Tilbage til alle blogs

Intro til vandre- og cykelferie på det ALTID behagelige Mallorca

Overvejer du en vandre eller cykelferie, eller blot at indtænke det som en sund aktivitet på din ferie?

Vi har samlet en artikel der kan give lidt inspiration til dig, vi har valgt at tage udgangspunkt i Mallorca, da øen igennem flere år blevet kåret til årets bedst cykel og vandre destination i Europa, og det er ikke uden en god grund! 
Af alle rejser til Mallorca anslås det at hele 25% af dem er dedikeret til vandre og cykelferier. 800.000 besøgende er hvert år med sikkerhed på øen på cykelferie. Og det giver faktisk god mening fordi, cykling og  vandring specielt, har vist sig at have en afstressende effekt på sindet, og være utroligt sund for kroppen. 
250.000 tusinde danskere besøger Mallorca hvert år, og øen ligger kun 2 timers flyvning fra Hamborg lufthavn af.

Nyd  billedet nedenfor af Mallorca fra vandsiden med udsigt mod Cap De Formentor, inden du læser videre i en interaktiv blogpost om cykling og vandring på Mallorca <3

Mallorca vandre .png

Vandring og cykling er året rundt på Mallorca 

... Men de bedste tidspunkter at besøge øen i forbindelse med disse aktiviteter er uden for højsæsonen. Det største plus ved at besøge Mallorca i skuldresæsonerne og i vinterhalvåret er, at mængden af turisme er faldet drastisk. Uden for højsæsonen  har man ikke landevejene helt for sig selv, men det gør faktisk ikke noget. Fordi at fællesskabet nævnes af gæster som værende det næstbedste ved Mallorca efter omgivelserne. 

På Mallorca bliver der sjældent under 15 grader celcius og badevandstemperaturen er også tilfredsstillende det meste af året rundt.


Serra De Trumantana bjergene

Øens ubestridte perler ligger i bjergkæden der strækker sig over øens nordlige kyst. Mallorca opstod i tidernes morgen som et resultat af at den Afrikanske kontinental plade pressede sig op mod den Europæiske, og den nordlige bjergkæde er ligesom Alperne et naturfænomen som resultat af kontinenternes konstante bevægelser. 

Bjergkæden strækker sig 90 kilometer i længden henover øens nordlige kyster. Den byder både på dybe traumatiserende kløfter og smukke bjergtinder. 11 af dets bjergtoppe rager over 1000 meter op i luften, og højdespringer tinden er Puig De Major på 1445 meter. Bjergkæden adskiller sig klimatisk fra de lavere dele af øen i og med at bjergene modtager langt større mængder nedbør. Dette har gjort at der er opstået meget frugtbare dale, f.eks. findes der i området nær Sollér, mange citron og og appelsin træs plantager. På de terraserede skråniner ved Estellencs, Vlldemossa og Deiá dyrkes der solmodne tomater, bønner og vin. 
 

Vandring i Serra De Trumantana bjergene 

static1.seemallorca.com_image_uploader_photos_26_large_about-walking-in-mallorca.jpg

Vandringsruterne indbyder til alle typer af vandring og også klatring. Der er noget for både de øvede og de mere erfarne treckere. Mange vandrere beskriver bjergenes natur og udsigtpunkter som meget forskelligartede, men altid smukke og scenariske. Indimellem de mange toppe gemmer der sig små idylliske landsbyer og havnebyer, hvor det oftest er muligt at få serveret tapas og et glas Sangria. 

Den rute vi anbefaler hedder "The Dry Stone Route" eller GR221. Den strækker sig over hele bjergkæden og er den officielle vandrerute fra Mallorcas turisme kontor. 

Vi på Skov rejser ville aldrig anbefale vores rejsende at kaste sig ud i et benbrækkende bjerg eventyr, vi uden at man gør sig nogle små men velovervejede forberedelser hjemmefra. 
 

Cykling i Serra De Trumantana bjergene 

Trumantana bjergene byder i sammenspil med resten af øen, på cykelferie i verdensklasse. Vejene er i rigtigt god stand og snor sig opad som i de Franske alper, den eneste forskel her er at alle kan være med, både helt uerfarne og professionelle. Mange professionelle cykelhold vælger Mallorca til, når der skal afholdes træningslejre, fordi at øens hoteller har faciliteterne der understøtter det og at træning der fås på øen er virkelig effektiv. 

Cykling på Mallorca's landeveje 

Udover at tilbyde bjergbestigning for selv de mindste i familien,  byder øen lavland også helt exceptionelle gode forhold når det kommer til landevejscykling. Det gode ved Mallorca størrelse er at man kan komme hele øen rundt på en uge. 

Øen har generelt set været rigtigt professionel i sit arbejde med at tilbyde gode forhold for cyklister af alle typer. Det har dog ikke altid været sådan, men Mallorca er bare på alle måder en fantastisk destination for dem der har cykler og vandring i tankerne.

 


Afsluttende ord om Mallorca...

Der tilbydes både cykelleje til dem med smalle hjul, brede hjul og almindelige dæk der blot er til behagelig sightseeing fra sadlen. Øens hovedstad er hjemsted for små 400.000 mennesker og sammen med de små landsbyer på øen fuldender de ferie oplevelsen man får når man besøger Mallorca. 
Øen er optimeret til velvære og den perfekte ferie igennem dets virkeigt erfarne turisme produkt og dets mange gode hoteller og resorts, har man for sig selv uden for sæsonen. 

Mallorca byder på utroligt mange muligheder, flere end hvad vi kan nævne, og der er vidst ikke andet tilbage at sige end du må...
 

Have en fantastisk ferie via Skov rejser - vi ønsker dig gode ben på din ferie :) 

Vi håber, at I har ladet jer inspirere af vores blog om Mallorca. 
Denne blog er skrevet af vores virksomhedspraktikant Michael Ibsen. 

 

Fun facts: Vidste du, at …

At i 70'erne opstod ordet "Grisefester" og var synonym med dansker ferie på Mallorca. 

Dengang tog rejsen til Mallorca over 24 timer, og ferien varede oftest i et par måneder. 

I dag er grisefesterne for længst uddøde, men øen bærer stadig præg af den store danske tilstedeværelse, og mange lokaler tilbydder danske retter fra dengang. 

 

Søg efter gode hoteller på Mallorca

Søg efter den billigste charterrejse blandt mere end 80 tyske rejsebureauer med afrejse fra Hamborg Lufthavn. Spar op til 40%. Udfyld nedenstående formular og få overblikket.
 

8. Fordi du læste artiklen…

 

Søger du mere information om Mallorca så kan du læse mere her: 
 

Mere info om Mallorca

Er ferien lige rundt om hjørnet, så kan du få et par tips og tricks med på vejen, når der skal pakkes.

5 uundværlige pakketips inden afrejse

 

 Tilbage til alle blogs