Rejseblog fra Budapest 

Budapest er røget helt til tops på min liste over spændende storbyer i Europa! Sådan lyder min bedømmelse, efter netop at være hjemvendt fra en skøn efterårsferie til byen. Jeg rejste sammen med min kæreste, og det var vores første rejse til Budapest. Vi rejste fra Hamborg lufthavn, og det gik uden problemer. Vi var utrolig heldige med vejret! Vi havde 18-20 grader og strålende solskinsvejr alle dage, og vi rejste i midten af oktober måned. Det gjorde bestemt ikke byen mindre smuk! Budapest er en vidunderlig by med mange spændende seværdigheder. Prisniveauet i byen er forholdsvist lavt, særligt mad og drikke er meget billigt. En middag inkl. drikkevarer for 2 personer kan nemt fås for under 200 kr. 

Vi havde bestilt et 4 stjernet hotel, som lå meget centralt i det jødiske kvarter i byen. På Skovrejser.dk finder I mange gode hoteller i Budapest og til fornuftige priser. 

Rejser til Budapest.webp

1. Lidt historie om Budapest

Ungarns hovedstad Budapest blev først grundlagt som én samlet storby i år 1873. Tidligere var Buda og Pest to separate byer adskilt af Donaufloden. I 1849 blev Kædebroen bygget, som var den første af de i alt 8 broer, som i dag forbinder de to bydele. Buda og Pest fremgår stadig som forskellige bydele med hver deres karakteristika og byggestil.  

2. Buda

Fra Buda kan man nyde en fantastisk udsigt over Donau og Pest-siden. Buda er højere placeret end Pest, hvilket giver en flot panorama-udsigt over byen. Buda-siden er mere rolig end den pulserende Pest, og så er bydelen præget af flotte historiske bygninger som Kongeslottet og Fiskerbastionen. 

 

Kongeslottet 

Det smukke kongeslot langs Donaus bred blev bygget i 1200-tallet. Særligt om aftenen, når slottet er fuldt oplyst, er det et fantastisk syn. Slottet rummer i dag det ungarnske Nationalgalleri og Budapests historiske museum. Vi nøjedes dog med at se slottet udefra. Fra gårdspladen foran slottet kan man nyde en smuk udsigt over Donau og parlamentsbygningen på Pest-siden. 

Rejser til Budapest kongeslottet.webp

Panorama udsigt fra Gellért bjerget 

Udsigten fra Gellért bjerget fås ikke bedre. Højen troner 200 m. over Donau. Toppen kan nås på en halv times gåtur. På toppen ses Befrielsesmonumentet og Citadellet, som begge er på UNESCO's verdenskulturarvliste. 

Fiskerbastionen 

Endnu en seværdighed på Buda-siden, som du ikke må gå glip af på din rejse til Budapest. Fæstningsværket blev bygget som ren show off og udsigtsterrasse og er som taget ud af en eventyrbog. Fiskerbastionen ligner til forveksling et kæmpe sandslot. Tag jer tid til nyde udsigten over Donau, kædebroen og parlamentsbygningen. 

Borgkvarteret 

Det gamle borgkvarter bag kongeslottet og Fiskerbastionen er et af de mest charmerende områder i Budapest. Tag jer god tid her, området føles som en tidslomme,  hvor livet går sin stille gang i sammenligning med det pulserende Pest. Kvarteret indbyder til gåture i de brostensbelagte smalle gader med charmerende middelalderhuse. 

3. Pest

 

Parlamentsbygningen 

Ungarns Parlamentsbygning er en af de flotteste parlamentsbygninger i verden. Særligt om aftenen, hvor bygningen er oplyst og spejler sig i Donas bred, er synet nærmest som taget ud af et eventyr. Parlamentsbygningen er Ungarns største bygning med ikke mindre end 692 rum og 88 statuer af historiske personer.  Bygningen er et must-see i Budapest. 

Rejser til Budapest parlamentbygningen.webp

 Det jødiske kvarter 

Vi boede i det jødiske kvarter, som er et hyggeligt og hipt kvarter med trendy caféer, restauranter og barer på hvert et gadehjørne.  Kvarteret bærer dog på en dyster historie. Jøder levede her i ghettoer under frygtelige forhold under 2. verdenskrig. 

I dag er det jødiske kvarter et af Budapests mest hippe områder. Kvarteret er bl.a. kendt for de såkaldte Ruin bars, som er farvestrålende og fantasifyldt indrettede barer. Den ældste og mest kendte Ruin bar er Szimpla Kert. Området er også kendt for Den store jødiske Synagoge. 

 

4. Gullasch og Gourmet

Budapest har et væld af gode spisesteder. Prisniveauet i byen er lavt sammenlignet med mange andre europæiske hovedstader.  Mange benytter derfor lejligheden til at tage på Michelin Restaurant, som kan opleves for rimelige priser. 

Og selvfølgelig skal man smage ungarns nationalret, Gullash, mens man er i Budapest! 

Hungarikum Bisztro 

 Hungarikum Bisztro er en hyggelig lille bistro med velsmagende lokale ungarnske retter.  Stedet er hyggeligt indrettet med rød-og hvidternede due på bordene. Vi fik en lækker gullash suppe, som bestemt kan anbefales. Personalet er venlige og smilende, og man føler sig alt i alt godt tilpas i denne lille bistro. 

New York Café 

Budapest er kendt for sine fremragende cafeér med et stort udvalg af kaffe og kager. New York Café er kendt som den smukkeste café i verden, og stedet lever i den grad op til sit navn. Da vi trådte indenfor, blev vi overvældet af caféens overdådige indretning med lysekroner i loftet og smukke indretningsdetaljer. Man får følelsen af at være til teselskab på et fornemt palads. Her serveres lækre og flot dekorerede kager. Deres chokolademenu med varm kakao og chokolade kage kan varmt anbefales! 

Toltö - gourmet hotdogs 

Hvis I ligesom os ELSKER gourmet hotdogs, hvor der er kredset for alle detaljer, så er denne lille biks et must på jeres næste rejse til Budapest. Toltö ligger i det jødiske kvarter og serverer fremragende hotdogs i mange smagsvarianter. 

 

5. De varme kilder

Budapest er det perfekte rejsemål, hvis I ønsker en afslappende ferie i forkælelsens tegn. Budapest er kendt som Europas wellness hovedstad. Alene i Budapest området er der 115 varme kilder, som leverer vand til byens utallige termiske bade. De mest kendte er Gellert Spa og Széchenyi Thermal  Bath. Vi besøgte Gellert Spa, som er det ældste kurbad i byen. Gellert Spa er utroligt smukt indrettet med farverige mosaikklinker. 

Rejser til Budapest de varme kilder.webp 

6. Søg efter billige rejser til Budapest

Søg efter den billigste rejse til Budapest blandt mere end 80 tyske rejsebureauer med afrejse fra Hamborg Lufthavn. Spar 40%. Udfyld nedenstående formular og få overblikket:

 

7. Fordi du læste artiklen…

 

Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvor rejsen skal gå hen, så kan du klikke på knappen nedenunder.

Blog om Menorca

Er ferien lige rundt om hjørnet, så kan du få et par tips og tricks med på vejen, når der skal pakkes.

5 uundværlige pakketips inden afrejse