Rejseblog fra Portugal

Som nabo til Spanien, fylder Portugal ikke meget på verdenskortet. Men der er god grund til at booke en rejse til dette land alligevel. Portugal grænser op til Atlanterhavet og ud for kysten ligger øgrupperne Madeira og Azoerne. Især Madeira er kendt for at have en flot natur, hvorfor mange turister vælger at valgfarte til for at vandre. Når du bestiller en rejse til Portugal fra Hamborg, er det oplagte valgt at booke direkte til Lissabon, som er hovedstaden i Portugal. Her går der både busser (Aerobus) og taxaer direkte ind til centrum. Og hvis turen skal gå længere ned i landet for at opleve mere af Algarvekysten, går der både tog og busser, hvor busselskabet hedder Rede-Expressos. Denne rejseblog vil netop handle om Algarvekysten og de muligheder der er for en aktiv ferie, hvis man vælger at rejse ned langs kysten. Her er der flade sandstrande men også  forskellige klipper alt efter, hvilken strand man vælger at besøge. 

Charterrejser til Portugal .webp

1. Portugal – den perfekte destination, hvis du ønsker en aktiv ferie

Hvis det er en aktiv ferie, man gerne vil på, er der forskellige byer ned langs kysten, som er oplagte valg. Denne rejseblog fortæller en beretning fra Lagos, som ligger syd for Lissabon. Det er nemt at komme til Lagos med både bus og tog, hvor rejsetiden er 4 timer. Lagos er for mange ukendt og ofte overset. Dette er en skam, da byen oser af charme og lokale seværdigheder. Især er Lagos charmerende da det er en mindre havneby og derfor ligger lige ud til Algarvekysten. Derfor får du både by og vand samlet på ét sted. Netop det faktum, at Lagos er en havneby er det, som åbner op for muligheden for en aktiv ferie.

Charterrejser til Portugal strand.webp

Benyt dig af kajakker og paddlesurf 

Det er meget nemt at få tiden til at gå i Lagos. Kort fra centrum, kan man komme til forskellige strande, som ligger i gåafstand. Her er der mulighed for at leje kajakker og udstyr til paddelsurf. Kajakker kan lejes enten med en instruktør, som guider dig igennem forskellige grotter og klippeformationer, eller på egen hånd, hvor du kan sejle ud og komme på opdagelse langs kysten. Kajakkerne er meget brugervenlige og bredere end almindelige kajakker, hvorfor alle, uanset højde og drøjde, nemt kan gøre brug af disse.

Paddlesurf kan du leje mange af de samme steder, som også tilbyder muligheden for sejlture i kajakker. Paddlesurf (ofte kendt under forkortelsen SUP) er en af de mere moderne aktivitetsformer, som er ved at vinde indpas rigtig mange steder. Paddlesurf foregår på brede surfboards, som er lavet til formålet, og med sig på turen har man en pagaj, som både sætter fart på boardet – men også anvendes til at holde balancen. Både kajakker og paddlesurf er nemme aktivitetsformer at komme i gang med. Også uden tidligere erfaring. 

Aktiviteter for de modige, der rejser til Portugal  

Som en af de mest populære (vand)aktiviteter i Portugal, finder du surfing. I Lagos ligger der rigtig mange surfskoler, som tilbyder dig at komme i gang med at surfe. Et meget anbefalelsesværdigt sted er ”The Surf Experience”, som drives af to tidligere surfere fra England – begge ved navn Toby. ”The Surf Experience” ligger meget centralt i Lagos og de kører mod strandene alle ugens dage. Hvis man kommer fra Lissabon og vil overnatte i Lagos, er der også mulighed for at overnatte på ”The Surf Experience”, hvor husmor Rachel sørger for indkvartering og helt fantastisk, sund mad. En dag med surfing foregår meget lavpraktisk med afgang fra ”The Surf Experience” tidligt om morgenen. Den første truck kører klokken 9.15 og den sidste 9.45. Herfra går det i rigtig surferstil ud af landevejen. Ofte er turene på maksimum en halv time, da det tager lidt tid at komme til de gode strande, hvor bølgerne er egnet til surfing. Dagen er delt op i to sessioner, hvor første session går med instruktioner og opvarmning. Der er altid instruktører på stranden og i vandet, så alt foregår efter de rigtige sikkerhedsforhold. Med en frokostpause midt på dagen, hvor Rachel har sørget for god mad og tid til at slikke sol, hopper man i vandet igen et par timer efter for at få de sidste bølger med. Slutteligt kører man samlet tilbage til Lagos og er frit stillet resten af dagen. Som en anden mulighed er der også gode muligheder for at Kitesurfe i Lagos. Dette foregår dog ikke ved Algarvekysten, men tættere på de lokale strande i Lagos. Her bliver man sejlet i båd ud til mere private strande eller en Lagune, hvor vindforholdene  er egnede. Ved Kitesurfing er det netop vigtigt at der er vind – og omvendt ikke særlig mange bølger, da det gør det væsentligt sværere at stå på Kiteboardet.       

Charterrejser til Portugal surfer.webp

Kitesurfing eller almindelig surfing?

Den største fællesnævner for Kitesurfing og alminelig surfing er at man står på et board. Derudover er der stor forskel på de to aktivitetsformer. I Lagos er de forskellige surfudbydere vant til at modtage turister, hvoraf der altid er plads til begyndere. Men det kan være nemmere at komme i gang med at surfe, da du her kun skal koncentrere dig om at komme op på et board. Et board, som endda er rigeligt bredt og egnet til begyndere. Vælger du derimod at Kitesurfe, skal du være forberedt på, at der er to ting at koncentrere sig om: Et kiteboard på dine fødder og en Kite i luften, som fungerer som en drage der fanger vinden og giver fart. Inden du vælger, hvilken aktivitet du vil gå i krig med, så opvej, hvor modig du er og hvor meget du har mod på at kaste dig ud i?

 

2. Derfor skal du tage til Lagos i Portugal – mange andre grunde end vandsport

Foruden de helt eminente muligheder for at dyrke vandsport i Lagos, er der mange andre lokale tilbud og seværdigheder at benytte sig af. Blandt flere ting, der er værd at fremhæve, er især den lokale mad. Da Lagos netop er en havneby, er der rig mulighed for at spise en masse lækre, lokale fiskeretter. Især bør man prøve at spise sardiner og deres andre forskellige fisk, hvor også laksen er utrolig god mange steder. Der er mange gode lokale fiskerestauranter. Men spørg gerne de lokale for ikke at havne et sted, som er lavet udelukkende grundet turister. Endelig er det værd at prøve spisestedet "The Green Room", som laver mexicansk mad og "NahNah" Bar, hvor du kan få burgere og rustikke salater. "NahNah" Bar er kendt for at have en burger på menuen, som er blandt top 50 bedste burgere i verden. 

Rejseblog fra Portugal.webp

  

3. Er du blevet inspireret til at rejse mod Portugal?

Søg og find billige charterrejser til Portugal herunder. Hav en fantastisk ferie med Skov Rejser!
 

 

4. Fordi du læste artiklen…

 

Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvor rejsen skal gå hen, så kan du klikke på knappen nedenunder.

Blog om Alcudia

Er ferien lige rundt om hjørnet, så kan du få et par tips og tricks med på vejen, når der skal pakkes.

5 uundværlige pakketips inden afrejse