Hawaii fra Hamborg Lufthavn

Drømmer du om palmetræer, spændende kultur og en snorkeltur med nationalfisken Humuhumunukunukuapua’a?

Skov Rejser har på 21 dage været på ø-hop i dele af ø-gruppen Hawaii,
for at inspirere dig til dit livs ferie i ”The Aloha State”.

Macintosh HD:Users:claudiakarlsen:Desktop:Skærmbillede 2016-03-02 kl. 12.44.05.png

 

1. Fly - Hawaii er 12 timer bagud

Hawaii ligger på den anden side af jordkloden og der er 12 timers tidsforskel til Danmark. 
Det tager gerne 18-23 timer at flyve til og fra Hawaii fra Hamborg Lufthavn og I skal forvente mindst én mellemlanding. 
 

2. Oahu (dag 1-7)

Den andenstørste og mest besøgte ø i ø-gruppen. Her ligger hovedstaden Honolulu og den kendte Waikiki beach.
 

Oplevelser

Med flyveturen overstået kan eventyret begynde. Foruden en travl hovedgade, byder Honolulu på talrige spisesteder og butikker i det charmerende udendørs storcenter Ala Moana. Den kendte hvide sandstrand ”Waikiki beach” ligger lige ud til hovedgaden og frister med bølger til surfing eller et mere beskyttet område til børn og badende gæster. Ikke langt fra midtbyen ligger Waikiki akvarium, der kan forberede dig på hvad du kan se under en snorkeltur i havet omkring Hawaii. Ydermere ligger Pearl Harbour en halv times kørsel væk fra midtbyen. Det anbefales at ankomme tidligt på dagen.

Er man til en rask gåtur ligger ”Diamond Head”(en formation dannet af et vulkanudbrud), en af Oahu’s største turistattraktioner, en halvtimes tid væk fra midtbyen på gåben. Der går også busser. Dens diameter er over 1067 meter og på sit højeste punkt er den 232 meter høj. Det tager ca. en time at gå til toppen, hvor man mødes af en fantastisk panoramaudsigt over bølgerne ved kysten, den smukke Kapiolani Park, Koolau Mountains midt på øen, nogle af Hawaii’s mest luksuriøse private ejendomme og ikke at forglemme udsigten over Honolulu og Waikiki Beach. Også på selve ruten mødes man af udsigtspunkter man aldrig glemmer. På toppen er desuden en militærbunker, der engang husede 2. Verdenskrigs udkigsposter. Husk en flaske vand og glem endelig ikke kameraet og solcremen.

Er der yderligere tid på Oahu, anbefales snorkling i krateret af en udslugt vulkan ved Hanauma Bay, en tur til ananasplantagen på nordsiden, en tur ud til fyrtårnet ved Makapuu Point, Kawaiahao kirke med koralfundament eller en tur med en af de dygtige selskaber som arrangerer ture på øen og som altid har spændende historier at fortælle og steder at vise frem. Spørg på hotellet når I ankommer.

 

3. Transport mellem øerne

Der er et par færger tilbage til oversejling mellem nogle af øerne, samt krydstogtskibe der ligger til ved de forskellige øer. SkovRejsers udsendte valgte at benytte sig af fly med Hawaiian Airlines, som kan transportere folk mellem øerne på 20-30 minutter. Disse fly bestilles nemt over nettet.
 

4. Kauai (dag 8-14)

Kauai er kendt som ”Garden Island” og er den ældste af Hawaii-øerne. Den lille tropiske ø har opretholdt sin mystiske og uudforskede natur og er hjem for nogle af jordens mest sjældne dyr og planter. Jurrasic Park er blevet optaget her.

 

Oplevelser

På Kauai er der rig mulighed for snorkling, surfing, talrige vandreture, og ved at vælge et hotel beliggende på østsiden af øen har man placeret sig taktisk smart i forhold til kørsel mod disse oplevelser. Mod nordvest mødes man af Waimea Canyon, som er 14 mil lang 1 mil bred og mere end 3600 fod dyb byder på naturoplevelser og vilde panoramoudsigter for hvert skridt du tager. Der er udsigtsposter langs ruten på hovedvejen ”Waimea Canyon Drive”, hvor du når du når toppen får udkig over hele Kauais dramatiske landskab. Vejen fortsætter ind i bjergene og ender i ”Kokee state Park”, hvor der er et utal af vandreruter for såvel øvede som begyndere. En af verdens top 10 smukkeste vandreruter begynder her. På nordsiden af øen findes desuden et fuglereservat og et historisk fyrtårn, som bestemt også er et besøg værd.

