Tilbage til alle blogs

Vandparker og badeland på Skov destinationer

 

DUBAI WATER PARK.jpg

 Af Michael Ibsen  19. Juni 2019 - Læsetid 3 min. 
 

Charterrejsende har en tendens til at gerne ville benytte ferien til, at opholde sig i pool områder og generelt nyde de behagelige pool og hav temperaturer, hvorfor mange vælger at besøge vandparker og badeland i løbet af deres ophold.  Derfor har fleste af verdens populære charter destinationer også, eksotiske badeland og hæsblæsende vandparker. En hel dag ved disse parker kan køre selv de mest energi fyldte individer trætte. 

Vi gennemgår her nogle af de eksotiske vandland og parker der ligger rundt om i verden og ser hvilke der gør det bedst for pengene.  

 

Ukendt energi forbrænder

De fleste husker nok hvordan trætheden melder sig når man kommer hjem fra en hel dag ved stranden. I vandland er formålet at have det så sjovt som muligt med rutjsebaner og badning. Som med så mange andre ting, så ligger man ikke mærke til hvor meget energi man bruger når man har det sjovt. Det kaldes noget så ordinært som Eskapisme, ordet stammer fra ordet escape, og man flytter således fokus væk fra hverdagen og ind i et mentalt sweet spot, hvor man glemmer hverdagens problemer.  

Vand er en god afleder af kropsvarme, og selv om man er i et tropisk klima er kroppen stadig sat på arbejde, fordi temperaturerne skal reguleres ved mange skift i løbet af dagen. Man går og løber meget når man er i badeland (det er svært at lade være). Kunne man måle hvor mange km ens børn har tilbagelagt på sådan en dag, ville man blive overrasket.  Dertil kommer at man jo også skal flere etager op for at kunne tage rutsjebanerne, og på vej ned bliver hjernen stimuleret, og kroppen bliver oversvømmet af adrenalin og dopaminer. 

Et besøg i en vandpark eller udendørs tropisk badeland, forbrænder langt mere energi end man har fået indenbords, og kroppen er træt og hovedet udkørt af alle de mange indtryk og rutsjeture. 

 

 

Unik og luksuriøs oplevelse 

Aquaventure Waterpark, Atlantis Hotel, the Palm Dubai

DUBAI VANDLAND.JPG

- Alt i Dubai er stort - dette vandland er med sine mange oplevelser ingen undtagelse. Og som billedet indikere, er det et land.

Beliggende på et af bladende i den menneskeskabte palme 'Palmen', ligger dette unikke og vandland.  Udover at være synligt fra den internationale rumstation, fylder vandlandet hele 17 hektarer.
Disse 17 hektar er propfyldt med sjove rutjsebaner, floder og andre medrivende oplevelser. 

Det er Dubais største akvarium med over 65.000 havdyr,og karismatiske delfiner i Dolphin Bay. Parken har over 30 forskellige vandrutsjebaner og 2,3 km forbundne floder man kan dase rundt på hele dagen.  Der er en 500 meter privat kystlinje man kan lave aktiviteter på. 15 forskellige spisesteder der hver tilbyder forskellige og lækre tilbud.  For dem der er under 1,2 meter i højden, er der to store områder kaldet 'Splashers Mountain og Splashers Island.  

Stedet er så stort at det kræver mere end én dag at få den fulde oplevelse.
Booker man online og 24 timer i forvejen, sparer man op til 20% på prisen. Vil man gerne besøge stedet mere end én gang har de gode tilvalgsmuligheder i form af dagspas.

Pris for et Premium Dagspas: 475 AED Dollars (United Arab Emirates Dollars) 
Det er lige omkring 105 Amerikanske dollars, eller 693,93 DKK
Prisen er pr. person.
Åbningstider: Året rundt

Bestil rejse her: 

Headerbillede_Billige-rejser.jpg

 

Storhed på de Gran Canarieske øer 

Siam Park - Tenerife, Gran Canaria

 

Puedes Hablar Espaniol? Ingen problem, den her park er en international perle midt i ø paradiset.
Parken er blevet kåret til Europas bedste vandpark for femte år i træk, og det er ikke uden en rigtigt god grund.

