Grunde til at vende tilbage til Istanbul 

Istanbul hagia sophia rejs fra hamborg.webp

 

1. Kære læsere

De mange grunde til at vende tilbage til Istanbul.

Det kan være dyrt at rejse, men det behøver det ikke at være. Skov Rejser anbefaler jer nemlig den tidligere osmanniske storby, hvor I kan opleve en dejlig, stor og smuk by i Tyrkiet uden at det skal koste jer ufattelig meget. Her kan I læse om grunde til at vende tilbage til en mindeværdig tur til Istanbul som indehaver Tyrkiets mange eventyrer.  Vores anbefalinger vedrører gratis oplevelser for dig og din familie. Hvis I er til en rejse med kulturoplevelser, bør I købe en Billig Rejse til Tyrkiet, og få gode oplevelser.

 

2. Tag på en gratis tour

Istanbul er en stor by med meget tæt befolkning, det er derfor en god idé at tale med hotelpersonalet om den nemmeste måde at komme rundt i byen på. Men i hvert fald er befolkningen i Tyrkiet meget imødekommende, gæstfrie og åbne i tilfælde af at I skal spørge om vej. Der er mange flersprogede lokale, der kan guide jer frem til de flotte turistattraktioner i den charmerende by Istanbul. Bestil derfor jeres Billige Rejse med eventuelt All Inclusive og få en fed kulturel oplevelse. 

Istanbul skyline rejs fra hamborg.webp

I har mulighed for at se den berømte Old Books Shop, hvor I kan se gamle islamiske kalligrafier. Derefter kan I besøge Hagia Sophia, som oprindeligt var en byzantinsk katedral, som efterfølgende er blevet en smuk og vidunderlig moské, men nu er et offentligt museum.

 

3. Farvestrålende Cihangir-kvarter

Hvis I derimod er til frankofil-arkitekturen og vil have timerne til at gå, bør I opleve Cihangir, som ligger i centrum af Beyoğlu-området. I dette kvarter vil I se den mere unge og tjekkede befolkning side om side med Istanbuls mere traditionelle og troende indbyggere. Dette vil skabe et mere unikt og oplevelsesværdigt gadebillede for jer. I vil se mange gademusikere og mange farvestrålende boliger, som adskiller sig fra Sultanahmet-kvarteret, som grænser lige op til den nyere bydel i Istanbul. Selvom rejserne er billige, kan de også være rige på oplevelser.

Cihangir Istanbul rejs fra hamborg.webp 

4. Se krydderi-Bazaren

Istanbul er en by med mange forskellige bazarer og fantastiske markeder, som man kan bruge mange timer på at se. Men en favorit bazar er klart Den Egyptiske Bazar i Eminönü-området, hvilket har fundet sted i knap 400 år. Når I går ned igennem bazaren og ser de mange farverige afdelinger, vil I kunne dufte de forskellige krydderier fra flere dele af verden, hvilket er med til at afspejle Istanbuls etniske mangesidighed.

Hvis dagen ikke skal ende hurtigt for jer, kan vi anbefale jer at tage over Galata-broen til Beyoğlus’ omtalte gade ved navn Ístiklal. Disse gader har dyre butikker og elegante bygninger, som ofte er kendt som Istanbuls hjerte. Her er der mange mennesker der gerne vil smage den lokale snackburger og derefter få sig en god drink og kigge på den lange blomsterpassage, også kaldet Çiçek Pasajı.

den egyptiske bazar istanbul rejs fra hamborg.webp

 

5. Galata-broens anden side

Galata-broen blev bygget i 1994 og symboliserer over 16 århundredes byzantinske samt tyrkiske historier, som kompenserer for fire andre broer, der engang befandt sig over kanalen, som kaldes Det Gyldne Horn. Der er flere måder at krydse broen, enten ved sporvogn, bil eller ved en gåtur. Dog kan gåturen godt tage tid, da broen er omkring 490 meter lang. Men ved at gå over broen vil I få følelsen af hverdagslivet i Istanbul, I vil have mulighed for at stoppe op og se de lokale fiskere, I vil kunne spille backgammon med de glade tyrkiske lokale eller have muligheden for at gå ned til markedspladsen lige under broen. Ved at gå over broen, har I også muligheden for at opleve den smukke udsigt over Istanbuls by. Book derfor Jeres Billige Rejse og nyd turen og en god oplevelse I altid vil kunne tage med jer.

