adgang. Vær opmærksom på, at man ikke kommer ind i kirken, hvis man viser bare arme eller har shorts på. 

En tur op i Peters-kirkens tårn er en oplevelse, jeg aldrig vil glemme! Hvis du lider af højdeskræk, er det nok en god idé at springe denne del over. Der er langt op ad smalle passager, men anstrengelserne belønnes på toppen med en fantastisk udsigt over Vatikanstaten og Rom. 


Trastevere - det autentiske Rom 

Bydelen Trastevere, som ligger på den anden side Tiberen, er et af de hyggeligste og mest autentiske områder i Rom. Det er her de lokale foretrækker at gå ud at spise. Selvom mange turister også finder vej til Trastevere, så føles området ikke helt så turistpræget som nogle af områderne længere mod centrum. Her er en mere rolig og behagelig stemning. Trastevere er fyldt med små hyggelige caféer, restauranter og barer. Mit favoritsted i Trastevere er den hyggelige plads "Piazza de Santa Maria" med den smukke kirke Santa Maria de Trastevere i baggrunden og et springvand i midten.  

Rejser til Rom gader flyv fra Hamborg.webp

Den spanske trappe 

Den spanske trappe er en populær seværdighed i Rom. Særligt om foråret er trappen utrolig smuk med farveringe blomster hele vejen op langs de 135 trin. Trappen er den bredeste i Europa, og er et populært mødested for både lokale og turister i Rom. Den spanske trappe er et godt sted at slå sig ned, hvile benene, drikke en kop italiensk espresso og se på menneskemængden, der bevæger sig forbi. 

Rejser til Rom den spanske trappe flyv fra Hamborg.webp

2. Italiensk mad når det er bedst! 

Italiensk is 

På en sommerdag i Rom skal der spises masser af lækker italiensk is. I Rom finder I en is-bar på hvert et gadehjørne. En af de mest populære og anderkendte isbarer i Rom er "Gelateria Cinque", som laver fantastisk hjemmelavet italiensk is. 

Supplì

Hyggelig restaurant i Trastevere, som serverer velsmagende italienske retter lavet helt fra bunden. Sprøde pizzaer, delikate pastaretter, hvor der kælet for detaljerne og lækre italienske desserter. Jeg kan varmt anbefale dette sted i Trastevere. Her spiste vi noget af den bedste italienske mad i Rom. 

Brusco Lo Strabuono

Denne lille  take-away biks i Trastevere laver et stort udvalg af forskellige bruschetta, som er lige til at tage med som en snack på farten. Med over 20 forskellige bruschetta på menukortet, er der noget for enhver smag. Nogle er mere utraditionelle end andre. :-) Prøv f.eks. deres "Bismark" med spejlæg, pølser og karamelliserede løg eller deres "Carbonara" med parmesanost, æg og knust bacon. De laver dog også den mere traditionelle bruschetta med tomat, hvidløg og basilikum. 

Rejser til Rom mad bruchetta flyv fra hamborg.webp 

Denne rejseblog er skrevet af vores teamleder Christine Andersen. 

3. Søg efter billige rejser til Rom

Søg efter den billigste charterrejse blandt mere end 80 tyske rejsebureauer med afrejse fra Hamborg Lufthavn. Spar 40%. Udfyld nedenstående formular og få overblikket. 

 

 

4. Fordi du læste artiklen…

 

Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvor rejsen skal gå hen, så kan du klikke på knappen nedenunder.

Blog om Budapest

Er ferien lige rundt om hjørnet, så kan du få et par tips og tricks med på vejen, når der skal pakkes.

5 uundværlige pakketips inden afrejse