Det anbefales at købe en helikoptertur for at nyde udsigten over hele den spektakulære ø. En helikoptertur vil bl.a. afsløre ufremkommelig natur og vandfald.

Anbefales til en rolig eftermiddag: På østsiden af øen ligger en kombination af en minigolfbane og botanisk have, som bestemt er et besøg/spil værd. Hold desuden øje med markeder og festivaler.

 

5. Big Island (dag 15-21)

Ø-gruppens største ø. Her kan opleves forskellige klimazoner, en aktiv vulkan i nationalparken samt grønne, sorte og hvide sandstrande. Øen har forskellige klimazoner (regnskov til snedækkede bjerge og sorte strande).

Vi kan anbefale følgende attraktioner på Big Island: 

- Hawaii volcanoes National Park

- Aktiv vulkan Kilauea

Akaka Falls Park: Kæmpe vandfald.

På nordsiden: Øens hovedstad, byen Hilo. Her kan man forvente en del regnvejr.

Gode snorkelsteder: Reeds Bay Beach Park og Richardson Beach Park.

 

Helikoptertur

Der findes flere virksomheder som tilbyder helikoptertur over vulkanparken. 

Du kan også gå ud til en aktiv vulkan  i stedet for at flyve helikopter over. Gå om eftermiddagen og tag lidt mad og en lommelygte/pandelampe med – det bliver tidligt mørkt på Hawaii. Mærk varmen og se lavaen forvandle sig fra grå aske til rødglødende lava som mørket falder på. Pas på farlige dampe og vend straks om hvis du bliver utilpas. Gåturen tilbage til bilen byder på en stjernehimmel som er svær at forestille sig.

Mauna Kea-bjerget på Big Island er et af de steder i verden hvor man kan køre helt op i skyerne og nyde stjernehimlen langt fra byens lys. Man kan opleve højdesyge, hvis man kører for hurtigt derop, men når man når toppen på 4200 meter er det det hele værd. Et af verdens mest beskyttede observatorier findes her og om aftenen kan man benytte sig af observatoriets kikkert. Dette kan dog kun lade sig gøre hvis man tager på en ”stargazing-tour”. Spørg på hotellet. Disse er hurtigt udsolgt og det anbefales at bestille turen lige så snart man lander på øen. Mauna Kea betyder ”hvidt bjerg” og på toppen kan man få oplevelsen af at stå i sne, men kigge ned på strand, koralrev og jungle.

 

6. ESTA

Ønsker du at besøge USA, er det et krav at søge om rejsetilladelse. ESTA er en obligatorisk rejsetilladelse, som gælder for alle danskere, som ønsker at indrejse i USA. Du skal søge om ESTA senest 72 timer inden afrejse og kan nemt og hurtigt gøre det via følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

 

7. Glem ikke de andre øer

Hawaii består af 7 øer, hvor nogle kan besøges og andre ikke kan.

Maui (verdens bedste ferieø med nogle af verdens bedste badestrande),  Molokai, Lanai, Nihau og Kahoolawe.

 

8. Hvordan kommer jeg til Hawaii?

Skynd dig at pakke kufferten og familien, der er kun et par klik mellem dig og din ferie i Paradis. Der er masser af charterrejser fra Hamburg Lufthavn til Hawaii. 

 

9. Vær opmærksom på

Snak med de lokale om interessante ting at se og lej en bil. Oahu har udmærket bustransport, men det kan ikke siges om de andre øer. Det anbefales desuden at sove i flyet tilbage til Danmark samt spise godt og røre sig under flyveturen, for at undgå jetlag.

Ved mellemlanding på vej mod Hawaii skal man huske at tolde sin bagage – den bliver ikke sendt direkte.

Det kan ikke betale sig at købe mad og selv kokkerere på Hawaii. Spis hellere ude og lad andre klare opvasken. Portionerne er sågar som regel så store at du kan tage en goodieback med tilbage på hotellet eller til solnedgang på stranden.

 

10. Søg din rejse til Hawaii allerede nu

Få overblikket over alle de billige charterrejser fra Hamborg Lufthavn. Vi har samlet over 80 tyske rejsebureauer - få overblikket ved at udfylde nedenstående formular: 
 

 

11. Fordi du læste artiklen…

 

Hvis du endnu ikke har bestilt en rejse, så kan du gøre det ved at klikke på knappen nedenunder.

Søg billige tilbud på charterrejser

Er ferien lige rundt om hjørnet, så kan du få et par tips og tricks med på vejen, når der skal pakkes.

5 uundværlige pakketips inden afrejse