Galatabroen istanbul rejs fra hamborg.webp

 

6. Den Nye Moské

Når I når enden af Galata-broen vil I finde Yeni Cami, også kendt som Istanbuls Nye Moské. Navnet er muligvis ikke helt up-to-date da moskéen stammer fra 1597, hvilket faktisk gør den til en af de ældste moskéer i Istanbul. I denne moské vil I opleve noget helt andet. I moskéen vil I opleve en stilhed der er utrolig, i forhold til den tætbefolkede by udenfor murene. Moskéen er lavet af rent marmor samt guldsøjler og er ydermere udsmykket med Íznik-fliser som stammer fra det 17. århundrede i grøn, hvid og blå. Byen Istanbul har en rigtig smuk arkitektur, men det overgår ikke moskéen, da Yeni Camis vil overstråle alle andre bygninger i byen. Med Billige Rejser har I mulighed for at opleve et af Tyrkiets vidundere.

den nye moské istanbul rejs fra hamborg.webp

 

7. Museumsbesøg

Med jeres Billige Rejse kan I opleve mere end kun Istanbuls flotte gader og smukke moskéer, da byen også er beriget med mange forskellige museer og gallerier. Et af de bedste museer der er besøget værd er Pera Museum. Det åbnede i 2005 og har sidenhen haft en stor succes med, at fremvise Istanbuls historie samt byens mange rige kulturelle arv gennem deres udstillinger. Nogle af udstillingerne er for eksempel Orientalist Paintings, Anatolian Weights and Measures og Kütahya Tiles and ceramics. Pera Museet er et museum med flere etager med gallerier, hvor I også vil kunne se nogle midlertidige udstillinger af internationale mestre som Picasso. Normalt koster det 15 Lira at komme ind, men hvis I venter med museumsbesøget til fredag aften, er der gratis adgang.

Hvis gamle og kulturelle udstillinger ikke er nok for jer, er der altid mulighed for at blive klogere på Istanbuls økonomiske udvikling samt forskellige arkitektoniske stilarter. Dette er ved at aflægge et besøg på de to Salt-centre som ligger i Beyoğlu og Galata. Disse to steder indeholder blandt andet forskningscentre, biografer og kunstudstillinger, hvor der befinder sig provokerende politisk kunst, med helt gratis adgang.

pera museet i istanbul charterrejse fra hamborg.webp

 

8. Sol på Prinseøerne

Billige Rejser giver jer ikke kun kulturoplevelser og en konstant travlhed i byen, men også chancen for at du og din familie kan tage på en Charterrejse til en af de ni Prinseøer, som også er kendt som Adalar. Øerne findes ca. 20 km sydøst fra byen i Marmara-havet. Den ø der er mest populær og eftertragtet hedder Heybeliada (Sadeltaske-øen). Øen har fine sandstrande og har en smuk natur med bjergrige landskaber og er lidt af et hiking-paradis for de mere aktive typer. Denne ø er for de rejsetyper der elsker at opleve til fods. Der er også andre måder at komme rundt på øen på, for eksempel via hestevogn, da det er at alt biltransport ikke er tilladt.

