Rejseblog fra Paris 

Paris er romantikkens by. Kærlighedens by. Livsnydernes by. Paris er også kendt som byernes  by - og ikke uden grund! For et par år siden besøgte jeg (Christine) Paris sammen med min famile, og vi havde en skøn tur. Det var min første tur til Paris - men det bliver bestemt ikke den sidste. Byen er let at blive forelsket i. Nyd en slentretur i månelysets skær langs Seinen med Eiffeltårnet i baggrunden. Gå på opdagelse i Louvre og oplev det fortryllende Mona Lisa smil. Eller slå jer ned på en fortovscafé i et af Paris' hyggelige kvarterer og se på det lokale liv. Paris overrasker og fortryller hver gang!

Skov Rejser har mange rejser fra Hamborg lufthavn til Paris. Om I er på udkig efter en romantisk rejse for 2 eller en tur for hele familien, så har vi helt sikkert en rejse til jer. Nedenfor kan I søge efter rejser til Paris samt få inspiration til jeres næste ferie til byernes by. 

1. Seværdigheder

Paris byder på et hav af oplevelser inden for kunst, arkitektur, mode og historie. Jeg har udvalgt nogle af mine yndlings seværdigheder, som jeg håber, I kan bruge som inspiration til jeres næste storbyferie til Paris. 

Eiffeltårnet - et must see i Paris 

En tur op i Eiffeltårnet er bestemt et besøg værd, når turen går til Paris. Eiffeltårnet blev opført i forbindelse med verdensudstillingen i Paris i 1889. Tårnet blev opført af den franske ingeniør Gustave Eiffel og var, lige ind til Empire State Building blev bygget i New York i 1931, verdens højeste bygning. Oprindeligt var det planlagt, at Eiffeltårnet kun skulle have stået i 20 år, men Gustave Eiffel fik reddet tårnet i 1909, da han satte en radio- og telegrafantenne på toppen af Eiffeltårnet. Det er vi mange der er glade for den dag i dag. En tur op i Eiffeltårnet kan bestemt ogå anbefales. Vi tog de 1665 trin til toppen, en tur der får pulsen helt i vejret. Anstrengelserne belønnes på toppen med en fantastisk udsigt over Paris. Til de mere magelige er glaselevatoren et godt alternativ,  turen giver til gengæld et sug i maven! 

Notré Dame 

Notré Dame Katedralen ligger smukt langs Seinens bred og er endnu et af Paris' varetegn. Den første sten på katedralen blev lagt i 1163, og katedralen stod først færdig omkring 1345. Notre Dame blev for alvor kendt i hele verden, da Victor Hugo udgav sin roman "Klokkeren fra Notre Dame" i 1831. Og Disneys efterfølgende filmatisering af romanen gjorde bestemt ikke katedralen mindre kendt! Notre Dame er et gotisk mesterværk med overdådig udsmykning, og er bestemt et besøg værd. Dog skal man være opmærksom på, at grundet en brand i 2019, forventes det ikke, at renoveringen er færdig indtil april 2024. 

Rejs fra Hamborg til Paris Notre Dame.webp

En slentretur langs Champs-Elysées 

En gåtur ad den berømte allé, Champs-Elyseées, giver et godt billede af Paris' storhed og historie. Alléen har været centrum for adskillige festligheder og historiske begivenheder, bl.a. afslutningen af Anden Verdenskrig. Også store sportsbegivenheder, som slutspurten i Tour de France, har Champs-Elysées som kulisse. Start ved Triumfbuen og bevæg jer derefter ned af alléen, til I ender ved  den smukke park "Jardin des Tuileries". Herfra kan I bevæge jer videre mod kunstmuseet Louvre. 

Montmatre 

Bydelen Montmatre er helt klart den hyggeligste bydel i Paris efter min mening.  Her er smalle brostensbelagte gader, hyggelige caféer så langt øjet rækker og utallige vintage butikker og kunstgallerier. Montmatre var i 1920'erne kvarteret, hvor berømte kunstnere som Picasso og Van Gogh holdt til. Området var oprindeligt en landsby for sig selv, og bydelen bærer stadig præg af dette. Her er mere roligt end den centrale del af Paris. Her bør I slå jer ned på en bænk og se på lokale og turister bevæge sig forbi. Når I er i Montmatre, bør I også se den smukke Sacré-Couer katedral, som er smukt placeret på toppen af en høj. Herfra kan I nyde en enestående udsigt over Paris.

Rejser til Paris Monmatre flyv fra hamborg.webp

2. Kulinariske oplevelser i Paris

Paris er kendt for sine fremragende cafeér og restauranter. Slå jer ned på en hyggelig fortovscafé med en kop kaffe og en croissant og nyd den særlige stemning i Paris, mens solen kærtegner jeres ansigt og livet passerer forbi. I Paris skal livet nydes i et behageligt tempo.

Prøv en lækker Crêpe 

En klassisk fransk ret, som I må prøve i Paris er en crêpe - en pandekage, som enten fås i en sød eller salt version. De søde dessertpandekager er populære med nutella eller syltetøj, mens de mere salte madpandekager kan fås i et utal af lækre varianter f.eks. med skinke, ost eller laks. Caféen "La Cremé de Paris" laver gode crêpes i mange spændende smagsvarianter. Prøv f.eks. deres populære crêpe med laks og en lækker citron og dild dressing! 

 Paris' bedste falafel 

 "L’As du Fallafel" er stedet, du skal besøge, hvis du vil smage Paris' bedste falafel. Den lille biks er let at spotte på afstand på  gaden "Rue des Rosiers", da der stort set altid er en lang kø ude foran caféens grønne facade. Caféen oser af liv og mennesker fra hele verden, som er kommet hertil for at prøve den berømte falafel. Og I går ikke skuffet herfra. 

Macarons hos Pierre Hermé 

Man kan ikke være i Paris uden at smage de farvestrålende små kager macarons. De fås i et utal af farver og smagsvarianter. Hos den kendte konditor Pierre Hermé fås nogle af de bedste macarons i Paris - ja måske endda i hele verden. Prisen er i den høje ende, men kvaliteten er til gengæld også derefter.  Prøv f.eks. en macaron med pistachio, citron, salty caramel eller cremet chokolade. Glæd jer til en smagsoplevelse udover dem alle! 

Rejser til Paris macarons flyv fra hamborg.webp

Vi håber, at I har ladet jer inspirere af vores rejseguide til Paris. 
Denne blog er skrevet af tidl. support-medlem Christine Andersen. 

4. Fordi du læste artiklen…

 

Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvor rejsen skal gå hen, så kan du klikke på knappen nedenunder.

Blog om Barcelona

Er ferien lige rundt om hjørnet, så kan du få et par tips og tricks med på vejen, når der skal pakkes.

5 uundværlige pakketips inden afrejse