Stedet er optimeret til, at give en verdensklasses oplevelse inden for vandpark kategorien. Ser man bort fra at de Gran Canariske øer er omkranset af fantastiske strande med vulkanske klipper til alle sider, så er her det næstbedste inden for vand kategorien. Udover at vandparken ligger i det bedste klima man forestiller sig muligt, har parken 31 individuelle attraktioner man kan besøge, fordelt i kategorierne, Family, Relax og Adrenaline

 

Åbningstider: Året rundt 
Pris: 
Voksne: £34
Børn:  £23

Vi har udvalgt tre attraktioner  i Parken som vi og parken selv mener har størst oplevelsesværdi:

Adrenaline - Tower Of Power

Denne vandrutjsebane har en høje på 28 meter og der opnåes hurtigt en top hastighed på 80 km/t. Suset afsltuttes med en wow effekt hvor man glider igennem en enormt akvarium som er fyldt med hajer og Stingrays. 

 

Family - The Lost City

Attraktion er perfekt til nyudklækkede børnefamilier på tenerife, i og med at stedet er det eneste på hele øen, der har en pool til babyer.  'The Lost City' har mange tårne, broer, net, vandkaskader og hele femten vandrutjsebaner. 

 

Relax - Siam Beach og Mai Thai River

Siam Beach, stranden med det hvideste og det klareste sand som de Canariske øer har at byde på.  Stranden er ikke naturskabt, men ekslusiv kun til parkens gæster, og giver et specielt sted at slappe af, samtidig med at man kan gå direkte ud i en stor og fantastisk  pool. 

Mai Thai River, er en flod på 1km, der snor sig stille og roligt igennem parken og tilbyder gæsterne at opleve parken fra vandsiden i en badering. Nogle steder går det hurtigt og andre langsomt, vanddybden bliver aldrig mere end 1,1 meter. Som en afslutter på oplevelsen har området også et område specielt designet som et afslapningsområde. 
 

Ta' en underholdende og innovativ 360 graders drone tour af parken fra luften, inde på parkens egen hjemmeside her:

 

 

Favorabel Tyrkisk placering

Avsallar, Tyrkiet.

waterpark3.jpg

Holder du ferie i Tyrkiet i år? Helt perfekt placeret imellem Alanya og Antalya,  ligger Water Planet, det største badeland i Avsallar. Her er der er massere af sjov og spænding for alle aldre. Når man har købt indgangs billetten skal man  ikke tænke på mere. Billetten inkludere nemlig transport tur-retur fra ens hotel, man bliver ved køb af billetten bedt om at vælge hvor man ønsker at blive afhentet samt et tidspunkt. Afbestilling er iøvrigt gratis. 

I vandlandet kan man starte med at nyde udsigten udover havet, eller springe direkte ud og prøve parkens 24 vandrutsjebaner. For de lidt mere adrenalin søgende er der bungee jump, en 300 meter lang raftingbane, bassin med mekanisk generede bølger. Derudover er der sjove skumfester

Pris pr. person £30 euro. Dette beløb er inklusiv:
Pick & drop-back Service
All Equipments
Safe Box
Entrance Fee to Water Planet Waterpark
Full Insurance
English Guide
Drinks
Lunch
Ice Cream  

PLUS: Parken giver god værdi for pengene

 MINUS: Parken har en kapacitet på 2000 om dagen - og den bliver nemt nået. 

Forholdsregler når man besøger et vandland 

Ét - vælg passende tøj til dagen! Du er i et tropisk badeland, i stærk sol det meste af dagen. Derfor vælger mange at have letsiddende tøj på, der skærmer mod sydens stærke sol. Det kan sagtens også indebærer en solhat, et par bade sko eller sandaler. 

To - Brug solcreme! Sørg for at dig og dine medrejsende har solcreme på. Gerne en type der er vandfast eller en som trænger ind i huden ved påføring. Vandoverflade reflektere og spreder solens stråler i alle retninger, derfor er det vigtigt at man dækker alle steder på kroppen - det er ikke rart at være solskoldet inde i hånden. 

Tre - Husk vand! Det kan faktisk være farligt at gå for længe uden vand. I et tropisk badeland i 30 graders varme, sættes der fart mod kroppens grænse. Når man bevæger sig meget i et vandland og har det rigtigt sjovt, mærker man oftest ikke hovedpinen komme snigende, inden det er for sent. 

I værste fald, kan man få alvorlige solskoldninger der ødelægger resten af ferien. Og man kan besvime som et resultat af vandmangel, og faktisk drukne i poolen, skulle man være uheldig. 

 

Tak for du læste med. 

 

Fordi du læste artiklen…

 

Søger du mere information om aktiviteter på ferien? så kan du læse mere her: 
 

Mere info om aktive ferier

Er ferien lige rundt om hjørnet, så kan du få et par tips og tricks med på vejen, når der skal pakkes.

5 uundværlige pakketips inden afrejse

 

 Tilbage til alle blogs