I har helt frit mulighed for at udforske hele øen. Dog koster det 6 Euro at tage færgen der sejler ud til/fra øen døgnet rundt. Udflugten er desværre ikke gratis, men prisen er overkommenlig og er alle pengene værd.

prinseøerne istanbul charterrejse fra hamborg.webp

 

9. Ortaköy

Efter en lang dag med udflugter på museer og øer, længdes I muligvis efter at komme tilbage til Istanbuls liv med fest og farver. Hvis dette er tilfældet, skal I opleve Ortaköy. Om dagen er området fyldt med mennesker der holder af Ortaköy Moskéen og diverse kunstnere der forsøger, at sælge deres værker på markederne. Men om aften er livet helt anderledes, da det er at natklubberne kommer til syne, heriblandt den verdensberømte Anjelique, som lokker med gratis éntre. Og for dem som ikke er til byturene, så har Ortaköy også andet at byde på om aftenen, nemlig en smuk gåtur om aftenen. I kan her nyde brisen fra Marmara-havet og se byens afspejling i vandet. Det er en fantastisk gratis afslutning på en lang og Billig Rejse til Istanbul.

ortaköy istanbul rejs fra hamborg.webp

10. Hotel forslag 

Herunder har vi foreslået 3 hoteller hvor i nemt kan gå på opdagelse i den romantiske del af Istanbul. Disse hoteller er udvalgt på baggrund af deres placering, hvad de byder på i forhold til en romantisk overnatning med central beliggenhed i forhold til de store seværdigheder, til en fordelagtig pris. 

1. Ajwa Hotel Sultanahmet, Istanbul, Tyrkiet.

Med dets centrale placering i Sultan Ahmet distriktet på Istanbuls vestlige side, kan i se frem til at være i gå afstand til flere af de helt store seværdigheder. I kan let komme til Hagia Sophia, den blå moske  eller gå på shopping i den gamle stor bazar. Hotellets værelser er indrettet i Osmannisk stil og indbyder til eventyrlige nætter, og i samme stil har de spa og welness samt tyrkisk bad, også kaldet hammam. 

  Læs mere om Ajwa Hotel Sultanahmet, Istanbul, Tyrkiet

2. Occidental Taksim, Istanbul, Tyrkiet.

Occidental Taksim ligger ved den historiske og pulserende Taksim plads i den vestlige del af Istanbul.  Udover at Taksim pladsen i sig selv er et symbol på den tyrkiske republik, finder i nem adgang til mange spændende shopping muligheder omkring pladsen. Her er mulighed for at forkæle jeres sanser med tyrkiske delikatesser, flotte klæder, og smykker til ham eller hende, eller forsvinde ind i den flotte blomsterpassage. Hotellet i sig selv byder på comfortable værelser,  med for spa og welness samt hammam, til at forkæle jer.

  Læs mere om Occidental Taksim, Istanbul, Tyrkiet

3. Delita City Hotel, Istanbul, Tyrkiet.

Dette hotel ligger længere væk fra de store seværdigheder i byen, men hvad hotellet ikke har i sin beliggenhed, gør de op for i deres pris. Herfra kan i nå til de fleste seværdigheder på omtrent et kvarters transport med det offentlige.  Her finder i comfortable værelser, og de har dertil kosmetiske produkter som følger med, hvis det skulle have jeres interesse. Der gode muligheder for at finde mad og gå på opdagelse omkring hotellet.

  Læs mere om Delita City Hotel, Istanbul, Tyrkiet

 

 

11. Søg rejsen til Istanbul her

Er I er til fede ferier, hvor I kan lære en masse og blive rigere på oplevelser, så skal I ikke vente til sidste øjeblik med at booke rejsen. Book derimod Billige Rejser i god tid, så hele familien eller alle vennerne kan have noget at glæde sig til.

Kig eventuelt også med under vores andre rejser under inspiration. Du kan også selv søge i nedenstående  formular på lige præcis dén rejse du eller I ønsker:
 

 

12. Fordi du læste artiklen…

 

Hvis du endnu ikke har bestilt en rejse, så kan du gøre det ved at klikke på knappen nedenunder.

Søg billige tilbud på charterrejser

Er ferien lige rundt om hjørnet, så kan du få et par tips og tricks med på vejen, når der skal pakkes.

5 uundværlige pakketips inden afrejse